Reklama

Reklama

Star Trek: Nová generácia - Série 7

(séria)
USA, (1993–1994)

Tvorcovia:

Gene Roddenberry

Hrajú:

Patrick Stewart, Jonathan Frakes, LeVar Burton, Michael Dorn, Gates McFadden, Marina Sirtis, Brent Spiner, Rickey D'Shon Collins, Wil Wheaton (viac)
(ďalšie profesie)

Epizódy(25)

Recenzie (5)

majo25 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Záverečná séria je rovnako dobrá ako tá predchádzajúca. Obsahuje veľa skvelých epizód, veľa nadpriemerných, ale aj tri (iba) priemerné (Temný kút, V podpalubí a Koniec cesty). Séria nemá žiadny nosný príbeh, obsahuje veľa rôznych tém a pred poslednou epizódou ako keby si vybrala čas na oddych. Záverečná epizóda je však viac ako dôstojnou rozlúčkou tohoto seriálového kultu. 5*-vých epizód je mnoho, najlepšie z nich sú Paralely, Pegasus, Vznik a Všetky dobré veci. ()

DocBrown 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Jestliže v 5. a 6. sérii je znát nepatrný pokles kvality, tak v 7. sérii je ten pokles už velmi výrazný. Samé vidiny, přeludy, duchové, neznámí členové rodiny, pořád dokola, velmi nedomyšlená a odfláknutá logika. Tohle se bohužel přenese do následujícího Voyageru a i pozdějších sérii DS9. Nebýt dvojdílů Gambit a závěrečného finále, bylo by to snad i pod 50%. ()

Reklama

sirien 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

7. série je už citelný úpadek a je hrozně vidět, že seriálu došel dech - měl skončit v předchozí sérii, dobře že skončil v téhle. Dávám 3*, protože to je pořád silnější, než první dvě série, ale... jsou to slabé 3*. Jako jo, pořád tu jsou silné díly (okolo první třetiny a v závěru) a narozdíl od 6. série seriál v křečích občas zvládne zazářit a dodat fakt silnej díl, ale ty už nejsou ohromující a je jich mnohem míň, než by jich být mělo. Spousta dílů ztrácí téma, provádí hereze proti podstatě toho, co Star trek (a TNG zejména) je, některé jsou "jen" úplně o ničem. ()

Loki_Six 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

"Shakespeare was witnessing the end of the Renaissance and the birth of the modern era. And Prospero finds himself in a world where his powers are no longer needed. So we see him here, about to perform one final creative act before... giving up his art forever." ()

Galéria (166)

Zaujímavosti (7)

  • Slávny basketbalista James Worthy sa v lietadle stretol s Robertom O'Reillym, ktorý ho presvedčil, aby oslovil producentov Star Treku ohľadom účinkovania v seriáli. Následne bola pre Jamesa Worthyho napísaná rola Klingona Korala. (koba)
  • Dej epizódy bol inšpirovaný radiačným nešťastím v brazílskom meste Goiânia. 13.9.1987 tam dvaja zlodeji ukradli zo zrušeného zdravotníckeho zariadenia rádioterapeutický zdroj, následne ho rozobrali a predali do zberne. Majiteľ zberne začal svetielkujúce rádioaktívne zrnká ukazovať a rozdávať rodine a priateľom. K odhaleniu a riešeniu kontaminácie došlo až po 16 dňoch, keď následkom ožiarenia ochorelo viacero ľudí. Incident si napokon celkovo vyžiadal 4 obete (medzi nimi bola aj 6-ročná neter majiteľa zberne, ktorá sa rádioaktívnym práškom natierala a sčasti ho i zjedla). 249 ďalších osôb bolo ožiarených. (koba)
  • USS Pasteur je pojmenována po Louisi Pasteurovi, francouzském chemikovi, který vyvinul první vakcínu proti vzteklině. (Terva)

Reklama

Reklama