Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jedného dňa sa v bare Tarrasco, v mexickom mestečku Santa Cecilia, objaví muž menom Buscemi (Steve Buscemi). Objedná si pivo a rozpráva príbeh o veľkom Mexičanovi, ktorý si hovorí El Mariachi (Antonio Banderas) a hľadá muža menom Bucho (Joaquim de Almeida). Mariachimu totiž kedysi zastrelili milovanú ženu a jemu zmrzačili ruku po tom, ako omylom skrížil záujmy miestnej narkomafie, na ktorej čele stál práve Bucho. Od tej chvíle sa mstí... Čoskoro sa objaví i v Tarrasco. Nasleduje ďalšia krvavá prestrelka, pri ktorej El Mariachi postrieľa všetkých v bare. Na ulici je zranený, keď v poslednej chvíli strhne na zem krásnu majiteľku miestneho kníhkupectva Carolinu (Salma Hayek). Tá pomstiteľa ošetrí - v tom čase už po ňom Buchovi zabijaci pátrajú. Namiesto neho však omylom odstránia Navajasa (Danny Trejo), ktorý bol tiež najatý na vraždu El Mariachiho. Keď Bucho pochopí, kde sa pomstiteľ skrýva, pošle do kníhkupectva svojich ľudí, aby jeho i Carolinu zabili. Dvojica si prestrieľa cestu na slobodu a unikne im. El Mariachi si privolá na pomoc svojich priateľov Campu (Carlos Gallardo) a Quina (Albert Michel Jr.). Blíži sa záverečné zúčtovanie... (TV Markíza)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (677)

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

"Desperado" je film na ktorý som si musel dlho zvykať. Tento snímok som už videl niekoľko krát a s každou ďaľšou reprízou sa mi páči viac a viac. Drsný svet mexického drogového klanu je narušený neohrozeným pištoľníkom, ktorý prahne po pomste. V réžii Roberta Rodrigueza, s etnickým mexickým soundtrackom, charismatickým Antoniom Banderasom v hlavnej úlohe a Quentinom Tarantinom v takej menšej je to proste skvelé. **** ()

Sobis87 

všetky recenzie používateľa

Čím méně peněz dáte Rodriguezovi na jeho film, tím více se snaží, aneb nápady jsou přece zadarmo. A že je jimi Desperado prošpikovaný. V těch necelých dvou hodinách vás zavalí spousta rafinovaných dialogů, nápaditá a hravá akce, černý humor a sakra velká banda naštvaných Mexikánů. Rodriguez si nebere servítky, vše vyhazuje do vzduchu, všechno nechá rozstřílet na cucky a přitom ještě na diváky neustále pomrkává a dává najevo, že i přes tu kupu mrtvých těl a potoky krve to je parádně zábavná klukovina, která ani na minutu nenudí. A jaktože všechno tak krásně bouchá, kulky odhazují mrtvá těla desítky metrů do dálky a Mariachi zasviní celou zeď vlastní krví a stále stojí na nohou, když je něco takového ve skutečnosti blbost? Prostě to je tak o hodně větší zábava...tak se bavte. ()

Reklama

InJo 

všetky recenzie používateľa

Rodriguezův opulentní masterpiece, z něhož se na diváka sype tuna lahůdkově efektní akce (bezpochyby inspirované krvavými balety Johna Woo), hlášek, šťavnaté atmosféry a skvělých figurek (Trejo, Buscemi, Marin, Tarantino aj.). Absolutorium mu nevpálím z jediného podstatného důvodu, který ani po letech nedokážu přenést přes srdce, a tím je nebývale odfláklé (nebo spíš úplně vynechané) finále... :-( 90 % ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Príbeh to nie je nejaký zložitý. Je to prostý príbeh, ale i tak skvelý. Ukazuje na silu lásky a výdrž chuti po pomste. Nemal to v živote ľahké, ale i tak sa pomstil. Moja najobľúbenejšia scéna je tá, kde prídu dvaja muži do baru a jeden z nich (Quentin Tarantino) začne rozprávať vtip. Tým štýlom, akým ten vtip rozpráva je prosto super. Je veľmi zábavný a Tarantino mu svojou interpretáciou dodáva ešte viac humoru. Veľmi sa mi páčil výkon Antonia Banderasa, ktorý sa s úlohou dokonale vžil a miestami som mal pocit, že už podobnú pomstu niekedy vykonával. Aj taká Salma Hayek na mňa zapôsobila. S Antoniom Bandersom tvorili perfektnú dvojicu a v tomto filme boli podarení a navzájom sa dopĺňali. Darmo, Salma v tomto filme pôsobila ladne a sexy. Ako taká mexická princezná. Pochválim už len Desperadových dvoch kamošov so zaujímavými zbraňami, kde jedného z nich skvele zahral Enrique Iglesias. ()

Slasher 

všetky recenzie používateľa

Skvěle přímočará mexploatační střílečka s bandou upocených smradlavců, nasraným Banderasem a žhavou knihovnicí Salmou, takový v podstatě o rok starší bratříček FROM DUSK TILL DAWN. Všechno dění v baru Tarasco (včetně chcací storky Quentina) je úplný vrchol zábavy a člověk si prostě říká, sakra vole Rodriguez, proč jsi musel od tý doby točit tolik kravinek namísto jen samých akcí tady toho ražení? Když se tak zpětně dívám, devadesátky vůbec nebyly tak špatný... ()

Galéria (107)

Zaujímavosti (44)

  • V čase 55:33 si lze v odrazu okna limuzíny všimnout zvukaře držícího mikrofon. (imagoo)
  • Průměrná délka záběru je 2,3 vteřiny. (daEmoNickY)
  • Rodriguezův celovečerní debut Mariachi (1992) slavně vznikl za pouhých 7 tisíc amerických dolarů. Toto pokračování stálo 7 milionů. (NIRO)

Súvisiace novinky

Vousatá Salma Hayek?

Vousatá Salma Hayek?

16.01.2008

Pro ty, kteří propadli jejímu zpěvu v Desperadovi a tanci v Od soumraku do úsvitu, je to téměř bolestná představa, ale nedá se nic dělat mexická kráska si ve své první roli po mateřské zahraje… (viac)

Reklama

Reklama