Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Akčný
  • Komédia
  • Dráma
  • Animovaný
  • Krimi

Obľúbené filmy (10)

Pulp Fiction: Historky z podsvetia

Pulp Fiction: Historky z podsvetia (1994)

[imdb: 9.0/10] | me: Mega KULT! No doubt about it. Yeah, we cool. Two things. Don't tell nobody about this. This shit is between me, you, and Mr. Soon-To-Be-Living-The-Rest-of-His-Short-Ass-Life-In-Agonizing-Pain Rapist here. It ain't nobody else's business. Two: you leave town tonight, right now. And when you're gone, you stay gone, or you be gone. You lost all your L.A. privileges. Deal?

Desperado

Desperado (1995)

[imdb: 7.0/10] | me: Veľa muziky za málo peňazí. Antonio je El Mariachi,... až na to, že nenosí vo futrále gytaru. Akčná jazda plná krvy, špinavých chlapov, bohovských hlášok a Salmy. Mexikán s nožmi, chango teplý jak chcanky, Quentinov príbeh na bare, chlap bez zubov, ... Film v každom momente baví – buď je kvalitne vtipný alebo tvrdý alebo scény so Salmou  alebo ... je toho veľa a graduje to ... a keď už nestačí artiléria jedného futrálu je podrebné zavolať kamarátov na ďalšie gytarové sóla. Každa scéna je potešenie pre oko. Všetko je špinavé : chalpy, bary, hajzle ... atmosféra ako vyšitá a do toho antonio, ktorý len niekoho hľadá a akosi nikto mu nechce dať slušnú odpoveď. To proste môžem zas a znova a stále sa budem tešiť na každú scénu ako kdy by to bylo po prvé. "Tak to vidíš, obsluha je na hovno, pivo chutná jak chcanky, a furt sem někdo leze."

Osobný strážca

Osobný strážca (1992)

[imdb: 5.4/10] | me: Výborna kombinácia herec – neherečka celkovo. Whitney-ne skladby robia filmu skvelý podmaz plus ona sama ako neherečka je celkom slušná. Avšak to čo robí tento film tym pravým a zároveň k tej romantike dodáva správnu dávku trileru a napätia je Kevin - Frank Farmer. Profesionál, chladný a tvrdý ale pritom veľmi charizmatický ... bodyguard. Vie kde a kedy, skvelá práca s nožmi, má rešpekt a do toho dobrý mix humoru, napätia, romantiky plus hitová skladba ako čerešnička ... Čo viac dodať k filmu na ktorom som vyrástol, stále rastiem a budem rásť, ... proste také niečo môžem aj pár krat ročne a „I don`t wanna talk about it again“

Temný rytier

Temný rytier (2008)

[imdb: 8.9/10] | me: Dynamické, temné, silné, hlboké, ... Batman begins bol výborný, na toto som sa tešil už kvôli ohlasom, ale nečakal som až niečo také mrazivé. Silný príbeh, nepredvídateľný dej, ... doplnené vynikajúcou Zimmerovou hudbou .. hm, nemám asi po veľmi dlhej dobe čo vytknúť, ani len maličkosti. Celkový náboj filmu je neuveriteľný. Heath Ledger,.... ak tento rok obíde bez oscara, tak podám trestné oznámenie na filmovú akadémiu. V roli Jokera ako by ožilo zlo, šialenstvo, anarchia a to všetko skvele pomiešane a naservírované. Každá scéna s ním je potešením, samozrejme Bale je opäť raz výborný ale tento film ostane už navždy spätý s jokerom. Ostatné herecké role sú v symbióze a skvele spolu dotvárajú atmosféru. Tento počin na mne zanechal dobrý pocit z niečoho kvalitného a taktiež si v ťažších chvíľach rád položím otázku : Why so serious ?

Transformers

Transformers (2007)

[imdb: 7.4/10] | me: Obrovské meniace sa stroje behajú po meste, demolujú budovy, autá, ničia sa navzájom v množstve neuveriteľne dokonalej akcie a to všetko tak reálne akoby tu medzi nás patrili odjakživa. Jeden z najväčších zážitkov od čias Jurského parku. Prepracované bojové scény nenechávajú na seba dlho čakať a vynárajú sa s príjemnou intenzitou. Samotné transformácie sú geniálne pôsobivé a každý z robotov ma svoj charakter a čaro. Všetko to doplnené o zábavného Shiu a neuveriteľne sexi Megan spolu s istou dávkou odosobnenia a humoru robí z tohto filmu super zážitok. Všetky tieto faktory vo svojej vzájomnej kombinácii dodávajú deju rýchly spád a dynamiku až by som povedal, že 144 minút ešte nikdy neletelo tak rýchlo. Za zmienku stojí taktiež dobrý soundtrack. Bez ohľadu na netrefné poznámky kritiky ohľadom detailov a veľkosti robotov a iných predmetov vo svojom pomere môžem len povedať, že sa jedná o komixovku a niektoré veci tak proste sú . Bay je už pomaly hotový s dvojkou a tá ma byť akčnejšia .. uf, až sa mi zrýchlil tep.

Rambo

Rambo (1982)

[imdb: 7.4/10] | me: John Rambo,... ikona,... neuveriteľná klasika. Vrátil sa domov ako veterán, nenachádza pochopenie u šerifa, ktorý nim opovrhuje a zaobchádza ako s trestancom, tulákom, špinou, ... Chyba. Vojak, ktorý bol vycvičený zneškodňovať nepriateľské jednotky vo Vietname sa odtrhne z reťaze. Naučený ignorovať bolesť ničí v húfoch príslušníkov jednotky rangerov tými najoriginálnejšími spôsobmi v kvalitných akčných sekvenciách. Okrem granátov, potu a krvi však film poukazuje aj na vtedajší americký postoj k hrdinským vietnamským outsiderom. Záver v podaní výbuchov, všadeprítomných guliek, samopalov a Ramba síce jemne vyskakuje nad celkovú líniu, ale na celkovej kvalite filmu neuberá. Film je taktiež studnicou tvrdých nezabudnuteľných hlášok typu: "Co donutilo boha, aby stvořil někoho, jako je Rambo ?" plukovník Samuel Trautman: "Ramba nestvořil bůh. Toho jsem stvořil já! U mňa jeden z najlepších akčňákov vôbec.