Reklama

Reklama

Najsilnejší hlas

(seriál)
  • Česko Nejsilnější hlas (viac)
Trailer 2
USA, 2019, 5 h 51 min (Minutáž: 46–54 min)

Epizódy(7)

Obsahy(1)

Skutočný životný príbeh Rogera Ailesa, zakladateľa televízie FOX News, šedú eminenciu amerických Republikánov, ktorého kariéru ukončili obvinenia zo sexuálneho obťažovania. (RTVS)

Recenzie používateľa Anderton k tomuto seriálu (8)

Najsilnejší hlas (2019) 

Ambivalentná hlavná postava, vďaka ktorej pochopiteľne mnoho ľudí tento seriál odmietne. Nakrútiť 6 hodinový projekt s postupne stále odpornejšou hlavnou postavou tak, aby naopak gradoval a stále viac vás prikovával doma k sedačke, je umenie, to ale z princípu veci nemôže každý prijať. Podľa mňa skvele vybrané obdobia vypointované ešte názvami epizód. Crowe v najlepšej možnej hereckej forme, veľkú poklonu ale zaslúžia všetci herci bez výnimky, čo sa nestáva tak často. Môžete si myslieť o meetoo a súčasnej liberálnej politickej vlne všeličo, ale asi málokto bude po tomto seriáli pochybovať o tom, že Roger Ailes bol nevinný. ()

1995 (2019) (E01) 

Pilot ma nijak zvlášť nenalákal, možno je to aj tým, že udalosti v ňom by vydali v podstate aj na celú sériu, ale zase tu nemáme žiadnu typickú seriálovú omáčku. Od začiatku je jasné, že ide o one man show Russella Crowea. Jeho hrdina zatiaľ nie je priamo nesympatický, proste sebavedomý chlapík, ktorý chápe, ako to v živote a v biznise chodí a darí sa mu. Len tá atmosféra deväťdesiatok tu podľa mňa chýba. ()

2001 (2019) (E02) 

O jedenástom septembri sme už videli toho toľko, že nás už ťažko niečo prekvapí, prípadne šokuje. Udalosti sledujeme z perspektívy redaktorov v televízii a možno som od týchto sekvencií a scén čakal ešte väčšie napätie. Crowe si ale ide svoje a jeho postava má všetko pod palcom, i keď, ako hovorí jeden jeho kolega, mal by sa upokojiť. Stále mi ale nepríde ako vyložene nepríjemný, proste veciam rozumie, chce sledovanosť, je republikán a koná tak v podstate podľa vlastného vnútorného presvedčenia. Ale to sa zrejme časom zlomí... ()

2008 (2019) (E03) 

2008, ďalší volebný rok, kedy všetci sľubujú tú onú stále sľubovanú a potrebnú zmenu, lebo práve ten kandidát a jeho tím presne vedia, ako na to. Hlavná postava má vo veci jasno a tvorcovia jeho názory divákovi sprostredkuvávajú tak, aby si urobil vlastný názor. Stále si nemáme prečo myslieť, že je horší ako jeho konkurenti, problémy skôr badať na jeho vzťahoch k ženám. No a čom ten výrok, urobíme Ameriku opäť veľkou, ten mu Trump ukradol? ()

2009 (2019) (E04) 

Tak povedal by som, že aj zarytí republikáni po tejto epizóde prestanú mať akékoľvek sympatie s Rogerom. Ten začína byť už čisto bezcharakterným človekom, akým bol aj predtým, ale dokázal sa ešte udržať na uzde. Vďaka Russellovmu výkonu a skvelému scenáru ale cítiť, že hlavná postava je o svojej pravde presvedčená a keď robí niečo zákerné, tak je to iba v zmysle účel svätí prostriedky. ()

2012 (2019) (E05) 

Čím je Roger zarputilejší a fanatickejší, tým je jeho okolie vzpurnejšie a odvážnejšie mu vzdorovať. Už je cítiť, že Ailesov svet sa začína pomaly rozpadávať a že už prešiel pomyselný breaking point, kedy už niet návratu späť. Možno ak by toho chudáka Obamu čo len o trochu menej nenávidel, mohol byť stále v cajchu. Ono totiž keď sa postavia na odpor už aj dlhodobo ponižované ženy, tak to neustojí ani takýto typ arogantného ego máča. ()

2015 (2019) (E06) 

Donnie tomu dodal väčší drájv, má to šťavu a navyše je tu omnoho viac Naomi ako po predchádzajúce epizódy. Takže čo sa týka hodnotenia nie je čo riešiť. ()

2016 (2019) (E07) 

Russell Crowe podáva na vozíku, s obrovským bruchom, s paličkou a s infúziou v žile, dosť možno, minimálne v tejto epizóde, najlepší výkon svojej kariéry. ()

Súvisiace novinky

Sebastian Stan bude Donald Trump

Sebastian Stan bude Donald Trump

30.11.2023

Nominant ceny Emmy a Zlatého glóbu Sebastian Stan si po svém výkonu v roli Tommyho Lee z chválené série Pam & Tommy zahraje další excentrickou postavu, známou mimo jiné pro své na veřejnost… (viac)

Kleopatra mění režisérku

Kleopatra mění režisérku

07.12.2021

Režisérka Patty Jenkins (Wonder Woman, Zrůda) v krátkém časovém horizontu opouští již druhý velký projekt. Po zprávě, že se filmařka vzdala svého Star Wars projektu Rogue Squadron tak přichází… (viac)

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (viac)

Reklama

Reklama