Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Při náletu za druhé světové války bomby omylem dopadnou na kodaňskou školu plnou dětí a přitom se protnou osudy několika místních obyvatel. (Netflix)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (84)

M.i.k.e 

všetky recenzie používateľa

atmosféricky i vizuálně povedené válečné drama o tom jak byla při náletu, jehož cílem bylo velení gestapa, na samém sklonku války vybombardována i škola, ve které následně zemřely desítky dětí a dospělých. Po poměrně silném začátku film hodně zvolní tempo a snaží se o charakterizaci několika málo postav, jejichž osudy se v závěrečné třetině různě prolnou. Pokud se něco Bornedalovi daří, pak je to posupné utahování emočních šroubů, které vyvrcholí v poslední půl hodině během samotného náletu, následném hledání obětí a přeživších v sutinách školy a korunu tomu nasadí v úplném a sakra silném závěru...75% ()

laik_60 

všetky recenzie používateľa

Film o vojne , jej hrúzach z pohľaduletcov, gardistov, gestapákov reholníčiek, ale predovšetkým detí. Film o to co sa stane ked bombardéri netrafia ciel, a bomby dopadnú na školu plnú detí.  Jednoducho udalosť sa nemala stať ale stala sa lebo "Bohu spadla zo stola tužka " Pri jeho sledovaní som si premietal v duchu ako to v súčasnosti vyzera v kyjeve, Ivanovrakovsku a inde, kde bomby a rakety dopadajú na civilne objekty. Vojna je hnusná vec. ()

Reklama

JohnMiller 

všetky recenzie používateľa

Film ako celok sa mi v podstate páčil. No nejako som z neho nebol unesený, tak akoby som čakal pri snímke z takouto tematikou. Či to je kvôli situácií na Ukrajine ktorú celkom silne prežívam alebo to hranie na city, ktoré mi tu tak úplne nesadlo, no tak či onak ide o viac než len zaujímavú štúdiu rôznorodých postáv ktoré majú jeden spoločný menovateľ. Svetovú vojnu. Striedanie postáv a ich preplietanie sa medzi svojimi dejovými linkami malo až nádych festivalového filmu. To ma najviac zaujalo aj bavilo. To samotné bombardovanie a finále ma už tak nevtiahlo do seba. A to ani nechcem kritizovať autorov, že by som tam niečo rázne menil alebo by im niečo nevyšlo. Ide viac-menej iba o moje pocity. Hodnotenie 3,5*. ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

"Urobili z nás živé štíty..." Na netflixe sa objavila novinka zo severu, ktorá má už tradičnú kvalitu, nepochyboval som, že to bude dobré. Po úvodných minútach, kde sme svedkami omylu letcov RAF, som čakal profesionálnu odvetu a útok na sídlo gestapa v centre Kodane, aspoň tak to bolo prezentované a skutočne som veril, že náckovia dostanú peknú nakladačku. Osud je však niekedy poriadne krutý a stal sa opäť omyl a odniesla si to škola plná detí. Prvá polovica filmu je skôr priemerná, druhá nadpriemerná. Máloktorý film dokáže takto preniesť diváka do skutočného pekla, ktoré dokáže urobiť poriadny letecký nálet. Záver je emočne silný, beh žien a matiek ulicami smerom k škole alebo záverečný beh jednej z matiek... Aj keď film sa končí malým zázrakom a šťastím v obrovskej kope nešťastia musíme povedať, že ostatní toľko šťastia nemali a záber na starú pohľadnicu plnú detí mnohým zovrie hrdlo, zvlášť v dnešnej dobe keď máme veľký vojnový konflikt hneď za hranicami...80%. ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Možno sa niekomu bude zdať, že sa vo filme minimálne prvú polovicu nič nedeje. Len sem-tam sa vyskytne trochu zaujímavejší dialóg. No podľa môjho názoru je opak pravdou. Režisér tu v úvodnej časti príbehu rozohráva postupnú psychologickú partičku a servíruje svoje myšlienky divákovi pekne po dávkach. Je to taká výborná psycho príprava na to, čo má prísť. Každá jedna postava, hlavne tie decké, tu má čo povedať. Je zaujímavé sledovať ten vývoj, najmä u toho chlapca. Najprv okolie nechápe, no neskôr už pochopí. K tomu sebareflexia toho dánskeho kolaboranta.... No najviac ma dostal ten záver. Ani nie to bomabrdovanie (výborne natočené), ako skôr to dievčatko a tá jej kaša. To mi odpálilo dekel. Už lepšia bodka na záver nemohla byť. Silný nadpriemer. 85/100 ()

Galéria (8)

Zaujímavosti (6)

  • Natáčelo se v České Republice, lokace lze mnohokrát spatřit ve filmu, např. Zámek Roudnice nad Labem, Vyšehradský Park, letiště Plzeň Líně či Josefov. (Tuzinho)
  • Matka malé pohřešované Evy vyjde v čase 01:32:00 před divadlo. Poté, co jí Henry sdělí, že Eva šla domů, rozeběhne se za ní. Ze schodů před divadlem se vydá do ulice po své pravé ruce, kam Eva skutečně odešla. Při běhu ulicí odbočí na první křižovatce vpravo. Následnou křižovatku proběhne rovně. Na další křižovatce odbočí vpravo a hned na následující křižovatce znovu vpravo, Tudíž se vrátí na ulici, kde hoří škola a je i divadlo. Nepolevuje v běhu a usilovně běží, aby těsně před divadlem odbočila vpravo do ulice, jejíž opačný konec minula hned na začátku běhu. Kdyby se před vchodem do divadla vydala rovnou vlevo a odbočila do první ulice vlevo, je hned na tom samém místě, jako na konci celého běhu. (mikulin)

Reklama

Reklama