Reklama

Reklama

Loli paradička

  • Česko Loli paradička (festivalový názov) (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Romantická komédia o láske dvoch „nešťastníkov“ z východného Slovenska. Smiešno-smutný príbeh o nádeji a trpkosti života. Keď sa Milan, jarmočný predavač cukroviniek, dozvie, že Veronka mu ukradla dva turecké medy, pretože bola hladná, zľutuje sa nad ňou a kúpi jej obed. Veronka sa chce Milanovi odvďačiť a ponúkne sa mu za predavačku do stánku. Medzi oboma to zaiskrí a po búrlivej noci v lacnej ubytovni na okraji mesta sa do seba zaľúbia a začnú si plánovať spoločný život. Veronke pritom neprekáža, že Milan nemá nohu. Milanovi zasa neprekáža, že Veronka je Rómka. Prijme však takúto „nekonvenčnú“ dvojicu aj spoločnosť? Podarí sa Milanovi a Veronke obhájiť svoju lásku? (Forum Film SK)

(viac)

Videá (3)

Trailer

Recenzie (98)

silentname 

všetky recenzie používateľa

"Loli Paradička" teda na mňa vôbec nezapôsobilo. Myslím si, že celkovo je film pozerateľný a celkom v pohode, no keď príde posledných 10 minút, tak to je ako vystrelené torpédo. A celé sa to potopí do hlbín. Bohužiaľ. Film je viac-menej pre mňa trošku prázdny. Ústredná dvojica je podľa mňa celkom funkčná a má to svoje úsmevné a príjemné momentky. Nemôžem povedať, že by som nevidel lepšie funkčnú romancu, no film naznačuje, že všetci si zaslúžime nádej a niekedy sa na nás šťastie usmeje. No práve tam to zabíja ten idiotský koniec, kde všetko čo sa počas filmu vybudovalo tvorcovia jednoducho vyhodili von oknom a povedali si, že musíme byť realistickí a kašlať na nejaký hlbší odkaz. Výsledne to však mňa ako diváka dokopy len vysoko sklamalo. Lebo som videl potenciál na zaujímavý a dobrý príbeh. Hoci to bolo spracované kostrbato, čo ma držalo bol ten základ filmu. A oni to takto vyhodili do vzduchu. Tak v tom prípade aj môj rating pôjde viac ku dnu. Nebudem hovoriť o filme viac, aby som nedával spoilery. Každopádne ste to pochovali. Gratulujem. Hodnotenie: C- ()

warrenur 

všetky recenzie používateľa

Vyborny a originalny slovensky film s mnozstvom vtipnych situacii zo zivota v, pre mna vtipnom nareci. Trosku ma zamrzel ten nestastny zaver. Kamilka bola uzasna, klobuk dolu. Prosty a autenticky film, z ktoreho som vobec nemal dojem, ako niektori vypisuju, "tlacenie nejakej agendy". Urcite odporucam. ()

Reklama

genetique 

všetky recenzie používateľa

Milé prekvapenie tuzemskej filmovej scény, najmä ak zoberieme do úvahy obsadenie nehercami. A možno práve tento faktor pridal filmu najviac autentickosti. Je to neohrabané, kostrbaté a miestami totálne disfunkčné, jednoducho také, aký je miestami obyčajný život obyčajného jarmočného predavača. Je vskutku príjemné a prekvapivé pomaly si zamilovať titulné postavy, ku ktorým som zo začiatku zastával nie príliš pozitívny postoj. V úvode filmu naozaj divák netuší, čo ho čaká, a tak je tomu až do konca. Tento fakt vás buď totálne odradí alebo si nepredvídateľnosť a priam by som povedal až improvizáciu celého príbehu zamilujete. Je škoda, že sa tvorcovia viac nezamerali na hĺbku postáv a viac nepopracovali na scenári, z ktorého sa dalo vyžmýkať oveľa viac. Reálie východoslovenského malomeštianskeho života však vykreslili podľa môjho názoru na výbornú. 70% ()

Jaro.Krafcik 

všetky recenzie používateľa

Hviezdička za skvelé vychodnarské nárečie, druhá za hlášku v hoteli. Jedno vínko? Veď ste dvaja. Abo, dajce dva. A preto aj ja dám tomuto skvostu 2 hviezdičky, horšie ako ostrým nožom to zas nebolo. Milanové hlášky za to stáli. Ale vidieť to v kine no neviem. Toto netreba brať vážne a iba pri tom stačí vypnúť a človek sa možno aj zabaví, možno. 2* ()

Cappuccino 

všetky recenzie používateľa

Na slovenské pomery celkom slušná komédia s nemalou dávkou romantiky i drámy. Východniarskemu nárečiu som na prekvapenie zväčša rozumel a i keď sa v scenári objavilo množstvo pre mňa neznámych slov, význam sa dal častokrát vyčítať z kontextu. Chémia medzi hlavnou dvojkou fungovala naozaj dobre. Len škoda, že príbeh filmu bol skutočne jednoduchý a o týždeň si na neho určite nespomeniem. Ale na režijný celovečerný debut palec hore. ()

Galéria (42)

Zaujímavosti (16)

  • K závěru filmu řekla Kamila Mitrášová: „Myslím, že se Veronce nepodařilo vrátit za Milanem. Zůstala v Dánsku, dělá tam nepěkné věci a nemá velmi hezký život. Je to kvůli tomu, že byla naivní a každému uvěřila.“ (Tonula)
  • Film napsala a natočila společnost Staviarsky production s.r.o., kterou vlastní rodina Staviarských. Rodinná společnost vydává knihy a natočila i film Loli Paradička. (Tonula)
  • Štáb filmu se často potýkal s nedostatkem profesionálních filmařů, protože většina z nich tvoří v Bratislavě. Někteří lidé nikdy předtím film netočili, o to bylo vše těžší, ale zapojili se s nadšením. (Tonula)

Reklama

Reklama