Reklama

Reklama

Korisť

  • Slovensko Aligátory útočia (viac)
Trailer 1

Nádejná plavkyňa Haley Kellerová (Kaya Scodelario) nie je žiaden samovrah. Do uzatvorenej zóny na Floride, ktorá sa pripravuje na jeden z najväčších hurikánov za posledných pár desiatok rokov, sa vypravila len kvôli svojmu otcovi (Barry Pepper). Ten sa snažil na poslednú chvíľu zabezpečiť svoj dom. Z oblasti už mal byť dávno evakuovaný, napriek tomu sa neozýva. Haley ho nájde v už čiastočne zaplavenej pivnici, v bezvedomí a ťažko zraneného. Než ho stačí odtiahnuť do relatívneho bezpečia, pripomenú sa nepozvaní hostia, ktorí jej otcovi  zranenie spôsobili. Stúpajúca hladina vody totiž výrazne rozšírila lovný revír tunajších aligátorov, ktorí sú celkom hladní a zvedaví. Situácia je vážna a pomerne beznádejná. Hurikán udrel naplno, pivnica sa plní vodou a Haley je jasné, že bude čoskoro čeliť voľbe. Utopiť sa alebo nechať sa zožrať pri pokuse o záchranu. (Cinemart SK)

(viac)

Videá (3)

Trailer 1

Recenzie (406)

-bad-mad-wolf- 

všetky recenzie používateľa

Ve vyprávění jisté... či spíše zahrané na jistotu. Na Aju zase relativně krotké (což neznamená, že tu nejsou brutální scény). Míra blbostí v béčkové normě, neboli haha - hlavně nezničitelnost obou hlavních hrdinů, kteří skončí několikrát v čelistech aligátorů, je dost přepal. Atmoška se nicméně povedla, film je poctivě kompaktní a dynamickej, symbolika v posledním záběru je jedním z těch lepších útoků na emoce a duo Pepper, Scodelario ukopalo s vyrenderovaným aligátorstvem plichtu. Což je pochvala ještěrek, nikoliv hanění humanoidů. V celkovém součtu šmakózní jednohubka a patrně nejlepší film na téma "člověk versus krokodýl" - což už bohužel není pochvala ještěrek, nýbrž hanění filmů s ještěrkama. 5/10 ()

classic 

všetky recenzie používateľa

Skúste sa vžiť presne do takejto danej situácie : Prší a prší, neprestáva, leje ako z krhly. Totiž, prichádza nebezpečný prírodný živel-Hurikán, ktorý po sebe väčšinou narobí strašnú spúšť (paseku), ale ešte počas jeho trvania, ste priamo v jeho zovretí, keď sa s vami absolútne nemazlí. Všade navôkol vás samá voda, a tá mimochodom stále pribúda, hladina čoraz viac stúpa. Zrazu sa nemôžete dovolať svojmu rodičovi, keď telefón má hluchý, ako peň, tak čo vtedy najlepšie urobíte ? Jednoduchá odpoveď: vydáte sa zistiť, čo sa sakra deje...? Ako sa postupne približujete z bodu A do bodu B, tak si všímate, že pri dome je už zaparkované auto dotyčného nezvestného. Hm... dobrá správa, no nie ? Áno, hurá, konečne sa našiel. Vstupujete pomaly do zatopeného baráku. Kričíte, nikto sa neozýva, a tak hľadáte. Zídete dolu do pivnice, a hľa... A je to tu. Dcéra vypátrala strateného otca ! A v tom vám do náručia „spadne” veľký a extrémne hľadný-“ALIGÁTORČEK”, a z jedného budú čochvíľa dvaja, kedy si zaumienili, že vás totálne roztrhajú na franforce. Ste uväznení a nemáte sa kam schovať. Čo teraz ? Teraz si dáme deli... ale prd, žiadnu nemám. _Skôr už Haley a jej tato budú vedieť, čo robiť, alebo ako by ste sa vy zachovali, keď by ste boli v ich koži... ? _ Alexandre a Maxime, spolu so Samom i s Kayou a Barrym už veľmi dávno dobre vedia, ako sa vtedy správne zachovať, a verte mi, že je to priam hitchcockovský adrenalín v krvi, akoby okolo mňa plávali aligátory, keď som mal rovnaký pocit, ako pri Čelustiach s ozrutným žralokom. Priznám sa, že som od Koristi čakal málo a dostalo sa mi veľkej filmovej hororovej nádielky. ()

