Reklama

Reklama

Loli paradička

  • Česko Loli paradička (festivalový názov) (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Romantická komédia o láske dvoch „nešťastníkov“ z východného Slovenska. Smiešno-smutný príbeh o nádeji a trpkosti života. Keď sa Milan, jarmočný predavač cukroviniek, dozvie, že Veronka mu ukradla dva turecké medy, pretože bola hladná, zľutuje sa nad ňou a kúpi jej obed. Veronka sa chce Milanovi odvďačiť a ponúkne sa mu za predavačku do stánku. Medzi oboma to zaiskrí a po búrlivej noci v lacnej ubytovni na okraji mesta sa do seba zaľúbia a začnú si plánovať spoločný život. Veronke pritom neprekáža, že Milan nemá nohu. Milanovi zasa neprekáža, že Veronka je Rómka. Prijme však takúto „nekonvenčnú“ dvojicu aj spoločnosť? Podarí sa Milanovi a Veronke obhájiť svoju lásku? (Forum Film SK)

(viac)

Videá (3)

Trailer

Recenzie (98)

Cappuccino 

všetky recenzie používateľa

Na slovenské pomery celkom slušná komédia s nemalou dávkou romantiky i drámy. Východniarskemu nárečiu som na prekvapenie zväčša rozumel a i keď sa v scenári objavilo množstvo pre mňa neznámych slov, význam sa dal častokrát vyčítať z kontextu. Chémia medzi hlavnou dvojkou fungovala naozaj dobre. Len škoda, že príbeh filmu bol skutočne jednoduchý a o týždeň si na neho určite nespomeniem. Ale na režijný celovečerný debut palec hore. ()

Marius_ss 

všetky recenzie používateľa

Ak človek nie je z Východu Slovenska, alebo aspoň neovláda "šariščinu", tak to bude o polovicu slabší zážitok. Pre nás vyvolených Šarišanov, to ale je veľmi príjemný a zábavný filmový zážitok. Čo súdim aj podľa plnej kinosály, kde sa každý minimálne bavil, no väčšina divákov sa smiala takmer počas celého filmu ( o niektorých som sa až obával že dostanú infarkt :). A ak mám byť úprimný...v živote som sa v kine tak s chuti a tak často nesmial, ako práve pri tomto filme. Aj zato dávam *** ()

Reklama

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Pozerať sa na to bez problémov dá, počúvať už menej, pokiaľ nie ste zrovna z regiónu. No mne ale určite viac prekážalo, že tu bolo menej humoru, než som očakával a čisto iba to, ako znejú dialógy v nárečí mi vtipné samo o sebe nepripadalo. Som ale rád, že sa tvorcovia nebáli ísť v závere smerom, aký som popravde nečakal, na druhú stranu film skončil akoby uťal, čo bol možno aj umelecký zámer. Treba to celé brať rozhodne s nadhľadom, nejde tu o žiadne osudové riešenie otázky vo sfére tolerancie na našom území prostredníctvom kinematografie, respektíve umenia. 50% ()

jedna_vrana 

všetky recenzie používateľa

Bála som sa, že to bude katastrofa. Vlastne to bolo pozerateľné, pomerne predvídateľné, hlavný hrdina (Michal Iľkanin) sa svojej roly zhostil sympatickým spôsobom. Postavené na dialógoch, o ktorých mám pochybnosť, že budú pochopené mimo východu Slovenska. Film neposkytne odpovede na žiadne divákove otázky, ale tiež sa z nikoho nevysmieva a neuráža. A dokonca sa dozviete, čo znamená názov filmu! ()

marhoul 

všetky recenzie používateľa

"Červené rajčátko" se mi líbilo! Tvůrce chválím. Čarokráska sice na začátku citelně přehrávala, ale odpouštím, protože jakmile se film rozběhl, neměla chybu. Toto je slovenský film, který se povedl. Bude mít samozřejmě řadu kritiků, kteří budou plivat jed a síru už z podstaty tématu, ale s tím nic nenaděláme. Příběh je zajímavý, autentický, hořkosladký, úsměvný, výborně natočený, vtáhnul mě do děje ihned, chlapíka v hlavní roli neznám, ale byl tak dobrý, že ho chci vidět ještě, východňárskému dialektu jsem rozuměla v pohodě, ale to je možná tím, že mi maličko zaváněl i polštinou, na kterou jsme v Ostravě zvyklí. Těžko říct, jak by si s tím poradili například Středočeši, každopádně já problém neměla. Filmu přeji mnoho pozitivních ohlasů a za ten závěr, za ten vám pánové děkuji. Neměl chybu! Zdravím. ()

Galéria (42)

Zaujímavosti (16)

  • Na základě scénáře k filmu vznikla stejnojmenná novela, která je součástí knihy Viťa Staviarského „Kšeft“. (Tonula)
  • K závěru filmu řekla Kamila Mitrášová: „Myslím, že se Veronce nepodařilo vrátit za Milanem. Zůstala v Dánsku, dělá tam nepěkné věci a nemá velmi hezký život. Je to kvůli tomu, že byla naivní a každému uvěřila.“ (Tonula)
  • Loli paradička je názov rómskej pesničky. (Juraj.Stavia)

Reklama

Reklama