Reklama

Reklama

Honba na čarodejnice

  • Slovensko Hon na čarodejnice (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Výpravný film rozpráva príbeh hrdinského križiaka Behmana (Nicolas Cage) a jeho najbližšieho priateľa Felsona (Ron Perlman). Po desaťročiach boja sa vracajú do vlasti, ktorú nachádzajú zdevastovanou morom. Cirkevní hodnostári sú presvedčení, že za katastrofu je zodpovedné dievča obvinená z čarodejníctva, a preto dvojica hrdinov dostane rozkaz, aby ju dopravili do vzdialeného kláštora. Tu sa má údajná čarodejnica podrobiť prastarému rituálu vyháňania diabla. Vydávajú sa teda na strastiplnú cestu, ktorá je skúškou ich síl a guráže a počas nej tiež odhalí dievčaťa temné tajomstvo ... (TV Markíza)

(viac)

Videá (4)

Trailer 1

Recenzie (1 059)

Madison 

všetky recenzie používateľa

Filmu nejde uprieť majstrovsky temná atmosféra v dokonalom súzvuku s morbídnym stredovekom a spolu s mrazivými scénami navodí príjemný hororový šmrnc. Neskutočne ma však irituje skutočnosť, že tvorcovia dokážu celkom sľubný dej (stredovek a upaľovanie čarodejníc ma vždy zaujímalo) pochovať behom pár minút, a to len vďaka najdebilnejšiemu, najhoršie predstaviteľnému záveru, úplne spadajúcim do béčkových filmov a skrz lacnú digitálnu príšeru, vyvolávajúci chabé posmešky. Nechápem, prečo z tohto nemohol vzniknúť slušný áčkový projekt, pretože potenciál rozhodne má. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

"Čo tu robia s dezertérmi? Upália? Obesia?" - "Asi oboje." Zbožňujem toto béčko. Na prvý raz to bol priemer, ale slovenské televízie ho veľmi rady reprízujú (netuším prečo) a vždy, keď sa tak deje a mám čas, minimálne kúsok z neho si znova vždy s chuťou pozriem a zakaždým sa mi to zdá pôsobivejšie a pôsobivejšie. Skvele temná atmosféra brutálneho stredoveku, kedy ste v lepšom prípade zomreli v tridsiatke na mor, v horšom vás zaživa upálili (smrť udupaním koňa počas idylického nedeľňajšieho nákupu na trhovisku sa dala na tie pomery chápať ako veľmi romantická). Nečakané spojenie Cage/Perlman je také vydarené a funkčné (veľmi pekne spracovaná drsná buddy chémia), že ani príliš nevadí, že zvyšok kastingu je matný, biedny a krajne nezaujímavý (Christopher Lee má len cameo). V tomto smere každopádne tvorcovia zlyhali; kebyže Cagea a majestátneho Perlmana na ich strastiplnej ceste sprevádzajú silnejšie charaktery a kvalitní (pokojne i úplne neznámi) herci, bol by výsledok určite impozantnejší. Najhoršie bolo, že inak vydarený film vo finále drasticky mení štýl a stáva sa z neho schwarzeneggerovka Koniec dní (čo skutočne nemyslím ako pochvalu). Prvá hodina je ale skvelá. Sena tlačí na pílu pochmúrneho sychravého stredoveku viac, než azda až príliš realistická Čierna smrť so Seanom Beanom. Vízia morovej doby má bližšie skôr k Menu ruže (odpustite rúhanie), mimochodom náhodou (?) tiež s Ronom. Škoda mizerného vyvrcholenia a logických blbostí (po deravom moste ledva prejde chlap s koňom, ale železný voz vážiaci asi 2 tony nemá problém). Kebyže je podobne kvalitatívne vyrovnaných aj posledných 20 minút, idem na 4*. Otázne sú i logické bizáry typu hrdinovia sa boja, že ich niekto v meste spozná podľa tváre ako keby boli nejaké superhviezdy konca 20. storočia. Celosvetová tržba 91 miliónov je vlastne veľmi fajn a sympatická, aj keď pri rozpočte 40 miliónov to zas až taký zázrak nebol. ()

