Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Při náletu za druhé světové války bomby omylem dopadnou na kodaňskou školu plnou dětí a přitom se protnou osudy několika místních obyvatel. (Netflix)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (84)

JohnMiller 

všetky recenzie používateľa

Film ako celok sa mi v podstate páčil. No nejako som z neho nebol unesený, tak akoby som čakal pri snímke z takouto tematikou. Či to je kvôli situácií na Ukrajine ktorú celkom silne prežívam alebo to hranie na city, ktoré mi tu tak úplne nesadlo, no tak či onak ide o viac než len zaujímavú štúdiu rôznorodých postáv ktoré majú jeden spoločný menovateľ. Svetovú vojnu. Striedanie postáv a ich preplietanie sa medzi svojimi dejovými linkami malo až nádych festivalového filmu. To ma najviac zaujalo aj bavilo. To samotné bombardovanie a finále ma už tak nevtiahlo do seba. A to ani nechcem kritizovať autorov, že by som tam niečo rázne menil alebo by im niečo nevyšlo. Ide viac-menej iba o moje pocity. Hodnotenie 3,5*. ()

Jaro.Krafcik 

všetky recenzie používateľa

Novinka od netflixu a teraz aj aktuálna téma. Dáni vedia natočiť dobré drámy. Mne vojnové filmy moc nesedia ale toto bavilo a skvelý cz dabing potešil. Trochu zamrzí že ku bombardovaní prišlo až po cca hodine. Taktiež som nepochopil to vykreslenie náboženstva. Netflix bude mať čo robiť. Keď na trh pridchadzaju Hbomax a v lete Disney+. Uvidíme čo nám ešte ponúkne. 3* ()

Reklama

Flego 

všetky recenzie používateľa

Spočiatku je divák zavalený množstvom postáv, časom sa však osudy hrdinov pretnú a ponúknu slušne prepracovaný príbeh. Ide predovšetkým o smrtiaci omyl, ktorý sa udial v kodaňských uliciach počas 2. svetovej vojny a zasiahol do života mnohých ľudí. Tvorcovia skĺbili drsné scény s emotívnymi scénami, tento dánsky projekt si určite zaslúži pozornosť. ()

Malarkey 

všetky recenzie používateľa

Válka si bohužel nebere servítky. Ví to nyní na Ukrajině a připomíná mi to i dánský film Bombardování, kterak si spojenci na sklonku války spletli vedení Gestapa se školou. Jakákoliv válka je zvěrstvo a toto je jeden z bohužel mnohých důkazů. První polovina filmu je sice víc povídací a neutrální, druhá Vás ale dokonale rozemele. Není vhodnější doby na otevírání podobných témat, než doba dnešní. Navíc kvituji i natáčení u nás. Skandinávci prostě umí s našimi lokacemi skvěle pracovat. ()

borec999 

všetky recenzie používateľa

Každá chyba má svoje dôsledky... Úvod sa trocha naťahuje ale ako začnú nálety a presunieme sa čisto iba do priestorov školy a zachraňovania preživších (resp objavovania nešťastne zosnulých) tak film má svoju silu,kvalitu a dokáže z človeka vytlačiť emóciu a to aj bez vyložene naturalistických scén či litrov krvi. Bornedal šiel na to skrátka inak a snažil sa vyvolať negatívnu emóciu cez zobrazenie chaosu,beznádeje a prežívania postáv, čo viac menej zafungovalo. Určite mohla byť daná látka o nešťastnom omyle dánskych letcov s fatálnymi dôsledkami pre stovky ľudí zfilmovaná aj silnejšie, osobne som bol však celkom spokojný aj s Bornedalovou, miernejšou a menej hardcore verziou. PS: Tá 4. hviezda je taká polovičná. 65-70% ()

Galéria (8)

Zaujímavosti (6)

  • Bombardéry, které bombardují školu, jsou britské víceúčelové bojové letouny de Havilland DH.98 Mosquito. (Vito1441)
  • Nálet se uskutečnil 21. března 1945. Ve škole zemřelo 86 dětí a 16 dospělých. Dalších 67 dětí a 35 dospělých bylo zraněno. (Tuzinho)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené