Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Komédia
  • Akčný
  • Horor
  • Krimi

Obľúbené filmy (10)

Medená veža

Medená veža (1970)

tento film je dokonalou symfóniou, ktorú tvoria špičkové herecké výkony, pútavý scenár, geniálna réžia, fascinujúca kamera a emocionálna hudba...film vťahuje očareného diváka do deja, vyráža mu dych a vháňa mu slzy do očí...drsná krása slovenskej mentality, podfarbená nádhernou scenériou Vysokých Tatier tvorí jadro drámy o ľudských hodnotách... je to bezpochyby najlepší film v dejinách slovenskej kinematografie.

Bitka pri Viedni: 11. september 1683

Bitka pri Viedni: 11. september 1683 (2012)

film Bitka pri Viedni.. môže byť skritizovaný za slabú výpravu a niekedy až zúfalo primitívne počítačové triky - no jeho hlavné kvality sú v jeho posolstve súčasnej, islamským imigrantským morom nakazenej Európe - spojené sily kresťanskej aliancie v 17 storočí zastavili inváziu moslimských vojsk a nedovolili im preniknúť do Ríma - Európa sa ubránila a následne vyhnala Turkov zo svojho územia...tento film okamžite po jeho uvedení upadol do nemilosti "slovenských" slniečkárov, liberálnych extrémistov a tvrdých odporcov kresťanstva - dokonca vtedajší riaditeľ RTVS Mika ho podrobil cenzúre a odvysielanie tohto filmu odmietol so šokujúcim odôvodnením – vraj film zobrazujúci porážku osmanskej armády pri Viedni je manipulatívny, xenofóbny a šovinistický. Nuž kresťanské vojsko pri Viedni asi ani netušilo, že obrana pred moslimskými dobyvateľmi bude v 21. storočí chápaná ako prejav xenofóbie a šovinizmu...korunu všetkému nedávno nasadili predstavitelia Viedne, ktorí zrušili osadenie už vyrobenej sochy Jána III. Sobieskeho - záchrancu Viedne pred Turkami. A dôvod? Vraj takýto pamätník by mohol pobúriť početnú tureckú komunitu žijúcu vo Viedni. Pred troma storočiami sa viedenskí radní páni nebáli na hradbách postaviť dvadsaťnásobnej tureckej presile, dnes sa boja postaviť sochu svojmu osloboditeľovi...film Bitka pri Viedni.. by mal každého triezveho človeka prinútiť k zamysleniu - quo vadis, Európa?

Jánošík I., II.

Jánošík I., II. (1963)

veľkolepé, dramatické, národné, akčné a vtipné zároveň...trocha mi vadilo stvárnenie postáv bez dobového koloritu (Kuchta, Ťapák..), ale na druhej strane odvaha obsadiť i do hlavných úloh nehercov to vyvážila...škoda, že pokus o vytvorenie novodobého Jánošíka v rámci slovenského národného projektu skončil, vďaka komercii, totálnym fiaskom - poľský film Jánošík Pravdivá história je iba úbohým odpadom - takže som presvedčený, že tento krásny film ostane i v budúcnosti neprekonaný.

Viking

Viking (2016)

veľkolepý film po každej stránke, jedine trocha nesúrodý scenár odradzuje ťažko chápajúce konzumné masy...krásna oslava víťazstva kresťanstva nad zaostalým pohanstvom - to zasa odrádza liberálov a ateistov

Vianoce Adama Boronču

Vianoce Adama Boronču (1988)

keď sa skĺbi krásna knižná predloha s vrcholným hereckým umením majstra Pántika, pridá sa rázovitá prírodná scenéria a všetko sa obalí dobrou réžiou, vznikne takýto slovenský filmový skvost. Môj najobľúbenejší Vianočný film...