Reklama

Reklama

Falcon a Zimný vojak

(seriál)
  • Česko Falcon a Winter Soldier (viac)
Trailer 2

VOD (1)

Epizódy(6)

Po událostech Avengers: Endgame se Sam Wilson (Anthony Mackie) spojí s Buckym Barnesem (Sebastian Stan) pro mezinárodní dobrodružství, které otestuje jejich schopnosti a trpělivost. (Cever)

Recenzie používateľa KukulienkaHO k tomuto seriálu (6)

Falcon a Zimný vojak (2021) 

Falcon a Winter Soldier ma veľmi milo prekvapil svojou komornosťou. Všetky epizódy sa držali pevne pri zemi a vo výsledku to bolo oveľa lepšie rozhodnutie, než keby sa jednalo o čistokrvnú akčnú marvel-zábavu. Na druhej strane akcie tu bolo primerane a bola skutočne vymakaná. Efekty sú skvelé, filmové. Netreba zabúdať, že sa stále jedná len o seriál, kde takýto vizuál nie je bežná záležitosť. Je to však Disney, ktoré si to jednoducho môže dovoliť a aj takýmto spôsobom zväčšuje svoju dominanciu na trhu. Príbeh nie je moc komplikovaný. Sledujeme, ako sa Sam a Bucky vyrovnávajú po udalostiach s Thanosom. Sam odovzdá vláde Kapitánov štít, aby si ho vo finále zobral späť a stal sa novým Kapitánom Amerikom. Bucky je velice zaujímavá postava, ktorá doteraz nedostala moc priestoru. Tu si to však naplno vynahrádza. Títo dvaja sa musia spojiť, aby zabránili revolúcii, ktorú rozpútavajú tzv. Bezhraničiari - extrémne nezaujímavé deti, ktoré mi vyžierali oči, akonáhle sa objavili na obrazovke. Námet zápletky so supervojakmi (tentokrát na zlej strane) nie je vôbec zlý, hlavne keď je to pre oboch protagonistov aj osobná záležitosť. Každopádne to spracovanie za moc nestálo. Záporáčka, ako aj celý ten klan a motivácia (ok, má to hlavu aj pätu, ale nie), bola neskutočne nudná... až to bolelo. Chémia medzi Samom a Buckyim fungovala výborne, predovšetkým to doťahovanie. Zemo tu slúži čisto len ako prostredník na posun v deji (niečo také, ako Doctor Strange v No Way Home) a zároveň je akousi paródiou na samého seba z Občianskej vojny, takže sklamanie. Agentka 13 je fajn, avšak jej zlovestný angažmán odhalený vo finále je predvídateľný a mierne deravý. John Walker, ako nový Cap, zožal spočiatku veľký hejt, avšak mňa tá postava hneď zaujala. Postupne sa z neho stal najprepracovanejší charakter seriálu. Je to taký ten tragický hrdina, z ktorého si vyššie sily urobili bábku, hoci on chcel byť len správnym ochrancom svojej krajiny. Veľmi ma srala až do očí bijúca antirasistická černošská agitka, ktorá zráža celkový dojem zo seriálu. Keď už dačo také chceli, dalo sa to oveľa jemnejšie. Takto to vyznelo, ako keby bol každý beloch rasista, čo mňa osobne trochu urazilo... Celkovo z tejto 6-dielnej série vyplynulo podstatné akurát, že z Falcona je nový Kapitán, čo sme sa dozvedeli už na konci Endgame. Takže to kvázi ani nemuselo vzniknúť, ale v pohode. Nenudilo, neurazilo, skrátka taký priemerný Marvel. Možno to mohlo byť o trošku kratšie. Každopádne, otázka je, či by to dopadlo takto pomerne úspešne, keby sa o Marvel nejednalo... ()

Nový svetový poriadok (2021) (E01) 

Na The Falcon and the Winter Soldier som sa príliš netešil, a ani som to nevyhľadával, keď to minulý rok vyšlo. To je aj dôvod, prečo to sledujem až teraz. Podľa propagačných materiálov mi to pripadalo ako priemerná a zameniteľná akčná show. Preto som dosť prekvapený, akým smerom sa to vybralo. Buckyho linka je perfektná. Samova až tak veľmi neohúri, ale na rozjazd ok. Klan červenej ruky (neviem vôbec, ako sa to volalo) zatiaľ nezaujme. Každopádne vidieť tieto postavy v inej polohe, než ako sme zvyknutí, je prinajmenšom zaujímavé. Prvá epizóda celkom fajn dramatická záležitosť, ale nasledujúce časti budú potrebovať určite viac švungu. BTW, úvodná akcia parádna. ()

Muž s hviezdou na hrudi (2021) (E02) 

Ťah spojiť Falcona a Wintera hneď na začiatku druhej epizódy vyšiel dokonalo. Sam a Bucky vytvárajú skutočne vtipný taliansky pár. Nový Kapitán nepôsobí vôbec komicky. Jeho postava má hĺbku, motiváciu, minulosť. Myslím si ale, že to s ním nakoniec nebude úplne ružové. Záporáci sú zvláštni... Stále o nich nič poriadne nevieme. Kto sú? Odkiaľ sú? Čo vlastne plánujú? O čo im ide? A sú to vlastne záporáci?? Narážky na rasizmus si mohli odpustiť, minimálne nie v takej miere... Za naše capital city malý bezvýznamný bod k dobru.😊 ()

