Reklama

Reklama

Oscar 2020

(relácia)
  • USA The 92nd Annual Academy Awards (viac)
Publicistický
USA, 2020, 230 min (Alternatívna 90 min)

Réžia:

Glenn Weiss

Účinkujú:

Steve Martin, Chris Rock, Regina King, Tom Hanks, Al Pacino, Brad Pitt, Beanie Feldstein, Mindy Kaling, Josh Gad, Idina Menzel, Kelly Marie Tran (viac)
(ďalšie profesie)

Obsahy(1)

Slavnostní vyhlášení 92. výročních cen Americké filmové akademie, živě z Dolby Theatre v Hollywoodu. Komentují P. Sladký a Š. Gmiterková. Cena Americké akademie filmového umění a věd se udílí pravidelně od roku 1929. Letos budou tedy vyhlášeny výsledky jejího již 92. ročníku. V přímém přenosu z Dolby Theatre v Hollywoodu se dozvíme, které snímky a tvůrčí osobnosti si letos odnesou legendární zlatou sošku, která, ačkoli jde o pouhou přezdívku, je po celém světě známá jako Oscar. Mezi nominovanými snímky letos mimo jiné najdeme tituly jako The Irishman režiséra Martina Scorseseho, Jojo Rabbit režiséra Taika Waititiho, za který získala nominaci v kategorii výprava také česká tvůrkyně Nora Sopková, nebo Little Women režisérky Grety Gerwig. Šanci na ocenění mužského hereckého výkonu v hlavní roli mají také Antonio Banderas za roli ve filmu Pain and Glory, Leonardo DiCaprio za roli ve snímku Once Upon a Time in Hollywood, či Adam Driver za roli ve filmu Marriage Story. Ve stejném snímku excelovala také Scarlett Johansson nominovaná za ženský herecký výkon, další nominace pak získaly například Charlize Theron za roli ve snímku Bombshell nebo Renée Zellweger za titulní roli ve filmu Judy. Příjemným překvapením pro české fanoušky je také nominace českého krátkého animovaného snímku Dcera režisérky Darji Kaščejevové. Slavnostním ceremoniálem nás z pražského studia provedou filmoví publicisté Pavel Sladký a Šárka Gmiterková. (Česká televize)

(viac)

Recenzie (48)

Dale 

všetky recenzie používateľa

Odkedy sa prijali opatrenia na šetrenie času, vrátane zrušenia moderátora večera, tak už to nie je zábavná show, ale len odovzdávanie s pár vtípkami odovzdávajúcich a pár pesničkami. Takže ťažko sa tu nájde moment, ktorý by ste si zapamätali, čo je škoda. Pár vtipných momentov to malo, pár dojemných rečí ocenených tiež, nechýbali typické politické narážky týkajúce sa rovnoprávnosti, proste klasika. Čo sa týka výsledkov, bol som o niečo spokojnejší, než posledné roky, aj keď s pár kategóriami som sa s akademikmi nezhodol. Oceňujem, že sa odhodlali k takému prelomovému kroku a ocenili cudzojazyčný film v hlavnej kategórii, to som pri ich konzervatívnosti nečakal. Možno príde doba, keď sa zruší kategória cudzojazyčný film a bežne sa päť takýchto filmov ocitne medzi nominovanými za najlepší film. Nechajme sa prekvapiť. ()

xxmartinxx 

všetky recenzie používateľa

Hodnotí se tu výsledky, nebo show? Vítězství Parazita je úžasná věc. Nebudu teda rozhazovat konfety ohledně světa otřásajícího se v základech - Jižní Korea je svým způsobem exkláva USA, je to nejtvrdší kapitalizmus na světě a obě země spolu hodně komunikují ekonomicky i popkulturně (Korea je teď v Americe popkulturně hodně hot), takže se tu neudělal moc velký úkrok - vlastně krom španělštiny je to asi nejlogičtější volba na "jiný jazyk a kulturu". Nicméně Parazit je pro mě film roku, takže je mi to jedno a jsem nadšený i tak. Co do podoby večera, tak samozřejmě nuda k nepřežití. (Český komentář jsem neslyšel.) ()

Reklama

corpsy 

všetky recenzie používateľa

Okrem výsledkov v niektorých kategóriách ( tých najdôležitejších), nejde pri tomto TV vysielaní prestížnych filmových cien o nič revolučné. Hviezdy väčšinou politizujú, hudobné čísla nestoja veľmi za reč ( snáď len to prekvapivé od Eminema ) a humorné skeče, ktoré za niečo stály som napočítal asi tak dve.Takže priemer, tak, ako už neraz za posledných 10 rokov. ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Hodnotím show a tá bola len o trochu menej nudná ako minulý rok. Strašne tomu chýba nejaký moderátor, ktorý každému ročníku dodal osobitný štýl. Teraz je to na jedno kopyto nudné a nezáživné. Hlavné motto všetkých je nikoho neuraziť. Proste totálna sterilita. A samotné výsledky tiež v žiadnej kategórii neprekvapili. 3/10. ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Ďakujem českej televízii, že doprialy aj nám Slovákom sledovať to, na čo sa naša slovenská tv vykašľala. Netuším z akých dôvodov. Scorsese vyšiel naprázdno. Tak kvalitný režisér sa musí prizerať ako rok čo rok vyhrávajú filmy, ktoré ,za moc nestoja. Dráme 1917 som fandil, no nakoniec všetko dôležité zhrabol Parazit. Pre mňa osobne to bol malý šok a nechápavo som krútil hlavou, pretože som si doteraz myslel, že Oscara môžu získať iba filmy made in usa a ostatné môžu zabodovať iba v kategórii naj zahraničný film. Parazit má rozhodne svoje kvality, ale videl som aj lepšie filmy z J. Kórei, my fandovia z csfd to vieme a beriem to tak ako to napísal malarkey, že to bola cena tak trochu za celkovú kvalitu, ktorú si nemohli v holywoode nevšimnúť. B. Pitt? kto by mu to neprial ale nepochyboval som o tom , že to naj zoberie J. Phoenix. Jeho reč bola to najlepšie z tohoročných oscarov. Bez moderátora to pre mňa akosi nemalo šťavu, chcelo by to viac humoru a menej reklám, ale to som asi veľmi naivný...60%. ()

Galéria (504)

Reklama

Reklama