Reklama

Reklama

Rad nešťastných príhod

  • Česko Lemony Snicket: Řada nešťastných příhod (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Traja súrodenci Baudelairovci, Violet (Emily Browningová), Klaus (Liam Aiken) a bábätko Sunny (Kara a Shelby Hoffmanové) sa dozvedia, že pri požiari, ktorý zničil ich domov, zahynuli aj ich rodičia. A od tej chvíle ich čaká celý rad nepríjemných udalostí a príhod. Popri strate rodičov a cez sled tajomných okolností sa súrodenci Baudelairovi navzájom nájdu na ceste nádherných prekvapení a katastrofálnych neúspechov pri pátraní po domove. To všetko pod dohľadom nového poručníka – ľstivého a prefíkaného strýka, grófa Olafa (Jim Carrey), ktorý je ochotný urobiť čokoľvek, aby získal ich dedičstvo. A to naozaj čokoľvek. Ich druhou poručníčkou je teta Josephina (Meryl Streepová), ale tá im nepomôže, pretože sa bojí aj vlastného tieňa. Deti sa však môžu spoľahnúť na svoju prirodzenú dômyselnosť, vynaliezavosť a vtip a v neposlednom rade aj na neskrotné kúzla. Spoznajú, že kým držia spolu, tvoria neporaziteľnú  rodinu. A to je ich domov... (TV JOJ)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (639)

Djkoma 

všetky recenzie používateľa

Asi se mi to zdálo, ale půlka filmu vypadá jako by s Tim Burton odskočil do špatného ateliéru. Kapku si hrál s barvičkama, domyslel pár scén a pak odešel a přišel Brad Silberling, kterému se to líbilo a rychle natočil komiksovou adaptaci Lemony Snicketových neštastných příběhů. Co z toho? Nezvladnutá adaptace komiksu, která musí poděkovat Jimu Carrey za jeho chameleonské kvality a božsky gumový obličej. Ta malá holčina vypadalo na mnohem víc než měla, což není žádná škoda, ale její bratr byl jak spadlí z marsu. Třeba se v druhém díle zlepší(a snad se Tim zase splete :-)) ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Po vlažnom prijatí alebo prefrčaní kinami som veru moc nečakal od tejto spočiatku vypadajúcej podivnosti ale našťastie opak je pravdou. A rad nešťastných príhod sa môže začať a poviem že asi najlepšia a najpútavejšia fantasy čo som videl, špeciálne triky a kulisy sú nadmieru podarené. Hlavnou doménou filmu sa ale stáva herecké obsadenie ako kostra bizarných príbehov, vyznievajúcich ako čierna komédia ale nadmieru vtipná, vďaka obsadeniu a nielen výborného masky strúhajúceho Jima Carrey ako Grófa Olafa ale hlavne kvôli trojici deťom v podaní Emily Browning ako rozumné dievča Violet - Liam Aiken ako nápaditý chlapec Klaus, ktorý má prečítane hromady kníh - Kara a Shelby Hoffman ako mala "opička" teda bábätko hovoriace svojou klasickou múkajúcou rečou - okrem spomínaných hercov sa tu mihnú aj iné známejšie osobnosti ako Jude Law v podobe obrysu Lemony Snicketa, takže ho v skutočnosti nevidíme, Meryl Streep, Billy Connolly ale i Dustin Hoffman. Pre režiséra Brada Silberlinga je to zatiaľ najlepší počin čo mohol stvoriť a pre mňa film ktorý pokiaľ bude možnosť si musím zohnať na dvd nosiči. ║Rozpočet $140miliónovTržby USA $118,634,549Tržby Celosvetovo $209,073,645║ konečne je aspoň raz za čas na filme vidieť prečo bol minutý tak vysoký rozpočet len škoda že tržbamy sa nezaplatil, niekedy ide kvalita na úkor neúprosnej komercii /95%/ ()

