Reklama

Reklama

Carlo Poggioli

Carlo Poggioli

Zaujímavosti (3)

Tutanchamón (2015)

  • Kostýmy navrhol Carlo Poggioli, ktorý povedal, že už dlho ho fascinuje staroveký Egypt a túžil navrhnúť kostýmy z tohto obdobia: „Vždy som miloval históriu starovekého Egypta. Ako mladého študenta som bol vždy fascinovaný vtedajšou históriou a vo svojej knižnici som mal veľký výber kníh týkajúcich sa tejto konkrétnej doby. Začiatok mojej prípravy na film sa začal v Taliansku, a tak som išiel rovno do Turína, kde je po Káhire druhé najvýznamnejšie múzeum o Egypte na svete. Moja inšpirácia začala tam, kde boli vystavené originálne artefakty. Skutočné šperky, skutočné parochne, skutočné látky. Už som niekoľkokrát navštívil múzeum, premýšľal som o tom, ako by som rád nakrútil film o Egypte, a zrazu som zistil, že mám na stole scenár k seriálu Tutanchamon.“  (Arsenal83)

Tutanchamón (2015)

  • Poggioli priznal, že kostýmy nie sú striktne historicky presné: „Keď začínam pracovať na filme, rád čo najviac dokumentujem historickú realitu, ktorej čelím, snažím sa pochopiť vtedajšie formy, ako sa modelovalo oblečenie, strihalo a plisovalo, ako sa farbili látky. Keď som si istý, že som si tieto znalosti osvojil, potom začnem pridávať na fantázii. Pre „Tutanchamona“ som začal s realitou v jej absolútnom stave, potom som pridal úpravy, aby sa herec stal nejakým moderným.“ (Arsenal83)

Tutanchamón (2015)

  • Všetky šperky v sérii Poggioli nechal vyrobiť v Taliansku, v klenotníckom dome v Ríme, pretože proces ich smaltovania bol veľmi komplikovaný: "Myslím, že toto je prvý film na svete, ktorý dáva divákom skutočný pocit úrovne rafinovanosti ručne vyrábaných egyptských šperkov, ktoré nosili aristokrati v tej dobe.“ (Arsenal83)

Reklama

Reklama