Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Komédia
  • Akčný
  • Krimi
  • Horor

Recenzie (233)

plagát

Vezmi si ma (2022) 

J Lo je hviezdou nielen ako speváčka, ale aj ako herečka. Dokáže svojou charizmou zaujať v každom filme v ktorom účinkuje. Je to velmi sympatická osôbka, ide mi z nej taká dobrota, úprimnosť a radosť zo života. Dejovo ma síce viac bavila Popoluška zo supermarketu, kde tiež hrala, tam som jej fandila, no aj Marry me hodnotím ako vydarený romantický počin.

plagát

Hlboká voda (2022) 

Čím je voda hlbšia, tým je ťažšie predvídateľná. Rovnako, ako aj hlavná hrdinka tohto filmu Melinda, ktorá sa rozhodne využiť toho, že jej manžel prižmúri očko nad každou jej neverou. Jej milenci však začnú jeden po druhom miznúť. Tu sa začína hra na mačku a myš, ktorá zjavne nemá konca. Na tento film som bola zvedavá hlavne kvoli Benovi Affleckovi, a možem povedať že mňa teda nesklamal. Veľmi rada ho vidím v takom type filmov, spomeniem napríklad aj Gone Girl, kde mu rola rovnako dobre sadla.

plagát

Jackass 4 (2022) 

Som fanúšikom Jackass asi od svojich 15-tich, no a po poslednom filme Jackass 3.5 som sa už definitívne rozlúčila s touto sériou. Avšak nové Jackass forever ma príjemne prekvapilo. Vždy ma vedel tento humor dostať do kolien, tak myslela som si, že z toho vyrastiem, ale nie nevyrástla som, stále ma to baví. Majú chlapci môj obdiv, vždy vedia vymyslieť spôsob ako sa vtipne prizabiť. Riadia sa heslom “If you're gonna be dumb, you gotta be tough”. Účinkuje tu ako vždy stará dobrá zostavička, aj keď už trochu prešedivelá, na čele s Johnnym Knoxwillom. Vidieť opäť Johnnyho v tých jeho aviatoroch a tričku Ramones, ktorý sa rozhodne skočiť oproti býkovi (aj keď ho to bude stáť zlomené rebro, zápästie a otras mozgu), no kto by ho nemiloval. 😁👌

plagát

Temný dom (2020) 

Pokiaľ natrafím na film, ktorý sa odohráva v dome pri jazere (narýchlo si spomeniem na Lake House, The Amityville Horror) skoro s určitosťou viem, že to bude niečo pre mňa. The Night House od začiatku budoval napätú atmosféru, a aj napriek tomu že nejaké veľké lakačky sa nekonali, dostalo ma to. Koniec bol pre mňa artový a dychberúci.

plagát

Chehre (2021) 

Posledné miesto, na ktorom by ste sa chceli počas snehovej víchrice ocitnúť je tento zámoček. Bolo to celkom slušné psycho, a ten typ filmu kedy si hneď od začiatku hovoríme: tak tu je neco špatne. A tak aj bolo. Ako zo zlého sna pôsobí partia Indov, ktorí si krátia dlhú chvíľu hrou na súdny proces, kde neváhajú obviniť z vraždy náhodného zblúdilca. Vonku zúri metelica, nie je kam ujsť a začína sa dokazovanie. Padne rozsudok vinný? Koniec ma veľmi nebavil, no zato niektoré dialógy boli zaujímavé: “Keď sa snažíte predať produkt, či je zákazník bohatý alebo chubobý, mladý alebo starý, musíme ho presvedčiť o troch veciach. Prvá. Výrobok kupuje za oveľa nižšiu cenu ako povodne. Druhá. Vlastnia ju všetci bohatí a slávni ľudia na svete. Tretia. Ak ju nebudete vlastniť, ľudia okolo so budú myslieť, že ste chudák. “ “Takže keď to zhrnieme, chamtivosť, závisť a strach z hanby. Takže sa snažíte povedať, že ľudské emócie sú založené na týchto troch princípoch? Myslím si, že ľudia majú veľa iných pozitívnych emócíi.” “Možem Vám povedať tajomstvo? V minulosti bol definíciou čestného muža niekto, kto nikdy nespáchal nič nečestné. A definíciou nevinného bol niekto, kto nikdy nespáchal zločin. Ale tieto definície sa zmenili. Teraz je čestný muž niekto, koho nečestné skutky neboli odhalené. A nevinný je niekto, koho zločin nebol dokázaný. “

plagát

Stánek s polibky 3 (2021) 

