Reklama

Reklama

Doctor Strange v mnohovesmíre šialenstva

  • Česko Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství (viac)
Trailer 3

Vo filme Doctor Strange v mnohovesmíre šialenstva MCU odomyká multiverzum a posúva jeho hranice ďalej ako kedykoľvek predtým. Vydajte sa na cestu do neznáma s Doctorom Strangeom, ktorý s pomocou mystických spojencov starých aj nových prechádza mysľou a nebezpečnými alternatívnymi realitami Mnohovesmíru, aby sa postavil tajomnému novému protivníkovi. (CinemArt SK)

(viac)

Zaujímavosti (139)

  • Spoiler: Keď je Wanda (Elizabeth Olsen) v hlavnej hale a pripravuje sa na boj proti pánovi Fantastickému, Captain Carter, Capt. Marvel a Black Boltovi, v pozadí môžete vidieť veľkú ženskú sochu. Táto socha je Xena zo seriálu Xena (1995). Sam Raimi sa totiž na seriáli podieľal ako výkonný producent. (Pat.Ko)
  • Spoiler: Každá iná verzia Dr. Strangea (Benedict Cumberbatch) má inú farbu kúziel: Defender Strange má bielu, Sinister Strange má fialovú a oranžovú má Dr. Strange (Strangea-838 nie je vidieť, ako čaruje). (Pat.Ko)
  • Spoiler: Wong (Benedict Wong) je prinútený Wandou (Elizabeth Olsen), aby ju vzal na horu Wundagore, kde bol pôvodne napísaný Darkhold. V komiksoch je Wundagore miestom, kde sa narodili Wanda Maximoff (Scarlet Witch) a jej brat Pietro (Quicksilver). (Pat.Ko)
  • Spoiler: Dr. Strange (Benedict Cumberbatch) a America Chavez (Xochitl Gomez) na svojej prvej ceste cez Multivesmír prekročia presne 20 rôznych alternatívnych realít, cestujú zo Zeme-616 na Zem-838. (Pat.Ko)
  • Spoiler: Boj s hudobnými kúzlami medzi Strangeom (Benedict Cumberbatch) a Sinister Strangeom bol pôvodne napísaný v scenári ako normálny magický boj, ale vytvoril ho scenárista Doug Lefler po tom, čo videl konceptuálne umenie príbytku Sinister Strangea v padnutej dimenzii s klavírom uprostred. (Pat.Ko)
  • Spoiler: Keď sú Dr. Strange (Benedict Cumberbatch) a Sinister Strange v pádovej dimenzii, vedú magický súboj, v ktorom používajú dve skladby klasickej hudby ako kúzla: Dr. Strange používa „Symfóniu č. 5 c mol“ od Ludwiga van Beethovena, zatiaľ čo Sinister Strange používa „Toccatu a Fúga d mol“ od Johanna Sebastiana Bacha. (Pat.Ko)
  • Spoiler: Keď sa Dr. Strange (Benedict Cumberbatch) stretne s Christine Palmer (Rachel McAdams) zo Zeme-838, tvrdí, že je znalec na multiverzálnu teóriu. Táto Christine pracuje pre The Baxter Foundation. V Marvel Comics je Baxter Foundation vládou financovaný inštitút pre vedecký výskum, ktorý sa nachádza v Baxter Building, kde žije Fantastická štvorka. (Pat.Ko)
  • Spoiler: John Krasinski bol dlhoročným fanúšikom Mr. Fantastic, ktorý stvárnil postavu Reeda Richardsa, a vo februári 2020 sám prejavil záujem o túto rolu. (Pat.Ko)
  • Spoiler: Druhá potitulková scéna odkazuje na filmovou sérii Sama Raimiho Smrtelné zlo. Bruce Campbell v této sérii nemá ruku a místo ní má přidělanou motorovou pilu, proto jeho finální zvolání: „Je konec,“ a pohled na jeho ruku je odkazem na tuto sérii. (LucasAbelle)
  • Spoiler: Když se Scarlet Witch (Elizabeth Olsen) dostane do hlavy Profesor X (Patrick Stewart), je možné ji vidět zasypanou pod hromadou trosek. To symbolizuje nejen uvěznění Wandy Maximoff, ale také odkazuje na to, že takto uvězněná pod hromadou trosek byla v době, kdy bylo město Novi Grad v Sokovii bombardováno a kvůli němuž uvízla Wanda a její bratr Pietro (Aaron Taylor-Johnson) na 2 dny pod troskami stejně, jako je zde ukázáno. (Karlosik_4)
  • Spoiler: Při boji s Gargantosem je zde vidět reklama na „magic tea“. Je to narážka na magický čaj, který později použije baron Mordo (Chiwetel Ejiofor) z jiné reality, aby omámil Doctora Strange a přivedl ho před skupinu Iluminátů. (Frca)
  • Spoiler: Doctor Strange měl i v komiksech sestru Donnu, kde jí Stephen pomohl po nehodě, což ho přivedlo na medicínskou dráhu. V 17 letech dostala křeč během plavání se Stephenem, během níž se utopila a její bratr jí nedokázal pomoci. Podobně jako filmový Stephen (Benedict Cumberbatch) se považoval odpovědný za to, že ji nedokázal zachránit. (Kubaaa97)

Súvisiace novinky

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

30.08.2023

Sezóna dlouhých stopáží rozhodně nekončí a už brzy nás po tříhodinovém kolosu jménem Oppenheimer čekají další obsáhlá dramata – Scorseseho Zabijáci rozkvetlého měsíce (206 minut) a Scottův Napoleon … (viac)

Reklama

Reklama