Reklama

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Prislo mi to jako takovy tri filmy v jednom, ale neni se co divit, kdyz to jsou vlastne zfilmovany tri knizky. Samozrejme nejlepsi je ten prvni, protoze jsou deti u hrabete Olafa, kteryho si Carrey skutecne uzil a je to na tom videt. Nejslabsi je asi druhej pribeh s Billy Connollym, protoze tady nic moc zajimavyho neni, ale nastesti pak pride Carrey a opet se to slusne rozjede. Treti pribeh je taky hodne dobrej, ale Meryl Streep nejak moc presvedciva nebyla. Deticky hrajou spis prumerne, ale nejlepsi z nich je jednoznacne batole, nektery jeho hlasky jsou fakt dobry. Cekal jsem, ze Emily Browning (Violet) bude takovej malej MacGyver, ale moc vychytavek nepredvedla. Z dalsich hercu stoji jeste za zminku Jude Law, jakozto Lemony Snicket, ktery cely pribeh vypravi a Dustin Hoffman, kterej ma minimum prostoru a je tam celkem zbytecnej. Hodne dobra je kamera, nektery zabery byli fakt uzasny, a klidne by to mohli bejt obrazy, ale prislo mi, ze trosku kopirovali Tima Burtona (jenze jelikoz to je rodinnej film, tak tady nejsou zadny mrtvolky, nebo neco skutecne strasidelnyho). Jediny co se mi moc nelibilo je, ze Snicket furt keca jak to je strasne smutny, ze tu dobrej konec nebude, ale nakonec to ma v ramci moznosti dobrej konec a na zaver dojak. Nebejt Carreyho, tak by to byl slabsi prumer (navic pochybuju, ze by to nekdo zahral jako on, protoze s jeho prevlekama a ruznejma xichtama je fakt bezchybnej). Na 5* to sice nebude, ale presto jsem se celou dobu dobre bavil, cemuz taky napomohla dobre zvolena hudba. ()

D.Moore 

všetky recenzie používateľa

Skvělý, Jim Carrey je tady vážně výtečný. Ksindl, jakým je tenhle jeho hrabě Olaf, se vážně jen tak nevidí. Tedy nevidí se především dnes - v (nejen) crazy komediích šedesátých, sedmdesátých i osmdesátých let bychom přece jenom pár jemu podobných "dobráků" určitě našli. Pochvala patří ale i Bradu Silberlingovi, protože film senzačně ubíhá, nenudí a i perfektně vypadá, kouzelní byli také představitelé všech tří dětí, nezklamala ani Meryl Strep.... No a štěk Dustina Hoffmana, to už byl takový bonbónek. Čtyři a kousek, smál jsem se od začátku do konce. ()

castor 

všetky recenzie používateľa

Místy skutečně šťavnaté nápady nabízí režisér Brad Silberling společně s neselhávajícím Jimem Carreym v roli hamižného a cílevědomého strýčka Olafa. Hned od prvních minut je zřejmé, že se v téhle pohádkové fantasy bude hrát na podstatně černohumornější notu. Bez křečovitých scén využívá klasických propriet pohádkového žánru a s chutí je převrací, s láskou si z nich utahuje nebo je dovádí do relativně nezvyklých point. Tvůrci nám tak vmetou několik vrchovatě úsměvných momentů, škoda jen, že s přibývajícími minutami tempo i děj ztrácí na působivosti. Na závěr se nezapomene ani na naivní dětské představy a rázem tu máme nadprůměrnou 70%ní rodinnou podívanou, okořeněnou neokoukanými dětskými tvářemi a hereckými veterány, kteří snad ani nedokáží zklamat. Lemony Snicket je prostě JINÝ!! ()

Galéria (132)

Zaujímavosti (22)

  • Oproti knižke tu môžeme nájsť viac odlišností v charakteristických vlastnostiach sirôt: Klaus (Liam Aiken) nosí okuliare len pri čítaní, v knižke by bez nich nevidel. Sunny (Shelby Hoffman) má na sebe väčšinou ružové šaty, hoci v knihe ružovú farbu nemá rada. Violet (Emily Browning) mala zväčša zopnuté vlasy, no v predlohe si ich nebola schopná upraviť, lebo jej nedržali spolu. (Karush)

Súvisiace novinky

Lemony Snicket se vrací

Lemony Snicket se vrací

05.09.2015

Populární fantasy Lemony Snicket: Řada nešťastných příhod se bohužel nikdy nedočkala pokračování. Tržby nebyly tak velké, aby pro studio Paramount dávalo finančně smysl, fanoušci hraběte Olafa ale… (viac)

Neeson s bílou parukou a plnovousem

Neeson s bílou parukou a plnovousem

05.12.2010

Znamená to, že si zahraje Santa Clause? Ne, Slobodana Miloševiče. Přesněji řečeno fiktivní postavu, která bude osudy bývalého srbského prezidenta inspirovaná. V temném dramatu An Ordinary Man Liam… (viac)

Zemeckis, Carrey a duch Vánoc

Zemeckis, Carrey a duch Vánoc

09.07.2007

Filmová veřejnost začíná být ze Zemeckisova Beowulfa pěkně nervózní. Digitálně animovaná adaptace staroanglické poémy, v níž podobně jako Tom Hanks v Polárním expresu ožijí díky technologii motion… (viac)

Reklama

Reklama