Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Akčný
  • Komédia
  • Krimi
  • Dobrodružný

Obľúbené seriály (10)

Teória veľkého tresku

Teória veľkého tresku (2007)

Čo napísať? Po prvom zhliadnutí tohto originálneho amerického seriálu som bol tak zhnusený a prekvapený zároveň ako môže niekto niečo takéto vyprodukovať, že som sa nebol ochotný ďalej pozerať ani keby na žiadnej televízií nič nedávali. Pripadalo mi to tak bizarne - komerčne - úbohé. No neskôr som sa začal dostávať do deja a zisťovať, že predsa popularita tohto seriálu nemôže vychádzať z takej úbohosti, keď ľudia hlcú každú novú časť a čakajú na tú ďalšiu. Po pár častiach som už nedokázal prestať sledovať tie ďalšie a bol som ochotný pozerať tento seriál aj na internete, čo u mňa vôbec nie je zvykom. Dnes sa pokladám za fanúšika a veľmi, veľmi rád si pozriem každú časť, pretože ma veľmi milo pobavia nielen vtipné hlášky, ale aj príjemne plynúci dej. Divák si rýchlo zvykne i na herecké obsadenie a tento seriál sa doslova stáva kultovým. Nenachádzam jedinú chybu, ktorú by som mu mohol vytknúť, preto je namieste udeliť mu z mojej strany plné hodnotenie. Jednoducho wow a teším sa na každú novú časť!

Bez syna neodídem

Bez syna neodídem (2012)

Absolútne fantastická a famózna Ashley Judd ma dostala hneď po prvej časti. Každý ďalší diel som hltal s väčším a väčším očakávaním a potom prišiel koniec, ktorý mi vyrazil dych, pretože sa to skončilo v štýle navnadiť diváka na ďalšiu sériu, ktorá reálne nebude, keďže zhýčkaní americkí diváci stratili o seriál záujem. Mňa osobne pritom zaujal nielen príbeh, ale ja herecké obsadenie, nehovoriac o českých hercoch, čo bolo príjemné prekvapenie vidieť ich v takomto kvalitnom americkom seriály. Tiež sa mi páčilo zasadenie do Európy a celkovo medzinárodný tím, ktorý odviedol kus dobrej roboty po všetkých stránkach. Tomuto seriálu nie je čo vytknúť, jedine mohli odseknúť poslednú scénu, aby fanúšikovia nedúfali, že niekedy príde aj druhá séria.

Šéf

Šéf (2011)

Definitivne jeden z najlepších seriálov aké som kedy videl. Je to tip projektu, ktorý váš buď úplne pohltí a tak vtiqhje, ze nebudete vedieť prestatvapebo yobzabalite po prvej epizode ako Američania a poviete si, ze je to nuda. Mňa to dostávalo postupne, no už po prvej časti má úplne dostal Kelsey Grammer. Nechápem kde tŕň človek bol po dokončení Frasiera. Je to jeden z najchatizmatickejsich hercov vôbec abrejto úlohy sa zmocnil majstrovky. Možno si ho väčšina zaskatulkovala ako komedialneho herca, no ukázal ze v dramatickom seriály sa cíti ako dola. Cena Emmy je určite v spravnych rukách. Taktiež má úplne dostali herecké obsadenie. Úprimne nemá som na seriály dosť náročný, pretože mi nestačí len skvelý dej ale potrpim si aj na hudbe, hercoch, ich vierohodnosti, gradacii deja. V tomto pripade sš to všetko nejak zišli spolu a bolo cítiť, ze intrigy a politické machinácie, celkove zápletky seriálu sa čoraz viac vyostruju. Najväčším mínusom je určite, ze produkcia zabalila tento projekt už pi dvoch seriach kvôli sledovanosti. SOS. Fakt som unesený a i ked posledná časť skončila otvorené, nebol to ani zlý koniec no ani happy end. Možno som trochu dúfal, ze scenáristi uzdravia starostu nadobro a nechajú fanúšikov v pokoji, ze ich hrdina je na tom dobre, no ale koniec ukázal zr jeho sila, moc a predvídavosť ani zďaleka nie su ukončené a nikomu sa ho nepodarilo dostať nakolena. Mocný Thomas Kane. Jeho postava bola tak majestatja ze ju musí človek peň obdivovat. Vždy rozmýšľal o pár krokov dopredu a vždy sa snažil zachovať si svoju tvár i ked v politike je to ťažké. I ked robil radikálne rozhodnutia vždy si ich vedel zdôvodniť a nakotivovat ľudí naokolo správnym spisobom. Oceňujem aj reálnosť tohto seriálu lebo všetko tam bolo tak americky uveritelne, ze divák mal pocit akoby sa to všetko dialo v reálnom čase za jeho oknom. Prakticky nemám žiadne výhrady. Veľa toho zostali nevypovedane, no i napriek tomu to bol dobrý koniec. Opäť Kurty späť v hre, stabilita mesta na dosah, no vracajuca sa choroba. Klobúk dole pred všetkými, ktorí sa podieľali na tomto projekte.

Nikita

Nikita (2010)

Skvelý seriál s maximálne charizmatickou herečkou v hlavnej úlohe. Som rád, že Meggie Q konečne ocenili aj serialovy tvorcovia a dali jej úlohu, kde môže preukázať v čom je dobrá a to bojové umenia. I ked seriál dych nevyrazi ničím originálne prevratnym je na vysokej úrovni.