Reklama

Vančura 

všetky recenzie používateľa

Nic moc obsazení, otravné dialogy o rodinných vztazích a nudný příběh, který navíc sráží značná předvídatelnost a nevěrohodnost. Ten aligátor by se podle mě zakous do tý holky jen jednou a bylo by - ve filmu se ale do ní ty potvory zakusují opakovaně a ona z toho vždy vyvázne, jako by se nechumelilo. Fotřík - s otevřenou zlomeninou nohy - pro změnu v pohodě chodí po pás ve vodě a v náruči ještě nese psa. Vadilo mi taky, že se to skoro celé odehrává v hnusném sklepě. Podobně laděný film Mělčiny mě svého času bavil výrazně víc. ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

V momente keď som videl trailer som bol rozhodnutý film vidieť. Vyzeralo to lákavo, komorne a naivne som si nahováral, že snáď v rámci možností to bude aspoň trochu realistické...Meno režiséra však hovorí, že zabudni...Prežiť jeden útok krokodíla ok, mala štastie, ale tri! to už je i na mňa dosť. Film má tempo, atmosféru i dobré obsadenie, ale napínavé scény pre mňa asi neboli dosť napínavé. Triky v rámci možností ok, ale i tak bolo poznať že aligátori neboli živý. Aspoň v niektorých záberoch mohli použiť živého. Najväčší problém som však mal so zobrazením priestoru kde sa to všetko odohrávalo. Z exteriéru obyčajný, nič moc dom, ale pivnica pod ním mala miestami rozmery futbalového ihriska, aspoň tak debilne je to podané. 60%. ()

EvilPhoEniX 

všetky recenzie používateľa

Alexandre Aja po delší době opět na scéně s aligátořím Survivalem, který společně s Rogue patří k tomu nejlepšímu, co se s aligátory dá najít. Má to rychlé tempo, slušnou porci napětí, uvěřitelné aligátory, kteří vyvolávají respekt po každé, co jsou na scéně a dojde i na trochu gore, ikdyž většina je schována pod vodou. Já se upřímně bavil a při letošní hororové bídě se nestydím dát 4 hvězdy. 70% ()

Galéria (31)

Zaujímavosti (12)

  • Film se měl původně natáčet v Česku a měl na něm pracovat z části i český štáb. Z plánů ale sešlo a natáčení se přesunulo do levnějšího Srbska. (KlárkaS)
  • Suterény sú na Floride veľmi, veľmi zriedkavé, pretože väčšina štátu je na hladine mora alebo pod hladinou mora a pôda je prevažne piesková. (mivr)

Súvisiace novinky

Sam Raimi slibuje další Evil Dead

Sam Raimi slibuje další Evil Dead

05.01.2020

Když zhruba před půl rokem připlaval do kin aligátoří horor Kořist, naznačoval jeho producent kultovní režisér Sam Raimi (Armáda temnot, Spider-Man), že se od něj fanoušci možná brzy dočkají i… (viac)

Jaký film si letos oblíbil Quentin Tarantino?

Jaký film si letos oblíbil Quentin Tarantino?

03.11.2019

Zatímco kultovní režisér Quentin Tarantino letos v létě skládal poctu zlaté éře Hollywoodu, hororový režisér Alexandre Aja na to šel o něco přímočařeji a radši poslal diváky na zápas mezi Kayou… (viac)

Reklama

Reklama