Reklama

Reklama

Loli paradička

  • Česko Loli paradička (festivalový názov) (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Romantická komédia o láske dvoch „nešťastníkov“ z východného Slovenska. Smiešno-smutný príbeh o nádeji a trpkosti života. Keď sa Milan, jarmočný predavač cukroviniek, dozvie, že Veronka mu ukradla dva turecké medy, pretože bola hladná, zľutuje sa nad ňou a kúpi jej obed. Veronka sa chce Milanovi odvďačiť a ponúkne sa mu za predavačku do stánku. Medzi oboma to zaiskrí a po búrlivej noci v lacnej ubytovni na okraji mesta sa do seba zaľúbia a začnú si plánovať spoločný život. Veronke pritom neprekáža, že Milan nemá nohu. Milanovi zasa neprekáža, že Veronka je Rómka. Prijme však takúto „nekonvenčnú“ dvojicu aj spoločnosť? Podarí sa Milanovi a Veronke obhájiť svoju lásku? (Forum Film SK)

(viac)

Videá (3)

Trailer

Recenzie (98)

Flego 

všetky recenzie používateľa

Príjemná smutno-smiešna komédia o láske a nádeji. Napriek šarišskému nárečiu bolo dobre rozumieť, priznávam, že som si myslel, že to bude horšie. Príbeh je veľmi jednoduchý, rozpráva nežným spôsobom o zoznámení a vzťahu medzi mladučkou rómkou a slovákom... Národnostný rozdiel vypichujem úmyselne, lebo film je predovšetkým o porozumení a tolerancii medzi národnosťami a robí to excelentne. Absolutórium si zaslúžia aj neherci, ktorí zvládli svoje party dokonale. ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Zase som to po čase riskol so slovenským filmom a zase žiadna sláva, pretože to pôsobí opäť strašne amatérsky. Najviac mi vadili nezvládnuté postsynchróny. Celý film som mal pocit, jak keby som ho sledoval s mizerným dabingom z nejakého lokálneho štúdia. Čomu nahrávalo aj šarišské nárečie s ktorým asi budú mať bratia češi problém. Ja som rozumel všetkému. No a k príbehu. Je to tuctová romantika okorenená antirasistickou agitkou proti rómom. Bohužiaľ film skôr dáva za pravdu rasistom. Matka hlavného hrdinu je síce klasická rasistická karikatúra, ale postavy rómov sú presne také ako si ich rasisti predstavujú. Nezodpovední zlodeji. Takže kvôli čomu by na nich mal človek zmeniť názor? To tu nejak chýba. Vo výsledku film pôsobí skôr rasisticky, keďže utvrdzuje ľudí s predsudkami v ich názoroch. Keby to bolo aspoň vtipné ako MOST, ale je to strašná nuda v amatérskom prevedení. 4/10. ()

Reklama

mira007 

všetky recenzie používateľa

Jednoduchý slovenský romantický film o prodejci z jarmarků bez nohy, který se dá do kupy s cikánskou zlodějkou. Malá komorní roadmovie, která příjemně plyne a je mile zábavná. Největší pecka pro české diváky jako já zvláště je, že to je ve východoslovenském nářečí, takže je často "piču" rozumět. Silný konec z toho udělá trochu něco víc. Kamila Mitrášová a Michal Ilkan spolu dobře fungují ale nejlepší je herecky Michal Soltesz v roli kamaráda hlavního hrdiny. ()

Arsenal83 odpad!

všetky recenzie používateľa

Už dávno som nevidel tak silnú amatérčinu. Miestne nárečie je nepočúvateľné (pritom sám pochádzam z miest, kde sa film natáčal), ale čo je najhoršie je ešte aj zle vyslovované. Samotní aktéri majú teda pôsobiť ako autenticky východniari, ale oni tak ani nedokážu rozprávať. Amatérske výkony nehercov sú neznesiteľné, vypnúť som to chcel už po 10 minútach. Ešte tam hrá aj Fedor Vico, čo je nikto iný ako rusínsky karikaturista, známejší skôr ako vymetač prešovských barov 5. cenovej skupiny. Tento film chce byť novodobým Pásla kone na betóne, lenže ten film natočený pred skoro 40 rokmi vyznieva mnohokrát modernejšie než tento mega neprofesionálny projekt. ()

dakarin 

všetky recenzie používateľa

Lidsky jemný, velmi smutný a bolestný film. Verunka s jistotou nebyla typickou představitelnou své komunity, ale může být někde taková. Však ani Milan nebyl zrovna nejčastější případ, možná trošku pravděpodobnější než Verunka. Na tu hru jsem však přistoupil. Film naopak velmi realisticky vykreslil atmosféru jarmarku a místních lidiček, jejich názory a řeči a šumění dne. Verunky mi bylo líto, když ji neprávem nařkl Milan a stejně tak, když na ni byla hrubá Milanova mamka. Nakonec mi bylo líto obou dvou a nešťastného konce - přál bych jim trochu toho obyčejného štěstí. Každopádně režisér krásně vyjádřil, jak blízko k sobě mohou mít dva nešťastníci ... Verunka jako bezbranný človíček a Milan jako, pro svůj zdravotní handicap, opovrhovaný chlap. ()

Galéria (42)

Zaujímavosti (16)

  • Na základě scénáře k filmu vznikla stejnojmenná novela, která je součástí knihy Viťa Staviarského „Kšeft“. (Tonula)
  • K závěru filmu řekla Kamila Mitrášová: „Myslím, že se Veronce nepodařilo vrátit za Milanem. Zůstala v Dánsku, dělá tam nepěkné věci a nemá velmi hezký život. Je to kvůli tomu, že byla naivní a každému uvěřila.“ (Tonula)
  • Loli paradička je názov rómskej pesničky. (Juraj.Stavia)

Reklama

Reklama