Najsilnejší hlas

Najsilnejší hlas (2019)

Wow, wow, wow. Jeden z najlepších seriálov aké som videl za posledné roky. Vlastne najlepší od čias seriálu The Boss, ktorý robila HBO s Kelsey Grammerom v hlavnej úlohe. Russel Crow to tak bravúrne zahral, že si zaslúži všetky seriálové ceny aké môže. Uplne som zabudol na to, že to je len hrane a vtiahlo ma to do deja akoby som sledoval ten príbeh len nejakou skrytou kamerou a bolo skutočne. Výborný seriál od prvej do poslednej epizódy. Zniesol by som aj ďalšie série, avšak príbeh mal svoje limity a tak sa človek musel nabažiť len zo 7 epizód. Dal by som aj 10* keby bolo možné. Veľká spokojnosť!

Ted Lasso

Ted Lasso (2020)

Presne takto si predstavujem súčasný moderný komediálny seriál. Nemusí to byť každú chvíľu hihi chacha, ale postupne si buduje puto s divákom a cez jednotlivé vtipné momenty, ktoré sú tak uveritelne vďaka kontrastu amerického a britského štýlu vám vnášajú počas sledovania pohodu a príjemnú atmosféru. Divák si buduje puto s postavami a obľubi si ich. Je to tak prijemne sledovanie, že nebudete chcieť prestať a ani neprestanete do poslednej klapky. Tak už len ostáva čakať na druhú sériu.

Letuška

Letuška (2020)

Wow, wow, wow Kaley Cuoco je späť a je späť vo veľkom štýle. Seriál jej sadol na mieru a neviem sa nabažiť jej hereckého štýlu. Jej gestá, jej mimika, jej pohyby, šarm ktorý dáva svojej postave a drží sa línie Penny z TBBT v plynulom a neviazanom pití, tentokrát s trpkou minulosťou a stratou otca, čo ju prenasleduje celý život. Obával som sa radikálnej zmeny oproti Penny, no tvorcovia urobili výborný ťah, že celý seriál postavili na nej, lebo ma schopnosť naviazať na seba ďalšie postavy, dejovú linku a všetky udalosti beho seriálu a je na ňu skutočne výborný pohľad. Človek sa nevie odtrhnúť od ľahkej irónie, sarkazmu a humoru akým podáva jednotlivé scény a vnáša tam niečo svoje vďaka čomu je tento seriál tak skvelý a tak plynulo zbieha, že chcete ďalšiu a ďalšiu časť. Len tak ďalej a dúfam, že čoskoro príde aj druhá séria. Kaley Cuoco nie je nikdy dosť na obraze. Ak hľadáte seriál, ktorý si pozrieť a nebude vás nudiť, Flght Attendant je svieža chuťovka pre všetky kategórie.

Outsider

Outsider (2020)

Definitivne najlepší seriál roka 2020 a jeden z najlepších aké som kedy videl. Úžasná kamera, dejová prepracovanost kedy sa posúvate každou epizódou ďalej a ďalej a pritom stále nemáte tušenie ako to skončí. Charakterova prepracovanost a tie dejové zvraty. Tento seriál vás jednoducho nepusti a budete chcieť vidieť aj niekoľko epizód v rade. Jednoducho toto je level. Absolútne doporučujem. Ak by som mohol dam aj 10 hviezdiciek, že vznikol tak dobrý a kvalitný seriál.

Cesta von

Cesta von (2022)

Zatiaľ veľká spokojnosť s týmto seriálom. Napriek neznámym hereckým menám a zo začiatku ma ten cast vôbec neoslovil ako bol na miešaný, postupne ako bežal dej a jednotlivé charaktery sa otvárali divákom som si celkom zvykol. Dej je pútavý a aj keď sú niektoré epizódy slabšie, všetky tie záhady okolo držia diváka v napätí a hlavne v prvej sérii si dali tvorcovia záležať aby v každej epizóde bola aspoň jedna fakt desivá scéna kedy ma fakt miklo a nechápal som, čo sa deje. Tvorcovia sa tu za hrávajú s diváckou predstavivosťou a hlavne v druhej sérii nám ponúkajú ďalšiu alternatívu, čo ak je to cele len experiment, ktorý beží roky a je riadený z vonku? Otázkou však zostáva, čo všetky tie záhady a krvilačné nočné stvorenia. Vynára sa tu veľa otázok preto si myslím, že tento seriál má potenciál ešte na niekoľko sérii lebo vždy tu môžu pribudnúť a odbudnut postavy, môžu sa objaviť nové záhady a zápletky a tak sa dá so scenárom pekne pracovať. Teším sa ako sa s touto výzvou popasujú tvorcovia, tak aby neupadlo tempo, dej a nezamotali sa v tom až príliš, nech sa to nepremenil na absurdné sci-fi. V každom prípade je to jeden z tých seriálov, ktoré vás chytia od prvej epizódy a nepustia až do konca.

Kráľ Tulsy

Kráľ Tulsy (2022)

Tento seriál je jednoducho top level súčasnej seriálovej produkcie a Sylvester Stallone tu exceluje v plnej paráde od prvej po poslednú scénu. Je mafiánsky vtipný, no pritom drsný, je milujúci otec, ale pritom nekompromisný pomstiteľ. Veľmi dobre nakombinovaní herci, výborný scenár a dejová gradacia. Naozaj som si to užil a teším sa na druhú sériu.