Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Americký kardiochirurg Richard Walker (Harrison Ford) prichádza so svojou ženou Sondrou (Betty Buckley) na lekársky kongres do Paríža. V hoteli, kde sa ubytujú, jeho manželka záhadne zmizne. Snaží sa ju nájsť, ale márne. Ocitne sa v situácii pripomínajúcej nočnú moru. Je sám v cudzej zemi, nevie po francúzsky, nikoho nepozná a už vôbec nechápe, prečo mu nikto nechce pomôcť. Kamkoľvek sa obráti, naráža na stenu ľahostajnosti maskovanú zdvorilými úsmevmi. Walker však neverí, že by jeho žena odišla za milencom, ako sa mu snaží nahovoriť riaditeľ hotela (Jacques Ciron) i detektívi. Dostáva sa do sveta nočných podnikov, kde sa zoznámi s vyzývavou Michelle (Emmanuelle Seigner), ktorá sa stane jeho nedobrovoľnou sprievodkyňou. Príčinou všetkého je zámena kufrov a to, čo je ukryté v jednom z nich - replika sochy Slobody, v ktorej je ukrytá rozbuška nukleárnej strely... O tú bojujú dve teroristické organizácie. Kým Walkerovi ide o záchranu ženy, dievča sa snaží získať odmenu za nebezpečnú prácu... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (261)

MontyBrogan 

všetky recenzie používateľa

Bravúrna kriminálka s nie úplne dokonalým tempom. Harrison Ford je vhodne obsadený do úlohy človeka, ktorý je v tak nečakanej situácii, až sa každú chvíľu musí tváriť ako debil. Toto on vie. Polanski tu prvýkrát a nie naposledy ukazuje, ako rád vidí svoju ženu Emmanuelle Seigner tancovať. A niektoré zábery v scénach s lozením po streche a so záverečnou prestrelkou, sú pre žáner podobným vrcholom, ako pre panorámu jednotlivých veľkomiest Eiffelovka a Socha slobody. Dominanty, koré v tomto filme zohrávali nemalú úlohu. ()

Djkoma 

všetky recenzie používateľa

Chvílemi napínavý, ale stále zvláštní snímek, který si může získat více hereckými výkony a sympatiemi, než nějakým hlubším dějem. Harrison Ford odvádí výborný výkon a Roman Polanski opět "nepřekvapuje" tempem, což už mě přestává trochu bavit. Podle mě přeceňovaný snímek, který není ničím významný krom dobrého nápadu. ()

Reklama

jojinecko 

všetky recenzie používateľa

Polanski je maestro atmosféry a práve atmosféra a napätie bolo to čo som najviac očakával. Bol som spokojný, ale od môjho TOP5 režiséra som predsa len čakal viac. Po tom ako v iných filmoch geniálne zobrazil paranoiu, schizofréniu, tak tentokrát prišlo na rad zobrazenie čistej frustrácie cudzinca v Paríži. Prvá polka excelentno-hitchockovská, v tej druhej som čakal väčší tlak na diváka a jeho nervy a bohužiaľ opak sa dostavil. Polanski nerezignoval ani na svoj ironický humor, čo len poteší. Enniova hudba je v celku nevýrazná, asi najslabší soundtrack čo som od tohto hudobného barda počul. Ten záver je trošku diskutabilný, ale aj tak sa jedná v mojich očiach o nadštandartný triler s vynikajúcim (!) Harrisonom Fordom. ()

DaViD´82 

všetky recenzie používateľa

Jak Ford tak Polanski mají výrazně na více než-li na skrz na skrz průměrný thiller v atraktivních lokacích Paříže, kde první polovina snímku je výrazně lepší druhé části. Krom tohoto není moc co vytknout, ale ani není moc co chválit. Prostě solidní průměr na víkendový večer u TV. Což vzhledem k dvojici výše zmíněné je málo. ()

Padme_Anakin 

všetky recenzie používateľa

Odnáším si z tohoto filmu ponaučení - nikdy, opravdu nikdy si z letiště neodnesu cizí kufr, vždycky budu kontrolovat štítek se svým jménem, záměna kufrů může být totiž životu nebezpečná... Harrison Ford je ohromný sympaťák a v roli lékaře se mi moc líbil, unesli mu manželku a zjevně mu nikdo nepomůže, musí začít pátrat na vlastní pěst, problém je ovšem jazyková bariéra... U mě spokojenost a drobné výtky si nechám od cesty... ()

Galéria (67)

Zaujímavosti (9)

  • Pařížské střechy byly postaveny ve studiu Boulogne. (marcel5)
  • Ve scéně, kdy se Doktoru Walkerovi (Harrison Ford) na střeše nešťastně otevře kufr a věci z něj padají dolů, je možné si všimnout, že malá Soška Svobody padá ze střechy. V dalším záběru je však pro potřeby filmu vidět, jak leží na menším přístřešku. (Čulo)

Reklama

Reklama