Reklama

Reklama

Dycky Sunderland

(seriál)
  • Veľká Británia Sunderland 'Til I Die
Dokumentárny / Športový
Veľká Británia, (2018–2024), 11 h 42 min (Minutáž: 31–53 min)

VOD (1)

Série(3) / Epizódy(17)

Tenhle dokumentární seriál sleduje anglický fotbalový klub Sunderland během sezóny 2017–18, který se snaží po sestupu vyhoupnout zpátky do Premier League. (Netflix)

Recenzie používateľa Trevor k tomuto seriálu (7)

Série 1 (2018) (S01) 

Skvelý pohľad do zákulisia (ne)fungujúceho klubu, od pádu z Premier League cez počiatocnú eufóriu o pokus do návrat do najvyššej suťaže cez prvé finančné ťažkosti, výmenu trénera, pre klub nevyhodne zmluvy po iskierku nádeje v zachranu az po pád do tretej ligy, iba druhý v histórii klubu. Naozaj som pohľad do kuchyne klubu az v takychto rozmeroch nečakal a prijemne ma serial prekvapil, aj keď bolo vidiet že niektore reakcie fanúšikov boli natočené dodatočne. Napriek tomu skvelá sonda pádu AFC Sunderland, ktorý v Anglicku nie je ojedinelý, nakoľko mnozstvo týmov hneď po zostupe z najvyššej suťaže padli nielen do tretej ligy, ale občas este nižšie a čakali ich existenčné problemy (Luton Town, FC Portsmouth, Notts County, AFC Wimbledon). Spolu s najväčším filmovým a futbalovym fanúšikom z kategorie U21 nás seriál naozaj oslovil a je vynikajucou sondou do zákulisia jedneho z tradicnych anglickych veľkoklubov, napriek tomu že tych trofejí nenazberal priliš mnoho. ()

Série 2 (2020) (S02) 

Nová nádej na znovuzrodenie klubu, keď sa novy majitelia pokúsia ozdraviť nielen financie v klube ale aj dôveru fanúšikov v ich snahu vrátiť Sunderland čo najskôr do Championship. Čaká ich však neľahká úloha a v niektorych momentoch sa ich strategia až príliš podobá tej zo zbabranej poslednej sezóny. Dokumentu opäť nie je čo vytknúť, pohľad do zákulisia klubu si užije každý fanúšik futbalu. ()

Nový začátek (2020) (S02E01) 

Solídny úvod druhej série, nové promo na štadióne, nové sedačky, komunikacia s fanúšikmi. Trochu to pripomenulo sľubný reštart futbalu v Košiciach s novymi majiteľmi z Talianska, ktorí zareagovali na transparent fanklubu "Vráťte nám naše farby" a z tigrov bolo opäť žltomodré VSS, ktoré však tak ako to v Košiciach byva zvykom zaniklo... ()

Hrdost, vášeň a oddanost (2020) (S02E03) 

Prehnané ambicie agenta mladeho hráča a rekord v počte divákov na zápase tretej anglickej ligy v jej novodobej histórii (League One). Stále vyborny pohľad do zákulisia klubu, pomerne veľa casu však dostava manažér. ()

Pokerová hra (2020) (S02E04) 

Will Grigg on fire...opäť vynikajúca epizóda, keď vedenie ktoré sa rozhodlo robiť veci inak ako predchadzajuci majiteľ nakoniec predsa len čiastočne opakuje kroky svojich predchodcov a na prestuv hráča utratí najvyššiu sumu v histórii tretej najvyššej anglickej ligy. Otázkou je (a futbaloví priaznici odpoveď poznajú) či to prinesie požadovaný efekt... ()

Čas pro chlapy (2020) (S02E05) 

Finále vo Wembley proti Portsmouthu v pohárovej súťaži pre kluby s nižších súťaží je predzvesťou ďalšieho osudu klubu. Opäť vynikajúca sonda do chodu klubu, ktorá sa v tejto epizóde venuje tretej najvyznamnejšej pohárovej súťaži v Anglicku a rovnako tak mapuje možnosť príchodu potrncionálnych investorov. Rozpočet klubu, výrazne vyšší od ich konkurentov v boji o postup nie je zárukou návratu do Championship. ()

Fotbal je život (2020) (S02E06) 

Nevydarený záver sezóny posunul Sunderland iba do baráže o postup v semifinále ktorej narazia na Portsmouth s ktorým už finále pohára v tejto sezóne prehrali v penaltovom rozstrele. A prípadným ďaľším súperom môže byť Charlton Athletic s ktorým v minulosti finále baráže Sunderland už prehral...pekný záver druhej série napriek tomu že v týme zavládlo sklamanie, zároveň však túžba tretiu ligu vyhrať v práve prebiehajucej sezóne. Pri pohľade na aktuálnu tabuľku však spokojnosť určite v klube nevládne, nehovoriac o kríze spôsobenej pandémiou a nejasnou budúcnosťou mnohých futbalovych klubov. Gól, ktorým sa AFC ujal vedenia proti Charltonu pripomina ten z pohárového zápasu medzi FK Poprad a MFK Ružomerok. ()

Reklama

Reklama