Reklama

Reklama

Ján a Martina

(TV film)
  • angličtina Jan and Martina (festivalový názov)
Slovensko, 2019, 60 min

Réžia:

Henrich Krejča

Hrajú:

Henrich Krejča

VOD (1)

Obsahy(1)

Dokumentárny film z pôvodnej produkcie TV Markíza sa presne po roku vracia k tragickej udalosti, ktorá zmenila Slovensko – vražde investigatívneho novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. Film vychádza z policajných spisov, výpovedí rodičov obetí, Jánových kolegov a mnohých ďalších, a zároveň interpretuje zlomové body v spoločenskom a politickom živote, ktoré po tejto tragickej udalosti otriasli celým Slovenskom. Dokument obsahuje aj animáciu pravdepodobného priebehu vraždy. (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (25)

haffen 

všetky recenzie používateľa

Mám pocit, že "harabinovce" už dorazili aj na CSFD a dávajú odpad. Fakt niektorí ľudia ako by boli mimo realitu. Dokument zhrnul základné informácie, vyjadrenia kompetentných a rodiny. Uvidíme aké bude pokračovanie. Slovensko je na rázcestí. Vražda dvoch mladých ľudí bola niečo ako rozbuška. Cítim sa trošku vinný, že sme sa tomuto čo sa tu deje nepostavili skôr. Možno by bolo všetko inak. 4* #allforjan ()

Flego 

všetky recenzie používateľa

Výnimočnosť dokumentu tkvie v tom, že sa opisované udalosti stali a celá kauza je ešte stále živá. TV Markíze sa podarilo vyhnúť úskaliam, do ktorých mohla naraziť ( bulvarizácia prípadu ) a vytvorila komplexný dokument o udalostiach po vražde investigatívneho novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. Tvorcovia na čele s Henrichom Krejčom zhustili do jednej hodiny celú tragédiu súčasného Slovenska, kedy si rôzni páchatelia ( aj týchto dvoch vrážd ) môžu povedať, že ochránime svoje záujmy zločinom, a aj tak sa nám nič nestane, lebo máme politické krytie. ()

Reklama

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Otvorím dvere - Kuciak, otvorím chladničku - Kuciak, otvorím kapotu na aute - Kuciak, zapnem telku - Kuciak... ľudia už pochopte, že určitá skupina si z tohto nímanda urobila modlu, tancujú na jeho hrobe a chcú využiť jeho smrť na štátny prevrat. Zabiť dvoch mladých ľudí je niečo strašné, ale ešte odpornejšie je zneužívať ich vraždu na nekalé politické ciele. Absolútne nesúhlasím s tým, čo robia liberálni fašisti, mocichtivá opozícia a ohlúpené soroščatá. Zapredané mainstreamové média však naďalej šíria na miesto piety bojovú náladu, napríklad i prostredníctvom tohto filmu. * ()

Cappuccino 

všetky recenzie používateľa

Uvažoval som, že dám ešte nižšie hodnotenie, pretože spôsob, akým Markíza poňala tento dokument, sa mi teda vôbec nepozdával. Tlak na emócie bol síce očakávaný, no miestami naozaj okatý a mimoriadne silený. Obsahovo sme sa viac-menej navyše nedozvedeli nič nového a záver s akýmsi ospevným songom považujem za mierny trapas. Na druhej strane ma ale zaujalo spracovanie odhadovaného priebehu zavraždenia, plus niektoré archívne zábery zo súkromia tejto skromnej a sympatickej dvojky, no a taktiež archívne zábery s hulvátom Kočnerom. Spracovanie za 3, odkaz dokumentu za 5, výsledné hodnotenie 4. ()

Galéria (4)

Reklama

Reklama