Kissing booth je taký veselý milý a pozitívny filmík na letný večer. Elle, Noah, Lee a Rachel si prídu užiť posledné leto do ich domu na pláži, ktorý čoskoro pôjde do predaja. Hneď po príchode sa im vybavujú všetky krásne momenty, ktoré tu spoločne zažili, keď boli deti. Doslova každý kút oživoval staré spomienky. Pri triedení vecí objavili v zásuvke starý zoznam, ktorý obsahoval samé uletenosti. Nedalo im to, a pustili sa tento zoznam bod po bode napĺňať. Išlo o jednu šialenosť za druhou, pri ktorých si užili kopec zábavy, miestami to bolo aj náročné a dojemné. Hlavne keď bola Elle postavená pred dilemu vybrať si na ktorú VŠ nastúpi, čo by znamenalo vybrať si medzi Noahom a Leeom. Leto, ako každý rok ubehne rýchlo, a prichádza čas lúčenia. Ako to s našimi hrdinami nakoniec dopadne, uvidíte sami.

plagát

Deň matiek (2016) 

Nádherný film. Priam ako vystrihnutý z bežného života plného radostí a starostí, doplnený o moje obľúbené herečky - tak to bola pre mňa stávka na istotu. Nemôžem si pomôcť ale silne mi to pripomínalo niečo medzi seriálom Zúfalé manželky a filmom Matky rebelky, čo nie je samozrejme zlé kombo. Rozveselilo, chytilo za srdiečko, ach čo dodať, snáď len že už sa teším ako aj ja budem niekedy usporadúvať takéto detské oslavičky,keď budem mať deti.  V tomto filme mali teda veľký úspech.😁

plagát

Rýchlo a zbesilo 9 (2021) 

Na každý ďalší diel zo série Fast&Furious netrpezlivo čakám. Máme tu číslo 9 a starý dobrý tím je v okamžiku opäť pohromade, nech je kdekoľvek na svete a jeho členovia sú pripravení do akcie. Sú skoro všetci pohromade, aj keď jeden stále chýba.🙁To, na čo sa teším stále aj dostanem: zvuk svištiacich pneumatík, rýchle autá, top herci, prímorskú klímu, nadupaný soundtrack, čiže za mňa spokojnosť. A nechýbalo opäť pár memorable scén, ktoré chytili za srdce. Mám z toho krásny pocit že ďalší diel sa takto podaril.

plagát

Žena v okne (2021) 

Keďže som takto pred rokom v lete čítala rovnomennú knihu, nevedela som sa dočkať avizovaného filmu. Kniha vo mne dokázala vytvoriť napätie, temnotu aj dramatický záver. Príjemným spestrením pre mňa bola záľuba hlavnej hrdinky v sledovaní noir filmov, v knihe ich autorka aj menovite uvádza, to ma naozaj bavilo, niektoré sa mi takto podarilo objaviť. Ale späť k filmu, mala som asi veľké očakávania, ktoré ostali nenaplnené. Chápem že bolo sa treba držať knižnej predlohy, no celý film sa tiahol, zdalo sa akoby sa tam nič nedialo, a ani atmosféra nebola dostatočne temná. Záver pôsobil akoby to už chceli mať tvorcovia rýchlo “z krku”. Nemôžem si pomôcť čo je mi aj ľúto, že divák celý film len na niečo čaká, ale nedočká sa.

plagát

Všetko alebo nič (2017) 

Čo na to povedať? Môžem to vidieť 100 a 1 krát a stále ma to neprestane baviť. Dej je popretkávaný množstvom pre mňa nezabudnuteľných scén a dojemných dialógov, ktoré neomrzia a doslova vháňajú slzy do očí, na 1 film je ich strašne veľa. Tie veselšie chvíľky striedajú tie, kedy prevláda zúfalstvo plynúce z nemožnosti zmeniť veci. Príbeh je ako romantická rozprávka s trpkou príchuťou, ako to už v živote býva. Film je určený pre ženy, a verím že niektoré scény sú deja vu snáď pre každú z nás. Náhle príchody a odchody do nášho života niekoho koho milujeme bolia asi najviac. Ten kto to zažil, pochopí asi najviac. Nedá sa mi nad tým celým nerozplývať, je to ako pohladenie na duši pre tých, ktorí veria na šťastné konce.