Reklama

Reklama

VOD (1)

Bez milosti zabíjela v Tokiu, ale při poslední misi jí podstrčili jed. Teď má necelých 24 hodin na to, aby zjistila, kdo si objednal její smrt, a pomstila se. (Netflix)

Videá (2)

Trailer

Recenzie (248)

maddy 

všetky recenzie používateľa

Po všetkých tých priemerných (The Protégé, The Rhythm Section) až silne podpriemerných (Jolt, Gunpowder Milkshake) akčňákoch so ženskými hlavnými hrdinkami z poslednej doby som vďačný aj za toto. Kate má síce taktiež chýb na rozdávanie, ale aspoň sa konečne jedná o ženský akčňák, ktorému najlepšie ide to čo mu diktuje daný žáner ... a tým je akcia, ktorá je skvele natočená, dostatočne brútalna, neustále mení prostredie a ako správne uvoľnený, nenáročný akčňák tak Kate funguje veľmi dobre. Nepotrebuje nasilu tlačiť humor, ani robiť z hlavnej hrdinky smiešnu sexy bohyňu, ktorá v lodičkách dokáže vyviaznuť bez jediného škrabanca, práve naopak Mary Elizabeth Winstead tu dostane slušne po hube. Navyše Cedric Nicolas-Troyan má vizuál v malíčku, čo dokázal už pri dvojke Huntsman. V Kate ladí všetky zábery do ružovo-modra, neónového osvetlenia a prostredia Tokya, čo je samo o sebe neskutočne oku lahodiace. Akurát škoda, že občas to prestrelí a hlavne scény spoliehajúce výhradne na CGI efetky sa mu vďaka obmedzenému rozpočtu vyslovene nepodarili (viď úvodná naháňačka v ružovom aute a následná havária, ktorá pôsobí ako niečo čo vypadlo z Playstation 2). Polená pod nohy mu podhadzuje aj chabý scenár (čo čakať od Umaira Aleema, ktorý predtým napísal len C-éčkový akčňák s Bruceom Willisom), ktorý je až priveľmi priamočiary, vyluhovaný z tisícky podobných akčných thrillerov, s pochybnou motiváciou všetkých postáv a samozrejme jediného momentu prekvapenia alebo ozvláštnenia. To by sa možno pri podobnom akčnom B-éčku dalo prekúsnuť, no najväčšia škoda je, že tomu filmu v poslednej pol hodine brutálne spadne řetěz a po predošlých slušne našlápnutých 70 minútach zvolní tempo, uberie na akcii a do záveru už dobehne skôr na voľnobeh, aj to ho musí divák k záverečným titulkám vyslovene dotlačiť očami. Nakoniec tak doplatí na to, že Netflix opäť raz nepozná súdnosť a namiesto svižného 80 minútového akčňáku nám zase raz servíruje zbytočný (takmer) dvojhodinový epos a to je pri takomto jednoduchom akčnom B-éčku zakaždým problém. Ako jednohubka však Kate rozhodne neurazí. Určite nie tak ako tohtoročný Jolt alebo Gunpower Milkshare, kde sa demencia striedala s čistou núdzou. CELKOVO: 6/10 ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

Na prvý pohľad to môže vyzerať, že "Kate" mi prišiel ako dobrý film, no zdanie môže trošku klamať. Je to zlé? Nie. Má to niekoľko dobrých momentiek? Určite. No myslím si, že film ako taký skôr spadá do kategórie pozerateľných okey akčných filmov. S možno trošku väčšou dávkou určitých kvalít. Najlepším elementom filmu je podľa mňa bez debaty Mary Elizabeth Winstead. Ona túto rolu skutočne dala ohromne a je asi najlepším elementom celého filmu. No zvyšok by som hodnotil od okey po nie veľmi dobré. Akcia je okey. Väčšina ostatných postáv je okey. Príbeh je celkom okey, no nie veľmi originálny. No fakt, že počas drvivej väčšiny filmu naša hlavná hrdinka Kate trávi čas s mladou Miku Patriciou Martineau je dosť zásadný problém. Dievča je miestami celkom otravné a najmä veľmi nepríjemne ovplyvňuje celkový naratív. Najmä to spustí aj trošku nesprávny koniec. Musím povedať, že najlepšou momentkou je scénka, kde sa Kate dostane konečne k osobe, ktorú prenasleduje a chce dostať. A tie dialógy sú skvelé. A myslím si, že keby v tom bode alebo nejako kúsok po tom by film skončil, mohli sme tu mať niečo skutočne skvelé. No záver je v podstate len klasický výsledok, ktorý všetci poznáme. Za jedno pozretie okey a vyzerá to celkom kompetentne, no film je skôr lepší nadpriemer než skutočne dobrý film. Hodnotenie: B- ()

Reklama

Fr 

všetky recenzie používateľa

„KOLIK ČASU MI ZBÝVÁ?…“ ///    Nájemná vražedkyně to má za pár. Nemůže za to věk, ale Polonium. Ovšem je třeba dokončit úkol… Je fajn zjistit, že Bessonovky dokáže točit i někdo jinej. Hezká krvavá akce, jednoduchej příběh o pomstě s rozpadající se ženskou a (další) důkaz, že akční hrdinku uděláme z kohokoliv. Třešničkou je pravej samurajskej souboj v podání Džuna Kanimury. Jinak samozřejmě se před finálem trochu vykecávaj a určitě se párkrát zeptáte „PROČ?“ Prostě akční Netflixovská jednohubka.   ///  NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejská se mi po Nikitě. 2.) Chystám se „nájemně“ angažovat v Japonsku. ///  Thx za titule „Ivana Ragusa“.       /// PŘÍBĚH  ***  HUMOR  ne  AKCE  ***  NAPĚTÍ  * ()

Lima 

všetky recenzie používateľa

Někdo rád vdolky, někdo divoký holky, ale je fakt, že tahle je divoká až moc – headshoty se tady nešetří, stejně tak propíchnutými bulvami a hrtany. Opět je to asi jenom můj problém, ale nějak nedávám ty rachitický holky, který si dávaj k večeři deset ozbrojenejch chlapů, zvlášť když jsou v posledním stádiu jako Litviněnko na jednotce JIP. No nic, další pásová strong female odškrtnuta, Netflix opět na půl plynu. Ale Mary Elizabeth Winstead posílám pusu na čelíčko, je to sympaťačka. ()

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Čo vo filme funguje je vizuál, nápaditá kamera a akčné scény plné násilia, Tadanobu Asano a Džun Kunimura. Títo dvaja si kradnú každú scénu pre seba. Film sám o sebe je ale zbierkou tých najhorších klišé, aké si viete predstaviť. Neznesiteľné decko, príliš sa vážne berúca hlavná hrdinka a motivácie, ktoré od polovice filmu prestávajú dávať zmysel. Vytvoriť si tak silné puto (hlavná hrdinka, dievča) sa skrátka nedá za pár hodín. Nech je situácia akákoľvek. Mary mám rád, ale tu sa jasne ukazuje, že je omnoho silnejšia ako vedľajšia postava. Ako hlavná má svoje limity. Úplný opak Maggie Q, ktorej Protege pracuje s podobnou zápletkou ale ten nadhľad ho robí príjemnejším a zábavnejším. Pôvodne som chcel dať dve hviezdy, ale tá akcia je tu naozaj dobre zvládnutá. Takže slabšie tri. ()

Galéria (5)

Zaujímavosti (7)

  • Členky japonskej heavy metalovej skupiny BAND-MAID si vo filme zahrali samé seba. (beso74)

Reklama

Reklama