Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Komédia
  • Dráma
  • Animovaný
  • Akčný
  • Horor

Obľúbené filmy (10)

Armageddon

Armageddon (1998)

GENIÁLNE... pre mňa srdcovka číslo 1... Milujem tento film rovnako ako milujem Harryho Stampera, Slobodu a Nezávislost, rovnako ako Steva Buscemiho... Kultová hláška: Just want feel power between my legs brother (Potrebuji cítit sílu mezi nohama)... Tento film ma dostal už ako malého chlapca, a od jeho prvého zhliadnutia som ho videl viac ako dvadsaťkrát, Od kedy som videl Armageddon strašne som si oblúbil katastrofické filmy, Bruca Willisa, Liv Tyler a hlavne MICHAELA BAYA. Proste neprekonateľné. Pre mňa jednoznačne najväčší velikán v histórii kinematografie

Moneyball

Moneyball (2011)

The Greatest sport story ever told. Pre mňa osobne najlepší športový film všetkých čias, rovnako aj najlepšia dráma. Film, v ktorom všetko do seba unikátne zapadá. Každá scéna má čo povedať a má svoju hĺbku a silu. Športový film s absolútne vyperličkovanými a reálne vykreslenými vzťahmi v zákulisí, s geniálnym spracovaním po športovej stránke. Ostáva len povedať: Pán Bennett Miller ďakujem Vám z celého srdca.

V Bruggách

V Bruggách (2008)

Skrýt si se mohl v Croydnu... Geniálne!!!... Na prvý pokus mi prišiel výkon Colina Farrella miestami je preafektovaný.. Ale druhé, už také viac-menej labužnícke zhliadnutie mi tento dojem úplne odčinilo... Parádmy film (komédia)

Pulp Fiction: Historky z podsvetia

Pulp Fiction: Historky z podsvetia (1994)

5 na druhý pokus... Pre mňa bol tento film náročná porcia... Nie je to klasický film na jedno zhliadnutie... Keď som pozeral Pulp Fiction prvý krát viac som sa sústredil na dej a zápletku (klasika) a prišlo mi pomerne veľa nudných scén.. Pri druhom náhodnom zahliadnutí mi najnudnejšia scéna (akože pri prepínaní stáníc som náhodou natrafil na Pulp Fiction) konkrétne tá U mazaného králička prišla ako dokonalá... Preto som podstúpil opakované zhliadnutie, ktoré ma presvedčilo...vynikajúci Vincet Vega... parádny Travolta... excelujúci Samuel... parádna porcia hlášok... môj oblúbený Bruce... a zlatý klinec programu... Pan Wolf... nuž... v mojom rebríčku šplhá nahor... ako víno...

Gran Torino

Gran Torino (2008)

Filmy o vojnových veteránoch niesú ničím novým. Takisto bolo veľmi veľa filmoch o zatrplých ľuďoch, o susedských vzťahoch či o ľuďoch čo nosia v sebe ťarchu. Boli filmy o obmäkčení všelijakých zatvrdlých sŕdc. Ale poviem vám Walter Kowalski je jedna z najcharizmatickejších postáv v dejinách... Osobitý film. Vystihuje to čo sa iným filmom snažiacim sa o to isté nedarí... Clint Eastwood vo svojej role famózny a v réžii ani nehovorím... o chlp silnejší záver a má tento film absolutórium.. Akadémia si snáď sedela na očiach keď tento klenot nechala bez povšimnutia.. Ale hovorí to za všetko.. oscary podstatné niesú, tento film si nájde svojich fanúšikov aj bez nich.

Saw: Hra o prežitie

Saw: Hra o prežitie (2004)

Zrejme sa tento komentár medzi inými stratí. Možno sa niekto bude diviť čo hľadá tento film v mojej top 10. Ako Horor, ako triller, ako krimi tento film patrí do veľmi schopného nadpriemeru. Ale ako drama, ktorá polemizuje nad ľudskými životmi, ktorá poukazuje na to ako dokážu ľudia svoj jediný (ospravedlňujem sa tým čo veria v reinkarnáciu) pokus žiť premárniť, ako drama tento film exceluje. Ešte nikdy som tak veľmi nezdieľaľ svoje názory so záporným hrdinom. Jigsaw má moju plnú podporu, vo všetkom s ním súhlasím !!!