Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(2) / Epizódy(16)

Obsahy(1)

V krušných počátcích zombie apokalypsy se skupina zcela neznámých lidí musí semknout a najít v sobě sílu, aby dokázali přežít a dostat se zpátky ke svým blízkým. (Netflix)

Recenzie používateľa Sopholojong k tomuto seriálu (2)

Série 1 (2019) (S01) 

"We got food and water." "Please let us in." "I will suck your dick, pleease." Paradne realisticke akcno-napatove sceny (vtahujuci "ako to zacalo" uvod, druhodielna auto-prenasledovacka, "stranger" teenageri v skole, paranoidne bistro, sem-tam znasilnenie a zaverecny "prestrelkovy clash" v uliciach velkomesta, ktory by ani Greengrass lepsie nenatocil). V tomto smere silny pluvanec komiksovej naivnosti vsetkym "Walking" a "Fear" Deadom, avsak zaroven i nedotiahnutost v obore vystavby charakterov (je vam tu jedno kto zgegne, teda okrem milfky Jaime King a nema to charizmaticke prototypy sorty Negan, alebo Rick) a pribehu, ktory len epizodicky posuva dianie k zaverecnemu presumeniu (v tomto opacne kraluje AMC "zombicina"). Uvidime, co "vykuje" druhe dejstvo... Silna osemdesiatka! ()

Série 2 (2021) (S02) 

Hned na zaciatok dalsia vypiplana "akcoska" s "prolhanou" tehotnou zenskou - vynikajuca gradacna a kaskaderska robota. Biela zima tomu pristane este viac ako sychrava jesen, akurat tvorcovia zacinaju akcne sceny vidiet viac ako samoucelnu atrakciu ("vybijana" v zasnezenom lese druhej casti, odbachy na panskom sidle v tretej, ambush v stvrtej, zaverecna akcia na letisku uz len opakuje tu z velkomesta), nez spontanne divacke krmivo medzi viac-menej chybajucim pribehom a budovanim postav (a ak sa tak deje - "mansion" tretia epizoda, "negri" v patke, prechadzky lesmi v sestke, "chata u jezera" v sedmicke - filmari idu stale "priemernu ligu" prvej sezony). Ta navonok realistickost stale bavi, "rodi" kopec WTF momentov (dcera striela ako rodeny sniper, dcera-psychopat), avsak aj napadov (stale zivi zombies primrznuti k zemi, odstrelena polovica tvare, svetlica). Tentoraz slabsia osemdesiatka za chaoticke mnozstvo jednotvarnych postav (Jaime King excluded) bez komplexneho pozadia (v com je Walking Dead pedantnejsi). Kaskaderi a kameramani ale na medailu. ()

Reklama

Reklama