Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlboko v karpatských horách sa nachádza mýtická a záhadná Transylvánia. Svet, kde zlo je všadeprítomné, kde nebezpečenstvo prichádza so západom slnka a príšery nadobúdajú podoby najhroznejších nočných môr. Sem pricestuje na pokyn tajného spolku legendárny lovec prízrakov Van Helsing (Hugh Jackman), aby premohol krvilačného zvodcu grófa Draculu (Richard Roxburgh). V boji proti Draculovi sa postaví po boku Anny Valeriovej (Kate Beckinsale) a snaží sa zbaviť jej rodinu po generácie trvajúcej kliatby. (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (1 003)

gudaulin 

všetky recenzie používateľa

Dovolím si tvrdit, že markantní rozdíl mezi příznivě přijatou Mumií a kritizovaným Van Helsingem není. Je to stejně rychlé, řemeslně zručné a povrchní bez vnitřní logiky příběhu. Rozdíl, vyjádřený v mém případě jednou hvězdičkou, je v míře nadhledu, kdy se Mumie svým stylem vydává po stopách Indiana Jonese zatímco Van Helsing nechce ke své škodě ani tak rozesmívat, jako spíš ohromovat. Jelikož se bere moc vážně, snáze se odhalují všechny nedostatky Sommersova režijního stylu Celkový dojem 40 %. ()

Kass 

všetky recenzie používateľa

"Van Helsing" je špatný film. Provází ho zběsilá akce, což by samo o sobě určitě nevadilo, kdyby se ovšem neodehrávala na pozadí naprosto chaotického, nesmyslně přeplácaného a bezduchého příběhu. Společně se špatným filmem padají až na samé dno i herecké výkony zúčastněných, jež se svou úrovní vyrovnají leda tak ochotníkům z Amerického Ninji 8. Nikdy bych nevěřil, že charizmatický H.Jackman může být tak odpudivě jalový. D.Wenham roli tupého přicmrndávače snad dostal za trest. Třešničkou na monstrózním dortu je postava frankensteinova monstra, které svým -i want to live- je parodií sebe sama. Ale pozor!! "Van Helsing" v žádném případě parodií býti nechce, poněvadž obsahuje řadu "vážných" rozhovorů, za které by se nemuseli stydět ani P.Parker s tetou May. Nejlíp nakonec dopadla K.Beckinsale, která na skutečnosti, že skvěle vypadá, nemohla naštěstí nic zkazit - nic jiného se tady od ní (zaplať pánbůh za ty dary :-)) ani neočekává. Na to, že tenhle omyl stál 150 mil.dolarů vypadají efekty a výprava poměrně odfláknutě (se špatným filmem asi padá zakonitě úplně všechno), ale nezoufejte, protože pokud je vám míň než 9 let a maminka vás nachá dívat se, je možné, že se vám "Van Helsing" bude (nějakou dobu) líbit. :-) ()

Reklama

Segrestor 

všetky recenzie používateľa

Další rozverná taškařice, kde kouzlo nechtěného opět způsobilo, že se divák (já) bodře a s opovržením v očích zasmál. Jenže vlastně ouha, to není komedie, ale že prý horor a fantasy, ba dokonce akční a dobrodružný. No já nevím, komedie to je zdařilá, trochu romantický to je také, ale hlavně se jedná o rádoby historický film. Ovšem, tvůrci nám zatajili "pravdu" o Drákulovi, která týž rok vyplynula na povrch ve filmu Blade Trinity. Říkejme tomu raději vesele drsná pohádka se špatným hrdinou a směšnými strašidýlky. O nějakém zpracování legendy nemůže být řeč. Jedna hvězda za hudbu. Ta byla dostatečně pompézní. Ani ta Dana Morávková to nezachránila a to jsem ji tolik věřil... ()

Aluska88 

všetky recenzie používateľa

Zhruba ve stejný čas, kdy Hugh Jackman získal svou zlomovou roli coby Wolverine, brázdil jako Van Helsing Transylvánii a potýkal se s upířími problémy. Tento film oplývá typickými klišé žánru ve scénáři a provedení, ale tyto nedostatky docela kvalitně zachraňuje přítomnost charismatického Hugha Jackmana, krásné Kate Beckinsale, velmi zdařilé efekty a luxusní hudba. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

„Niekto o vás hovorí, že ste vrah, ďalší, že svätý. Čo je pravda?“ – „Od každého trocha.“ Strašná blbosť, ktorá ma vôbec nebavila. Tentokrát je veľmi nesympatický aj Hugh Jackman - a to je u hlavnej postavy veru veľký malér. Ďakujem pekne za takýto crossover. O ničom. CGI prestane plniť svoj účel po prvých 10. minútach, herecké výkony sú v tom najlepšom prípade mdlé, scenár je taký blábol, že byť šéfom Universalu, hanbím sa za znásilnenie klasických monštier (režisérovi sa do deja prekvapivo nepodarilo zakomponovať Fantóma opery ani Netvora z Čiernej lagúny, ale „vďakabohu“ doktora Jekylla, resp. pána Hydea áno). Alebo podám trestné oznámenie sám na seba. Bavil ma len čierno-biely úvod, potom to začala byť únavná počítačová rutina. Viac v mojej recenzii na Recenzie.org: http://recenzie.org/deti-noci/153-van-helsing-40- ()

Galéria (138)

Zaujímavosti (40)

  • Filmová Budapešť se ve skutečnosti točila v Praze. Když hlavní postavy hovoří s jednou z Drákulových nevěst, stojí pod Karlovým mostem a v pozadí lze spatřit Národní divadlo. (Foxhound#1)
  • Tržby ze severoamerických kin činily 120,2 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 300,2 mil. (NIRO)

Súvisiace novinky

Zemřel herec Robbie Coltrane

Zemřel herec Robbie Coltrane

15.10.2022

Smutná zpráva nejen pro fanoušky Harryho Pottera. Ve věku 72 let zemřel skotský herec Robbie Coltrane známý především jako Hagrid z kouzelnické ságy. Coltrane se narodil jako Anthony Robert McMillan… (viac)

Van Helsing se dočká rebootu

Van Helsing se dočká rebootu

02.12.2020

Studio Universal oznámilo reboot slavného lovce monster Van Helsinga. Snímek natočí Julius Avery (Overlord), co je ale důležitější, bude ho skrze svoji společnost Atomic Banners produkovat mistr… (viac)

Angelina Jolie jako Frankensteinova nevěsta?

Angelina Jolie jako Frankensteinova nevěsta?

26.12.2015

Studio Universal to se svými monstry myslí vážně. Kolem nové Mumie se motá Tom Cruise, další Vlkodlak už má datum premiéry (30. března 2018) a pracuje se i na remakeu Van Helsinga. Všechny tyhle… (viac)

Sněhurka a... Van Helsing?

Sněhurka a... Van Helsing?

13.10.2012

Tato zpráva je zábavná zejména s přihlédnutím k bulvárním klepům o tom, že manželka Ruperta Sanderse mu prý zakázala natočit druhý díl Sněhurky a lovce, aby se už nesetkal s Kristen Stewart. Zdá se,… (viac)

Reklama

Reklama