Reklama

Reklama

Star Trek: Nová generácia - Série 6

(séria)
USA, (1992–1993), 20 h 35 min (Minutáž: 45–60 min)

Tvorcovia:

Gene Roddenberry

Predloha:

Arthur Conan Doyle (kniha)

Hrajú:

Patrick Stewart, Jonathan Frakes, LeVar Burton, Michael Dorn, Gates McFadden, Marina Sirtis, Brent Spiner, Whoopi Goldberg, Majel Barrett, Patti Yasutake (viac)
(ďalšie profesie)

Epizódy(26)

Zaujímavosti (16)

Star Trek: Nová generácia - Second Chances (1993) (epizóda) (S06E24)

  • Dr. Mae Carol Jemison, ktorá bola prvou afroameričankou vo vesmíre na palube raketoplánu Endeavour (STS-84), si v epizóde zahrala cameo. Stvárnila poručíčku Palmerovú. Počas natáčania ju navštívila aj Nichelle Nichols (obe na fotografii). (koba)

Star Trek: Nová generácia - Descent (1993) (epizóda) (S06E26)

  • Stephen Hawking (ktorý hral sám seba) počas prehliadky scény kapitánskeho mostíku požiadal, aby mu pomohli sadnúť si do kapitánskeho kresla. Počas prehliadky strojovne sa zastavil pred warp-jadrom a povedal: „Už na tom pracujem.“ (koba)

Star Trek: Nová generácia (1987) (seriál)

  • James Doohan coby Scotty z původního seriálu měl velké výhrady, když natáčení začínalo. Myslel si, že to bude jen opakování toho, co se objevilo v „jeho" původních seriálech. Rodina ho však donutila se na seriál podívat, načež si Doohan seriál Star Trek: Nová generace oblíbil. Nakonec si v seriálu Scottyho i zahrál v epizodě "Host" v 6. sezoně. (mirliflore)

Star Trek: Nová generácia (1987) (seriál)

Reklama

Reklama