Reklama

Reklama

Loli paradička

  • Česko Loli paradička (festivalový názov) (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Romantická komédia o láske dvoch „nešťastníkov“ z východného Slovenska. Smiešno-smutný príbeh o nádeji a trpkosti života. Keď sa Milan, jarmočný predavač cukroviniek, dozvie, že Veronka mu ukradla dva turecké medy, pretože bola hladná, zľutuje sa nad ňou a kúpi jej obed. Veronka sa chce Milanovi odvďačiť a ponúkne sa mu za predavačku do stánku. Medzi oboma to zaiskrí a po búrlivej noci v lacnej ubytovni na okraji mesta sa do seba zaľúbia a začnú si plánovať spoločný život. Veronke pritom neprekáža, že Milan nemá nohu. Milanovi zasa neprekáža, že Veronka je Rómka. Prijme však takúto „nekonvenčnú“ dvojicu aj spoločnosť? Podarí sa Milanovi a Veronke obhájiť svoju lásku? (Forum Film SK)

(viac)

Videá (3)

Trailer

Recenzie (98)

Maximilianus 

všetky recenzie používateľa

Deväťdesiat minút výučby východniarčiny. Prvá polovica bola hravejšia, zábavnejšia a vtipnejšia, druhá taká ťažkopádnejšia, aj keď záver ma prekvapil a dá sa povedať, že ho chválim pre jeho netradičnosť a autentičnosť. Celkovo je film veľmi autentický, resp. na jednej strane si trefne robí žarty zo stereotypov, na druhej strane sa ich dokonale drží. 6,9/10. ()

m.a.t.o. 

všetky recenzie používateľa

„Čom to tu volaju vietnamske sklady, kedz šicek tovar z Činy?" Vzhľadom k tomu, aký hype sprevádzal film počas uvedenia do kín som čakal viac, než len uťahanú nudu bez scenára, kde na dobrý fór musíte čakať aj pol hodinu. Porovnávanie s Pásla kone na betóne nemá ani zmysel. Z hercov stojí za zmienku iba Michal Soltész, ktorý si každú scénu, v ktorej sa objaví, kradne pre seba. Páčili sa mi niektoré vtípky (krčma, vietnamský veľkosklad), ale celkovo slabota. 40 % ()

Reklama

Biopler 

všetky recenzie používateľa

Nebyť Michala Soltézsa, šiel by som s hodnotením nižšie. Prakticky on zabával celý čas, lebo je to nefalšovaný východniar a neplietol slovenčinu so šarištinou ako sa to darilo ústrednej dvojici, mrzák a čajoris. Ústredná dvojka na mňa pôsobila prvých 15 minút strašne umelo, nezohrato, no potom sa rozbehli. Film spôsobil pekný poprásk, mal veľmi slušnú návštevnosť i kvôli námetu, že spája cigánov s doterajšou majoritou. Veľmi uveriteľne vykreslil jarmoky a ich atmosféru, taktiež cigánov hudobníkov či dzedzinskú šlintak karčmu. Ak rozumiete dialektu, film vás pobaví. Ukončenie nehappyendom je vzhľadom na príbeh netradičné, akurát to čo tomu predchádza (stretnutie s Viktorom a akcia po tom) je málo stráviteľné. ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

"Loli Paradička" teda na mňa vôbec nezapôsobilo. Myslím si, že celkovo je film pozerateľný a celkom v pohode, no keď príde posledných 10 minút, tak to je ako vystrelené torpédo. A celé sa to potopí do hlbín. Bohužiaľ. Film je viac-menej pre mňa trošku prázdny. Ústredná dvojica je podľa mňa celkom funkčná a má to svoje úsmevné a príjemné momentky. Nemôžem povedať, že by som nevidel lepšie funkčnú romancu, no film naznačuje, že všetci si zaslúžime nádej a niekedy sa na nás šťastie usmeje. No práve tam to zabíja ten idiotský koniec, kde všetko čo sa počas filmu vybudovalo tvorcovia jednoducho vyhodili von oknom a povedali si, že musíme byť realistickí a kašlať na nejaký hlbší odkaz. Výsledne to však mňa ako diváka dokopy len vysoko sklamalo. Lebo som videl potenciál na zaujímavý a dobrý príbeh. Hoci to bolo spracované kostrbato, čo ma držalo bol ten základ filmu. A oni to takto vyhodili do vzduchu. Tak v tom prípade aj môj rating pôjde viac ku dnu. Nebudem hovoriť o filme viac, aby som nedával spoilery. Každopádne ste to pochovali. Gratulujem. Hodnotenie: C- ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Pozerať sa na to bez problémov dá, počúvať už menej, pokiaľ nie ste zrovna z regiónu. No mne ale určite viac prekážalo, že tu bolo menej humoru, než som očakával a čisto iba to, ako znejú dialógy v nárečí mi vtipné samo o sebe nepripadalo. Som ale rád, že sa tvorcovia nebáli ísť v závere smerom, aký som popravde nečakal, na druhú stranu film skončil akoby uťal, čo bol možno aj umelecký zámer. Treba to celé brať rozhodne s nadhľadom, nejde tu o žiadne osudové riešenie otázky vo sfére tolerancie na našom území prostredníctvom kinematografie, respektíve umenia. 50% ()

Galéria (42)

Zaujímavosti (16)

  • Film měl předobraz ve scénáři pojmenovaném „Šlepa láska“ z 90. let 20. století, kdy ho měl točit režisér Martin Hollý. Bylo dohodnuté natáčení v českých studiích, V. Staviarsky třikrát přepracoval scénář a nakonec všechno padlo na penězích. Staviarský byl tak zklamaný, že na dlouhé roky odmítal psát jakýkoliv scénář a věnoval se jen literatuře. (Tonula)
  • Film napsala a natočila společnost Staviarsky production s.r.o., kterou vlastní rodina Staviarských. Rodinná společnost vydává knihy a natočila i film Loli Paradička. (Tonula)
  • Film sa točil najmä v mestách a obciach na východnom Slovensku: Bardejov, Spišská Nová Ves, Sabinov, Prešov, Tulčík, Záhradné. (Juraj.Stavia)

Reklama

Reklama