Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jedného dňa sa v bare Tarrasco, v mexickom mestečku Santa Cecilia, objaví muž menom Buscemi (Steve Buscemi). Objedná si pivo a rozpráva príbeh o veľkom Mexičanovi, ktorý si hovorí El Mariachi (Antonio Banderas) a hľadá muža menom Bucho (Joaquim de Almeida). Mariachimu totiž kedysi zastrelili milovanú ženu a jemu zmrzačili ruku po tom, ako omylom skrížil záujmy miestnej narkomafie, na ktorej čele stál práve Bucho. Od tej chvíle sa mstí... Čoskoro sa objaví i v Tarrasco. Nasleduje ďalšia krvavá prestrelka, pri ktorej El Mariachi postrieľa všetkých v bare. Na ulici je zranený, keď v poslednej chvíli strhne na zem krásnu majiteľku miestneho kníhkupectva Carolinu (Salma Hayek). Tá pomstiteľa ošetrí - v tom čase už po ňom Buchovi zabijaci pátrajú. Namiesto neho však omylom odstránia Navajasa (Danny Trejo), ktorý bol tiež najatý na vraždu El Mariachiho. Keď Bucho pochopí, kde sa pomstiteľ skrýva, pošle do kníhkupectva svojich ľudí, aby jeho i Carolinu zabili. Dvojica si prestrieľa cestu na slobodu a unikne im. El Mariachi si privolá na pomoc svojich priateľov Campu (Carlos Gallardo) a Quina (Albert Michel Jr.). Blíži sa záverečné zúčtovanie... (TV Markíza)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (677)

kitano 

všetky recenzie používateľa

Prvy komentar = najvacsia srdcovka. Skvely akcny narez od Rodrigueza ma dokonalo odrovnal. Aj ked Desperado sledujem poX-ty krat vzdy ma atmosfera spinaveho Mexika a barov plnych chlapikov ktorych by ste sa ani neodvazili oslovit, uplne pohlti. Banderasov El mariachi je pre mna jeden z najposobivejsich filmovych hrdinov s najposobivejsim nastupom na scenu, ktory komentuje Buscemi (the Biggest mexikan I'v ever seen :)), akcne sceny sa daju porovnavat azda len s krvakmi Johna Woo a to je naozaj velka pocta. Opisovanim skvelych momentov, skvelej hudby dokonale zladenej s akciou, vypeceneho humoru (Tarrantinov vtip) a mnoho ineho by som mohol sediet az do rana. Jednoducho klenot zanru, ktory u mna uz nic neprekona. 10/10 ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Ja bohužial Rodriguezov ironicko-machovský štýl, s ktorým sa s Tarantinom vzájomne ovplyvňujú, príliš nežeriem. Desperado je film, ktorý sa snaží zaujať diváka tým, ako je neskutočne cool, ako Banderas prehadzuje vlasmi, ako rozpráva Tarantino svoj kvázi megacool vtip a ako držia postavy zbrane otočené o 90 stupňov. Ani mu neverím, že to celé myslí iba zo srandy a že vzdáva hold bohvie čomu. Dej je absolútne o ničom, na tom sa zhodneme snáď všetci. ()

Reklama

InJo 

všetky recenzie používateľa

Rodriguezův opulentní masterpiece, z něhož se na diváka sype tuna lahůdkově efektní akce (bezpochyby inspirované krvavými balety Johna Woo), hlášek, šťavnaté atmosféry a skvělých figurek (Trejo, Buscemi, Marin, Tarantino aj.). Absolutorium mu nevpálím z jediného podstatného důvodu, který ani po letech nedokážu přenést přes srdce, a tím je nebývale odfláklé (nebo spíš úplně vynechané) finále... :-( 90 % ()

Satan 

všetky recenzie používateľa

Antonio nikde nebyl tak cool, Salma tak hot, Joaquim tak drsně zlej a Quentin tak rofloidní. Bum, prásk, vystřílet do týpka sedm zásobníků a nechat za sebou spoušť o 20 mrtvých. To je přesně moje představa, když si chci oddechnout, bavit se a unášet se na vlnách střelného prachu, krásných ženských křivek a kultovních hlášek. Rodriguezův určitě nejlepší počin, kde i ta hudba má něco do sebe. ()

Mariin 

všetky recenzie používateľa

Akční krvavý remake, druhý z desperátské trilogie připomíná zfilmovaný komiks, jaký známe např. z edice „Krew“. Scénář je v podstatě primitivní: zabíjet a mstít se. Setkáme se tu naturalisticky podaným násilím a krví stříkající na všechny strany. Film vhodný tak pro lůzu v zaplivaných putykách. Samozřejmě je tu ještě pojistka, aby to nebyl úplný propadák, a tak se tu chtivý divák má pokochat (pro ženy nejspíše) pohledným Antoniem Banderasem a (pro muže snad) smyslnou Salmou Hayekovou. Takže i takové svinstvo nakonec může masy pobavit a hlavně vydělávat peníze. ()

Galéria (107)

Zaujímavosti (44)

  • Severoamerické tržby byly 25,4 milionu amerických dolarů, celosvětové 58 milionů. (NIRO)
  • Když na začátku filmu El Mariachi (Antonio Banderas) praští jednoho násilníka v baru kytarou, tak má potom rozcuchané vlasy. V dalším záběru už je má ale zase upravené. (Duoscop)
  • Rodriguezův celovečerní debut Mariachi (1992) slavně vznikl za pouhých 7 tisíc amerických dolarů. Toto pokračování stálo 7 milionů. (NIRO)

Súvisiace novinky

Vousatá Salma Hayek?

Vousatá Salma Hayek?

16.01.2008

Pro ty, kteří propadli jejímu zpěvu v Desperadovi a tanci v Od soumraku do úsvitu, je to téměř bolestná představa, ale nedá se nic dělat mexická kráska si ve své první roli po mateřské zahraje… (viac)

Reklama

Reklama