Reklama

Reklama

Žena v okne

  • Česko Žena v okně (viac)
Trailer 1

VOD (1)

Kvůli agorafobii se drží doma, ale posedlost novými sousedy jí nedá spát – psycholožka, co se snaží vyřešit brutální zločin, který na vlastní oči viděla z okna. (Netflix)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (217)

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Ťažko povedať, čo viedlo Netflix a Wrighta k nakrúteniu niečoho, čo by mohlo fungovať možno pred pár desiatkami rokov. Okrem toho auta v obývačke som nič osobité od Wrighta nepostrehol, ale aj v tomto prípade, v kontexte celku, pôsobí scéna gýčovo. Možno bolo niečo výnimočné v predlohe, čo sa nepodarilo dostať do filmu a ak áno, tak je to veľká škoda. Musím nerád skonštatovať, že Oldman a Moore aj v menších úlohách dokázali poriadne liezť na nervy, nehovoriac o dvoch hercoch mladších ročníkov. Adams si to užíva, ale nemá to žiaden zmysel. Film o traumách minulosti a nie zrovna ideálnych matkách by mal vyzerať presvedčivejšie. ()

classic 

všetky recenzie používateľa

Žena v okne” je ďalším, teda v poradí už druhým po sebe nevydareným filmom, zaujímavej herečky Amy Adams, a ak by som to konkrétne mohol trochu viac špecifikovať, tak jej herecké stvárnenie celkom obstálo, a to v oboch zmienených prípadoch, ale až následne, film ako celok, to podľa mňa nemal ani zďaleka také jednoduché, pričom ani záruka účasti "renomovaného rutinéra" Joea Wrighta, ešte automaticky nemusí znamenať to, že je všetko v naprostom poriadku ? Obsadenie Garyho Oldmana, bezprostredne vnímam, ako hercovu vďaku za jeho predchádzajúci, oscarový triumf v podobe "Najtemnejšej hodiny," kvôli čomu vlastne prikývol na opätovnú spoluprácu s rovnakým režisérom, ktorý sa vracia po štvorročnej filmárskej pauze, a opäť to nie je nič, čo by som si chcel znovu pripomínať, ak nepočítam aspoň hercov mimoriadne psychopatický výkon, kde skrátka dokáže na minimálnej ploche vyťažiť absolútne maximum, čo zase dokazuje najmä to, že herec je zrejme oveľa schopnejším, než človek, ktorý sedí na režisérskej stoličke, a nie je mu k tomu asi bohvieako dobre ?! Jednoznačne najlepšie počiny nakrúcal v prvej dekáde 21. storočia, čo je už hodne veľmi dávna doba, na ktorú asi už len ťažko môže nadviazať ? Na druhej strane, angažovanie francúzskeho kameramana Bruna Delbonnela, v súčasnosti považovaného za totálnu špičku spomedzi všetkých "Mužov s kinoaparátmi" , ktorý nielenže vytvára fascinujúcu kompozíciu obrazu, ale predovšetkým som si ho obľúbil už spred dvadsiatich rokov v Amélii z Montmartru, čiže svoju úroveň si udržiava(l) po celý tento čas, a tak toto je jeden z pozitívnych bodov, prečo dať snímku vôbec šancu. Jednoznačne forma zvíťazila nad obsahom, ktorý ani nechcite bližšie spoznať. Ani výborná práca kamery, bohužiaľ nezastrie vskutku plytký scenár, ktorý akoby tým spadol z vysokého stromu, a počas pádu sa mu pomiešali strany, čím sa v podstate sám znehodnotil. Je to vskutku (ne)obyčajná zlátanina. ()

Reklama

Copacabana 

všetky recenzie používateľa

Keďže som takto pred rokom v lete čítala rovnomennú knihu, nevedela som sa dočkať avizovaného filmu. Kniha vo mne dokázala vytvoriť napätie, temnotu aj dramatický záver. Príjemným spestrením pre mňa bola záľuba hlavnej hrdinky v sledovaní noir filmov, v knihe ich autorka aj menovite uvádza, to ma naozaj bavilo, niektoré sa mi takto podarilo objaviť. Ale späť k filmu, mala som asi veľké očakávania, ktoré ostali nenaplnené. Chápem že bolo sa treba držať knižnej predlohy, no celý film sa tiahol, zdalo sa akoby sa tam nič nedialo, a ani atmosféra nebola dostatočne temná. Záver pôsobil akoby to už chceli mať tvorcovia rýchlo “z krku”. Nemôžem si pomôcť čo je mi aj ľúto, že divák celý film len na niečo čaká, ale nedočká sa. ()

elanius 

všetky recenzie používateľa

(42/2021) / Vôbec nie taký zlý film, ako hodnotenie napovedá. Hlavne Áčkový kasting láka rozmýšľať o tomto kúsku s Áčkovým očakávaním. Keby v tom hrali no name herci šlo by podľa mňa o nadpriemernú žánrovku s odpovedajúcim scenárom. Pekne natočené, rozumné množstvo twistov a prekvapivo akčný záver. Na Netflix, pohoda. (6/10) ()

Lucasion 

všetky recenzie používateľa

Když už vám horory dojdou, tak se pustíte do thrillerů. Velmi dobře obsazený průměrný psycho-thriller, který si bere to nejlepší z Hitchcockova Okno do Dvora. Amy Adams trpí agorafobií a nevychází z domu. Ovšem naproti v domě se začnou dít divné věci. Je fakt, že twist filmu čekáte od první minuty, a tak si jen počkáte jestli vaše teze je správná. Zas tak moc se seknout nemůžete, jelikož podobných filmů bylo natočeno už mraky. Film rozhodně není špatný a zabaví. Přestože je na trhu už mnoho lepších thrillerů a filmů, který umí budovat napětí. Třeba Čekej do tmy z roku 1967. (60 %) ()

Galéria (27)

Zaujímavosti (7)

  • Založeno na příběhu bestsellerové knihy „Žena v okně“ od spisovatele A.J. Finna. (MeanWhile)
  • Úvodná scéna, kde hlavná postava uteká dole schodmi s červeným dáždnikom, sa natáčala 38 krát. (Black_spider)
  • Natáčení probíhalo od 6. srpna do 30. října 2018 v New York City. (SONY_)

Súvisiace novinky

Byly zveřejněny nominace na Zlaté maliny

Byly zveřejněny nominace na Zlaté maliny

07.02.2022

Jak už je tradicí, den před vyhlášením nominací na prestižní Ceny Akademie přichází seznam nominací na nechvalné Zlaté maliny (Razzies), tedy anticeny mířící k nejhorším filmům a tvůrčím výkonům… (viac)

Jake Gyllenhaal jako známý spisovatel

Jake Gyllenhaal jako známý spisovatel

21.08.2020

Herec Jake Gyllenhaal (Bojovník, Demolice) míří do televize. Upsal se novému projektu režisérky Janiczy Bravo (Zola), která teď napíše a natočí adaptaci článku A Suspense Novelist’s Trailt of… (viac)

PF 2020

PF 2020

31.12.2019

Tak Le Mans ’66 nakonec v celkovém hodnocení uživatelů ČSFD.cz porazil i oceňovaného Jokera. Není to zas až tak překvapivé, jedná se přeci jen o pozitivnější film, a to máme rádi. Což dokazuje i… (viac)

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

12.08.2019

Mohli jsme to předpokládat, teprve minulý týden se to však stalo oficiální. Po propadácích typu X-Men: Dark Phoenix se studio Disney rozhodlo zaříznout drtivou většinu chystaných snímků od studia… (viac)

Reklama

Reklama