Reklama

Reklama

Rod Draka

(seriál)
  • USA House of the Dragon
Trailer 6
USA, (2022–2024), 18 h 4 min (Minutáž: 51–67 min)

Predloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrajú:

Paddy Considine, Olivia Cooke, Emma D'Arcy, Matt Smith, Steve Toussaint, Eve Best, Rhys Ifans, Sonoja Mizuno, Fabien Frankel, Milly Alcock, Emily Carey (viac)
(ďalšie profesie)

Série(2) / Epizódy(18)

Epický seriál Rod Draka se odehrává dvě stě let před událostmi ze Hry o trůny a vypráví strhující příběh rodu Targaryenů. (HBO Max)

Recenzie používateľa Arsenal83 k tomuto seriálu (12)

Rod Draka (2022) 

Sklamaný zo záveru GoT som si dal načas a u Rodu draka som veľké oči nemal. A skutočne tie prvé epizódy boli také spomalené, bez prekvapení, bez toho šmrncu a ťažko sa získaval cit k postavám, keď sú po každom diele skoky o niekoľko rokov či dekádu a ešte aj vymenia hercov. Záver už ale pripomínal starý dobrý rukopis a úplný koniec série jednoznačne presvedčí každého, že chce pozerať ďalej. ()

Série 1 (2022) (S01) 

Sklamaný zo záveru GoT som si dal načas a u Rodu draka som veľké oči nemal. A skutočne tie prvé epizódy boli také spomalené, bez prekvapení, bez toho šmrncu a ťažko sa získaval cit k postavám, keď sú po každom diele skoky o niekoľko rokov či dekádu a ešte aj vymenia hercov. Záver už ale pripomínal starý dobrý rukopis a úplný koniec série jednoznačne presvedčí každého, že chce pozerať ďalej. ()

Potomci draka (2022) (S01E01) 

Prvá časť len rozjazdová snáď. S veľkou dávkou nostalgie. A nepochopením, prečo do hlavne roly obsadili takú opachu. Ako na ostrovoch už nevedeli nič nájsť, tak pošli až do Austrálie, ale toto je fakt ako keby s klokanom zrazené. Mne dlhé konverzačky bez akcie nevadili ani predtým. Len problém je, že už prvá časť GoT priniesla veľký koniec. Tu to neprišlo. ()

Nezvedený princ (2022) (S01E02) 

Zas môžem len povedať, že ten dialógový štýl, kde sa posúva dej ma veľmi baví. Draky zatiaľ len na okrasu, ich vajcá už menej, pekné zábery na námorníkov v životných bojoch s krabmi to tiež dali hore a nigerijský vládca sa naštval tak pozor, možno bude aj migrácia. Ale stále chýba tomu prekvapenie. ()

Druhý svého jména (2022) (S01E03) 

Už je to mnohokrát o dlhých pohľadom do prázdna, o dialógoch je to stále, ale nevedú vždy ďaleko. Je zaujímavé, ako medzi dielmi prejde toľko času, ale stane sa veľký prd. Záverečná epickosť nebola epická, trocha dračieho ohňa, šupinák v mláke, no zvrat veľký žiadny. Len poznanie, že jeleň je krásne zviera. Krajšie ako princezná. ()

Král Úzkého moře (2022) (S01E04) 

Nuž tak trochu obecné zasadnutie. Veľa kecov a obcovania. Scenáristi asi zabudli, čo urobilo GoT tak slávnym - intrigy a šokujúce prekvapenia. Tu ostala zatiaľ len zvučka. ()

Osvítíme cestu (2022) (S01E05) 

Joj, stará dobrá svadba Roba Starka. Posledných 10 minút sa dalo pozrieť, ale tie parametre to nedosahuje ani zďaleka. Ale jednu výhodu som objavil. Že keď konečne obsadíte do deja aj čierno-biely buzerantský pár, tak to môžete pozerať aj na čiernobielom televízore a stále nezmení farbu. ()

Princezna a královna (2022) (S01E06) 

Chaos. Ďalší skok v čase, ako by sa nič nedialo a vymenení herci, aj keď chválim, že spotená kráľovna vyzerá lepšie, než kedykoľvek predtým ako princezná. Ale predsa len nejaké poučenie tu je: Ak uvidíte nahého chlapca masturbovať v okne, nemajte mu to za zlé. To je len následník trónu u Targaryenovcov. ()

Náplavomarka (2022) (S01E07) 

Tu už asi nevychádza slnko, takže divák potrebuje v tomto diele okuliare na nočné videnie, aby videl lietanie na drakovi bez vodičáka. Detské bitky zas pripomínajú rasovú vojnu. Spor o počet očí mohol dopadnúť aj hustejšie. Ale aspoň sa niečo začalo diať. ()

Pán přílivů (2022) (S01E08) 

No tí ale rastú ako z vody. Len ópiový hrabľozub, sťaby kráľ, už rastie do hrobu. Spád to už nejaký má, ale na prekvapenia tu nie je tak skvelá atmosféra, ani šokujúca príprava ako v GoT. Zaujímavé to ale v tých vzťahoch je, takže, čo si človek počne. Na rok 2023 sú hranice hodnotenia už asi iné, keď nič poriadne nevychádza a stačí mu aj pár dojímavých momentov zničeného muža, ktorého si ani nestihol obľúbiť. ()

Zelená rada (2022) (S01E09) 

Konečne sa to rozbieha v rámci intríg a to všetko urobili len preto, aby bol človek nasratý, že sa tá séria končí. Tu sa to už podobá na starú dobru hru o tróny, kde aj šepot pár slov niečo znamenal. ()

Černá královna (2022) (S01E10) 

To najlepšie na záver a jediná dokonalá časť, ktorá by poľahky zapadla medzi tie top diely GoT, je tu. Takže krásna návnada, prečo pozerať ďalej, hoci minimálne tretina série bola o ničom. Len by som chcel vedieť, čo ten Daemanov drak žerie. Lebo to je už ťažká obezita. ()

Súvisiace novinky

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

13.02.2024

Spinoffů, prequelů či přímých pokračování jsme se měli ze Západozemí dočkat už několik. V současnosti je jisté, že se letos v srpnu dočkáme druhé série Rodu draka. Dále pak s určitostí vzniká série A… (viac)

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

28.09.2023

Stávka scenáristů oficiálně skončila, v následujících dnech a týdnech se musí ještě vyřešit stávka herců, pomalu ale jistě to už vypadá, že se Hollywood ještě před koncem roku vrátí naplno do práce.… (viac)

Rod draka pokračuje v produkci

Rod draka pokračuje v produkci

24.07.2023

Spisovatel G. R. R. Martin přidal na svůj blog nový příspěvek, v němž zazněly dvě důležité informace, které by měly potěšit fanoušky Hry o trůny i Rodu draka. Tou první je, že 74letý autor pomalu ale… (viac)

Reklama

Reklama