Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Siedmeho apríla 1944 sa Alfrédovi Wetzlerovi podarilo čosi jedinečné – unikol spolu s mladším väzňom Vrbom z prísne stráženého tábora smrti Osvienčimu. Cieľom úteku však nebolo zachrániť si vlastný život, ale zabrániť umieraniu tisícov ľudí. Po smrteľne nebezpečnom putovaní došli na Slovensko, kde vznikla správa o genocíde. Tajnými cestami sa dostala až do rúk Winstona Churchilla a Franklina D. Roosevelta a zasiahla do vývoja 2. svetovej vojny. Príbeh plný napätia a emócií osloví diváka napínavou drámou úteku, absurditou vývoja dejín, ale aj vnútornou silou muža, ktorý sa postavil proti zvrátenosti systému. (Continental Film)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (154)

blackrain 

všetky recenzie používateľa

Na téma 2. sv. války toho bylo napsáno a natočeno mnoho. Bála jsem se, aby nešlo o hrdinský epos alá Hollywood. Na štěstí se tak nestalo. Bohužel, je stále potřeba připomínat hrůzy tohoto válečného konfliktu. Dnešní mladá generace tomu nebude chít uvěřit a budou se na to dívat jako na něco příliš vzdáleného. Doporučuju shlédnout i záverečné titulky. Povyšují tento příběh na úplně jinou úroveň. ()

RelaxMan 

všetky recenzie používateľa

Film Zpráva je pro mne velkým zklamáním. Podle traileru jsem čekal o dost víc, něco jako film Colette, z kterého jsem byl nadšen. Film Zpráva nemá skoro žádné napětí. Nikdo z herců nezískal mé sympatie. Herecké výkony jsou spíš podprůměrné. I jak to celé dopadne mi bylo vlastně jedno. Místy i špatná kamera, která se pro tento žánr vůbec nehodila. Závěrečné titulky jsou docela trapné. Režisér Bebjak opět nezvládl dobré téma, stejně jako u filmu Trhlina. Škoda. ()

Reklama

Flego 

všetky recenzie používateľa

Správa je dobrý a potrebný film. Je natočený veľmi sugestívne a na naše pomery dosť drsno, hoci sa obrazovo vyvaruje explicitných scén. Okrem myšlienky hrajú prím dynamická kamera, ktorá sa nebojí artových uhlov a pôsobí atraktívne. Najväčším problémom filmu je scenár, ktorý sa tak ponáhľal k poslednej stránke, že odflákol mnohé scény (útek z koncentráku). ()

SeanLSD 

všetky recenzie používateľa

Iba 4 poznámky, k tomu, čo ma prekvapilo. 1 - že prvá, táborová polovica, je naozaj napínavá, dobre natočená a veľmi umne maskuje svoj rozpočet. 2 - že druhá polovica je absolútne nezvládnutá, scenáristicky aj režijne, a na svoju krátkosť aj neuveriteľne rozvláčna nuda, akoby sa po úteku z Osvienčimu všetkým odnechcelo sa s tým akokoľvek namáhať, ako keby sa všetky peniaze minuli na tábor a oni to už len chceli nejako čo najrýchlejšie dotiahnuť. 3 - majstrovský aktualizačný ťah so záverečnými titulkami. 4 - že režisér, čo obdivuje Ejzenštejna, Triera či Scorseseho a v súčasnosti má na Slovensku takmer monopol na réžiu, je tak podozrivo málo invenčný a výbojný, zvlášť pri takto (obete holokaustu odpusťte!) prevarenej téme. Môžu za to neprekonateľné mantinely slovenskej produkcie ? ()

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Očakávania boli veľké, ale výsledný dojem poslabší. Nejde tu ani o príbeh, ani o správu (až na konci), ale skôr o psychológiu dozorcov, fašistov a možno trochu aj väzňov a utečencov. Aj pri krátkom trvaní sa film zdá zdĺhavý, a celkom ma rozladilo, keď sa v polovici kameraman rozhodol, že bude natáčať na výšku, asi mu dali mobil. Film je po celý čas primerane nepríjemný, ale skutočne znepokojivý je až v titulkoch, kde dostali priestor súčasní politici a iné podobné živly so svojimi vyjadreniami. –––– Tak čo? Bolo to ťažké dostať sa z Osvienčimu? ()

Galéria (32)

Zaujímavosti (13)

  • Jan Nedbal pro roli Pavla drasticky zhubl. Po vzoru Christiana Balea přestal jíst a začal pít whisky. Měl nanejvýš polévku, pil kávu a kouřil. Tímto stylem zhubl za měsíc a půl 7kg – během natáčení vážil 55kg. (marokankaa)
  • Tábor verne podobný tomu v Osvienčime bol vybudovaný pre nakrúcanie v obci Láb pri meste Malacky, SR. (funesfilm)
  • Film bol najprv premietaný v iných krajinách (USA, Španielsko, ...), až neskôr bol uvedený v kinách doma na Slovensku. (banacik)

Súvisiace novinky

Oscary a rekordní počet cizojazyčných kandidátů

Oscary a rekordní počet cizojazyčných kandidátů

09.01.2021

Americká Akademie filmového umění a věd (AMPAS) v pátek představila svým členům užší výběr 93 snímků, z nichž budou vybíráni finální kandidáti do kategorie nejlepšího cizojazyčného filmu pro… (viac)

Režisér Čáry se vydal do Osvětimi

Režisér Čáry se vydal do Osvětimi

17.01.2019

Jeden z nejúspěšnějších slovenských režisérů Peter Bebjak (Čára, Spravedlnost) připravuje nové drama z koncentračního táboru Osvětim. Snímek Správa / The Report se pak navíc možná dočká i americké… (viac)

Reklama

Reklama