Díler moci (2021) (E03) 

V tretej epizóde skáčeme dosť z miesta na miesto. Dej sa pohol výrazne dopredu, akurát neviem, či ma to viacej nebavilo, keď protagonisti len medzi sebou interagovali. Sam a Bucky si tu nemajú kedy poriadne šplechnúť do ksichtu a Kapitán sa tu objaví len na začiatku a na konci. Škoda, pretože práve linka týchto troch ma bavila najviac. Navrátilci Zemo aj agentka sú fajn. Príbeh sa až príliš moc zamotal a s tým prišla aj kopa v podstate nepotrebných postáv, ktorých sa seriál aj tak o chvíľu zbavil. Záporná strana stále nevýrazná a nezaujímavá... Na fighty sa však stále dobre pozerá. ()

Celý svet sa díva (2021) (E04) 

Epizóda nezaujímavá. Vyslovene nezáživná a nudná. Po prvýkrát ma nebavili ani fighty (mimo ten s Wakanďankami). Spôsobené je to najmä tým, že celá epizóda sa venuje Srdcerváčom (opäť netuším, jak sa volajú). Fakt ma absolútne nebavia. OK, ich cieľ má hĺbku a podobné somariny, ale celkovo nie sú ničím zaujímaví... Rovnako aj to prostredie, minule sme boli prevažne v tme, tentoraz sa nachádzame v opustenej bytovke. Vďaka aspoň za tú Prahu, teda pardon, Rigu.😅 Čo ma ale skutočne bavilo, bol Kapitán, ktorý mi už od druhého dielu prišiel veľmi zaujímavý. The Whole World Is Watching sa oplatí pozerať jedine kvôli emóciam, ktoré v ňom lomcujú a on začína pochybovať, či je tým správnym mužom, ktorý by mal nosiť štít. Ale on ním byť velice chce, lenže sérum nehodného človeka jedine skazí, no a udalosti, ktoré sa odohrali po jeho požití, len proces urýchlili. Ešte raz opakujem, som veľmi milo prekvapený, že sa tvorcovia rozhodli ísť takýmto veľmi prízemným komorným štýlom. Koniec tejto epizódy iba dokazuje, že to prináša ovocie. Pokiaľ sa budú držať v posledných častiach primárne tejto linky, tak to môže byť ešte dosť zaujímavé. BTW, taký Zemo je už v podstate pre zvyšok seriálu nepotrebný, keďže tu fungoval doteraz len ako prostredník, ale určite ešte nepovedal posledné slovo. No a som rovnako zvedavý, ako naložia napr. s takým Power Brokerom, o ktorom doteraz poriadne nič nevieme. ()

Pravda (2021) (E05) 

Najdlhšia epizóda, ktorá má zároveň najmenej akcie. Mňa však ale prekvapivo bavila, napriek tomu, že sa tu dokopy nič závažné nedialo. A čo stačilo? Maximálne minimalizovať účasť tých absolútne nezaujímavých a nudných teroristických detí. Súboj tu bol síce len jeden, no stál za to. Velice osobné, velice emotívne, velice bolestivé. Reči o neznášaní černochov bielou americkou populáciou znova strašne iritovali (Vláda by nedovolila čierneho Kapitána... No ešteže prednedávnom mali USA na čele čierneho chlapa, dokonca v dvoch volebných obdobiach po sebe.), ale dalo sa to vydržať. Najmä vďaka opäť skvelej chémii medzi Samom a Buckyim. Od finále príliš veľa neočakávam, kvôli Bezhraničiarom. Všetky podstatné veci do budúcna sú už kvázi vyriešené. Akurát som zvedavý, ako mieni seriál uzatvoriť tú kopu liniek, ktoré postupne pootváral. ()

Súvisiace novinky

Tajná invaze má pomalý start

Tajná invaze má pomalý start

30.06.2023

Minulý týden si na streamovací službě Disney+ odbyl premiéru nový marvelovský seriál Tajná invaze. V ní se navrátivší se Nick Fury s tváří Samuela L. Jacksona snaží konfrontovat tajnou skupinu… (viac)

Čtvrtý Captain America našel režiséra

Čtvrtý Captain America našel režiséra

09.07.2022

Před dvěma dny vstoupilo do kin po celém světě nejnovětší akční dobrodružství od studia Marvel pod názvem Thor: Láska jako hrom režiséra Taiky Waititiho a zatímco nový snímek o hrdinovi z Asgardu… (viac)

WandaVision je nejstahovanějším seriálem roku

WandaVision je nejstahovanějším seriálem roku

29.12.2021

Letošní žebříček nejstahovanějších seriálů roku ovládlo studio Marvel spolu se studiem Disney. Pirátství samozřejmě není nic chvályhodného a prvenství v tomhle směru vlastně není až zase taková výhra… (viac)

Kleopatra mění režisérku

Kleopatra mění režisérku

07.12.2021

Režisérka Patty Jenkins (Wonder Woman, Zrůda) v krátkém časovém horizontu opouští již druhý velký projekt. Po zprávě, že se filmařka vzdala svého Star Wars projektu Rogue Squadron tak přichází… (viac)

Reklama

Reklama