Reklama

Reklama

The Lone Gunmen

(seriál)
  • USA The Lone Gunmen
Kanada / USA, 2001, 9 h 19 min (Minutáž: 43 min)

Hudba:

Mark Snow

Hrajú:

Bruce Harwood, Tom Braidwood, Dean Haglund, Zuleikha Robinson, Stephen Snedden, Jodelle Ferland, Michael McKean, Jim Fyfe, Alan Dale, Mark Valley (viac)
(ďalšie profesie)

Epizódy(13)

Recenzie používateľa the_weaver k tomuto seriálu (14)

The Lone Gunmen (2001) 

Seriál so zaujímavou myšlienkou - samozvaní vyšetrovatelia odhaľujú pravdu v okrajových a bizarných prípadoch, ktorým sa polícia nevenuje - ktorú sa nepodarilo adekvátne stvárniť na obrazovke. A to napriek tomu, že má k dispozícii skúsených scenáristov z Aktov X, trojicu sympatických dobre vyprofilovaných hlavných hrdinov či neodolateľnú slečnu Robinson. Epizódy totiž trpia neduhmi ako logické diery v príbehu, občas príliš bizarné alebo chabé zápletky a nereálne hackerské či maskérske zručnosti hrdinov. Ťažisko je teda najmä v parodickej stránke, ktorá sa však vydarí len zriedka. ()

Pilot (2001) (E01) 

Zápletka predstihla nielen fantáziu konšpirátorov po 11.9., ale dokonca i samotné útoky o šesť mesiacov. Tvorcovia buď navštevovali kázania bin Ládina alebo im námet poslal zúfalý agent CIA, ktorého varovania o teroristických útokoch nikto nepočúval. Nadsázka v scénach je fajn, no nie tá, s ktorou si tvorcovia vymýšľajú IT finty úplne odtrhnuté od reality. ()

Bond, Jimmy Bond (2001) (E02) 

Škoda, že bizarné nezostali len parodické časti, ale aj hlavná zápletka a žiaľ opäť aj hackovanie. ()

Eine Kleine Frohike (2001) (E03) 

Tak to už hej! Konečne sa k obstojnej nadsázke pridala aj obstojná zápletka a je z toho výborná a napínavá epizóda! Dokonca i to nereálne hackovanie si odpustili; len škoda, že ho nahradili nereálnymi maskérskymi zručnosťami. ()

Like Water for Octane (2001) (E04) 

Epizóda so slušne stvárneným hľadaním svätého grálu, v ktorej sa jednoduchší humor strieda s vznešenejším posolstvom. ()

Three Men and a Smoking Diaper (2001) (E05) 

Založiť epizódu primárne na zabávaní sa na Jimmyho nedôvtipnosti a naivite a kašľať navyše na logické diery príbehu asi nebol dobrý nápad. ()

Madam, I'm Adam (2001) (E06) 

Zápletka síce dosť nerealistická, ale aspoň zaujala. ()

Planet of the Frohikes (2001) (E07) 

Tvorcovia sa museli zblázniť. Ak si myslíte, že niektoré z predchádzajúcich epizód sú recesiou, tak ste ešte nevideli túto. V porovaní s bizarnosťou tejto epizódy boli totiž všetky predošlé pevne ukotvené v realite. Našťastie i divák, ktorý nedosahuje inteligencie toho šimpanza a nevie si vysvetliť logickú dieru v príbehu, si tu nájde lákadlo v podobe lady Sarah Lee Weyvold ;) ()

Maximum Byers (2001) (E08) 

Epizóda je triezvejšia (menej uletená) než predchádzajúce vo všetkom okrem Yves a jej šiat. Zápletka je však tiež priamočiarejšia a jednoduchšia. ()

Diagnosis: Jimmy (2001) (E09) 

Mám už dosť toho, ako Yves záhadne v oboch prípadoch zachránila týchto nie až tak osamelých strelcov a ešte sa tvárila, že to je jednoduchšie ako vziať cukrík doktorovi. ()

Tango de los Pistoleros (2001) (E10) 

Epizóda a zrejme i šaty ušité Verah na telo, takže ťažko ísť pod 4. ()

The Lying Game (2001) (E11) 

Keď sa tvorcovia v epizóde uchyľujú k recyklácii nápadu z epizódy č. 3 a príbeh neponúka žiadnu zápletku, čo by stála za slovo, iba nepodstatnú transgender postavu (a plačúceho chlapa navyše), potom má seriál namierené priamo do zabudnutia. ()

All About Yves (2001) (E12) 

Pozor: Dejovo je toto posledná epizóda, na ktorú naväzuje už len 15. epizóda 9. série Aktov X (Jump the Shark)↵  Nadmieru spletitá epizóda, ktorá nedáva zmysel. Ak chcel Morris Fletcher získať rukojemníkov, tak mal jednoduchú možnosť vziať si ich hneď na začiatku epizódy. Nedávalo žiaden zmysel ich vtedy pustiť a spoliehať sa, že sa veľmi komplikovaným spôsobom neskôr chytia do pasce, navyše prakticky bez Morrisovho prispenia.↵  Ak Fletcherovi išlo o polapenie jeho "zlodejky", tak jej mohol dať indíciu, kde hľadať rukojemníkov alebo jedného z nich pustiť. ()

The 'Cap'n Toby' Show (2001) (E13) 

Keď tvorcovia utrafia ten správny mix bizarnosti príbehu a uveriteľnosti diania a nezabudnú pridať aj miernu dávku sebairónie, tak výsledkom je najvyššie hodotenie epizódy v rámci série.↵  Chválim tiež, že ukázali aj dennondennú rutinu, ktorou strelci nachádzajú prípady, ale aj neobyčajný duel, v ktorom si to Yves rozdá v kopané s blonďavou dvojitou agentkou.↵  Pozor: Dejovo je toto predposledná epizóda, ktorá sa musela odohrať pred 12. epizódou (All About Yves). ()

Reklama

Reklama