Reklama

Rex Mundi 

všetky recenzie používateľa

Predstavte si, ako by vyzeralo Meno ruže, keby ho napísal Michael Crichton :-) Asi by som mala znížiť hodnotenie Čarodejovmu učňovi (ktorého som s tými 3* aj tak iba vzala na milosť), lebo Hon na čarodejnice ho o poriadny kus prekonal. Od začiatku ma upútal mrazivou až hororovou atmosférou, sympatickou dvojkou ústredných hrdinov (z ktorej ten šarmantnejší je jednoznačne Perlman;-) aj celkovou témou. Ja milujem čarodejníctvo a čierny mor, aj keď to asi znie dosť úchylne, a navyše v tomto filme ide vyslovene o dobrodružnú hororo-fantasy a trošku hrania na city... No tento rok ma v morovej tematike hlboko sklamala Beanova Black Death, takže v Hone na čarodejnice som sa vyváľala ako prasiatko v bahne. Čisté guilty pleasure, aj keď záverečné moralizovanie krásky vyslobodenej z nesnází si mohli odpustiť a digitálny diabol mohol byť menej umelý. ()

darkrobyk 

všetky recenzie používateľa

Snad přes rozporuplné komentáře mne film potěšil. Pravda, extrémně strašidelný příběh se nekoná, ale dobře se na něj dívá. Hlavním motivem je cesta, měnící se v jakousi zkoušku odvahy, na jejímž konci se nachází tajemství nijak originální, ale trochu očekávané. Potěšilo mě: kamera, exteriéry, hory, nádherný temný les Pelyněk plný pokroucených stromů vynořujících se z mlhy, napínavý přechod rozpadajícího se mostu, vlci, klášter a potvrzení mého přání, zda dívka bude čarodějnicí či nikoliv. Odpudivost dávných věků představovali umírající na mor, špína měst a vesnic i jáma s mrtvými... Nepotěšilo mě nasnímání úvodních bitev . Je stejné, jako např. u Scottova Gladiátora - trhané záběry sestřihané v chaotickém sledu působí jako rachejtle hozená do obličeje. Jo, zlaté časy bojových scén ze Statečného srdce! Když se Cage a Perlman špičkují, kdo sejme více neznabohů, vzpomněl jsem si okamžitě na podobné soutěžení Legolase a Gimmliho z LOTRa. Celkově se ale film líbil. ()

akisha 

všetky recenzie používateľa

Ve srovnání s Drive Angry, kde jsem taky dala 3*, jsou tohle mnohem menší 3*, ale 2* mi přišly málo. Hon na čarodějnice není až zas tak hroznej film. Příběh by ušel, výprava i lokace taky, výběr herců schvaluju. Akorát teda to cameo Christophera Lee navíc celýho obalenýho vředama, no že se vůbec obtěžoval. Pak mi vadilo, že Cage hrál opět tu svou postavu drsňáka se srdcem na správným místě, co ho trápí nějakej ten hřích minulosti znázorněnej... a teď s všichni podržte... flashbackem! No ano! Stále se vracejícím ve snech, tak! A hrdinskejch proslovů mohlo bejt míň. Některý úseky se ale celkem povedly, jako například hledání čarodějky v noci ve vesnici, útok vlků a konečný zúčtování by taky prošlo, když už nic tak se tam aspoň pořád něco děje. Dokonce se sem tam objeví náznaky středověký atmosféry. Asi furt to lepší z Cageovy poslední tvorby, ale Drive Angry je výrazně zábavnější. ()

Galéria (74)

Zaujímavosti (30)

  • Film sa natáčal v Pule, na myse Kamenjak (Chorvátsko), Innsbrucku, Leobendorfe, Sankt Koloman, St. Johann im Pongau, pohorie Totes Gebirge, jazerá Seewaldsee a Traunsee (Rakúsko), v Budapešti, Etyek, Pomázie (Maďarsko) a Shreveport (Louisiana, USA). (Arsenal83)
  • Z historického hľadiska je film veľmi nepresný. Väčšina prilieb a mečov by mohla byť datovaná do 11. storočia, brnenia do 14.-15. storočia, hrady a zámky do 16. storočia a samotný skutočný "hon na čarodejnice", ako ho poznáme dnes, začal v 16. storočí, kedy už žiadny križiak nemohol žiť. (Scar)

Súvisiace novinky

Nicolas Cage a mor

Nicolas Cage a mor

23.09.2008

Všimněte si, prosím, že jsme se zachovali taktně a nenapsali jsme „Nicolas Cage JE mor“. A že bychom si to vzhledem k jeho momentální aktivitě a celkové kvalitě jeho filmů z poslední doby mohli… (viac)

Reklama

Reklama