Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

O deset let později. Rhaenyra čelí Alicentiným neustálým dohadům o svých dětech, zatímco Daemon a Laena zvažují nabídku v Pentosu. (HBO Max)

Videá (2)

Z nakrúcania

Recenzie (93)

Arkanoid 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Zmena hercov nastala pri princezne, kráľovne, princezninom mužovi. Herecky sa mi to zdá slabšie, vzpurnosť vidno v herečke princezny. Criston Cole sa stal kráľovniným bodyguardom. Kráľovna si dáva zavolať princezninho syna hneď po pôrode. Okrem nového syna má pár už dvoch starších, ktorí sa vlasmi obaja podobajú na sira Harwina, veliteľa City Watch. Kráľovná sa stala zákernejšou, Laenorovi vraví, aby sa snažil a potom dostane potomka, čo by sa mu podobal. Kráľovninho druhého syna Aemonda šikanujú Aegon aj princeznin syn.  V rámci poklesnutej morálky odkazujúcej aj na GoT tu Aegon masturbuje v otvorenom okne, pričom ho prichytí jeho mama. Criston Cole je krutejší ku princezniným synom. Kráľovnino prianie je ako prianie Henryho II. Povedané v opilosti, tu ani vyslovené, no s desivými dôsledkami. Až tu lepšie spoznávame Larysa, ktorý je skutočný hráč o tróny. Daemon sa v epizóde ukazuje ako pokojný človek, napriek tomu, že mu umrie žena, ktorú miloval. Po príbehovej stránke opäť skvelý vývoj, po akčnej bohužiaľ skoro nič, len trochu šermu a letu na drakoch. Jazykové okienko: upper hand. ()

Sany33 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Príbeh: Posúvame sa v deji o 10 rokov dopredu. Rhaenyra má už tretieho syna ale evidentne nie so svojím manželom. Kráľovná si uzurpuje právo na železný trón. Pobočník kráľa umiera za záhadných okolností a novým pobočníkom sa stáva Oto. Deamonova žena umiera pri pôrode tretieho potomka. Prevedenie: Tvorcovia sa nám snažia nakecať, že za 10 rokov sa v celej ríši nič nedialo iba sa rodili deti a teraz za 40 minút sa pohnú ľady vo všetkých dejových linkách. Navyše sa nám vymanili niektorý herci čo značne poznačilo celý feeling. Diel vyslovene iba na posunutie deja do roviny aby sa niečo mohlo udiať. Ale akoby sme boli zas na začiatku. Pobočník sa nám vracia a Ostrovné kráľovstvá zas vystrkujú rožky. 55% ()

Reklama

DonBraso 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Jak zabít prvních pět kapitol do kopru? Přepnu o hodně let, naservíruju jiné postavy a do toho některé už o kus let starší s jinýma hercema. Tenhle guláš prostě nemohl dopadnout dobře. Ještě to byl sakra nudný díl, který to musel rychle v rodinných kruzích načrtnout. Je to fakt past a velká. Takže sledujeme i takovou Rhaenyru, která hraje bohužel nešťastně zrovna D´Arcy, která se chová úplně jinak, než si pamatujete a vážně to rokem nevysvětlíš. Jediná dobrá změna je Olivia Cooke a pak zase čekání tak na další díl, kde se to opět rozjede. Jinak zde nemáte nic víc, než pelmel postav, který do plonku zrovna nehraje čistě. Jestli tohle byla nutnost, tak si klidně všichni můžou pustit tuhle šestou řadu a prvních pět můžou vynechat, zas tak mimo v příběhu nebudou.45% ()

darthvader77 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

No nechápu, proč zrovna tato epizoda je tak podceňovaná. Larysův závěrečný Shakespearovský dialog se kterým se dá v mnohém souhlasit přestože to je sociopatický přístup, tak sám o sobé je za pět hvězd. Oceňuji nakonec volbu udělat z Velaryonů černochy, protože to dělá z Viseryse a Rhaenyry mnohem větší svině. Jinak obě herečky jsou naprosto fantstické a navázali na předchozí mladší dámy s nadhledem a grácijí. Daemon je dospělejší, usedlejší a vidět ho s kompletně změněným pochodem myšlenek to je něco naprosto fantastického stejně jako interakce s rodinou. Těším se na další epizody. ()

liskam 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

POZOR SPOJLERY... Tak aby jsme se v polovině řady setkali s tím, že se děj posune o 10 let dopředu vše rozpracované se nechá nevyřešené a navíc se vymění dvě hlavní hrdinky. To jsem tedy ještě nezažil! Celá dynamika šla do hajzlu a valnou většinu tohoto dílu jsem se ji snažil obnovit. Naštěstí, díky velice povedenému konci se to podařilo. Stejně ale hodnotím pouze 3* protože tenhle výrazný úkrok považuju za špatný. ()

Galéria (21)

Reklama

Reklama