Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Akčný
  • Komédia
  • Horor
  • Krimi

Recenzie (1 570)

plagát

Něco, co stvořil Bůh (2004) (TV film) 

(28/2024) / Televízne spracovanie tomu možno prospelo viac, ako zbytočne vyhypované kino. Film sa nese atmosférou a dynamikou v jednej rovine, ale nastolené spoločenské témy sa darí sprostredkovať celkom výrazne. Aj druhá nosná časť, prelom v medicíne je fajn, človek sa fakt niečo nové dozvie. Príjemný film, v konečnom dôsledku optimistický. (8/10)

plagát

Morbius (2022) 

(27/2024) / Hehe, no toto bol čistý sadomasochizmus. Preceňovaného Leta zrovna nemusím a Marvel mám v zuboch už roky. Ale osud chcel, veľmi vtipne, aby som si ani poriadne nemohol zahejtovať, lebo ma to miestami fakt bavilo🙂. Je to proste taký nemastný neslaný film, iba miestami zábavný, ale ničím extra hrozný tiež nie. Skôr taký zbytočný. CGIčko ovšem hrozný hnoj. In conclusion, priemer. (5/10)

plagát

Problém tří těles (2024) (seriál) 

(Se3/2024) / Vyhnem sa nitpikingu, lebo dalo by sa. Prvá séria je super zábavné, na prekvapenie vcelku jednoduché scifičko. Príbeh je super a seriál z toho naozaj vyťažil maximum. Trochu sa mi zdalo, že koncom série bolo už viac vaty a záver ma zrovna zo stoličky nevystrelil. Na druhú sériu sa ale teším. (8/10)

plagát

Jedeme na teambuilding (2023) 

(26/2024) / Vtákovina, dosť často na hrane a občas aj za hranou trápnosti, ale to, že som sa aj veľakrát teda z chuti rehnil treba oceniť. To sa nie vždy podarí aj kvalitnejším komédiám. A nápad so 'slovákmi' fakt nemal chybu. (6/10)

plagát

Outlast (2023) (relácia) 

(mS3/2024) / Vcelku drsnota, ktorá sa vplyvom jednotlivcov premenila v polke na úplne inu show ako asi tvorcovia predpokladali. Prostredie Aljašky peckové, fakt škoda, že sa to zvrhlo, veľa divákov to asi úplne odradilo od pozerania. Viem, že má prísť aj druhá séria a určite sa chystám pozerať, niečo lákavé na tom kocepte je. (8/10)

plagát

Hrozba smrti (1989) 

(25/2024) / Docela netradične si tu struhnem dvoj-recenziu, keďže včera sa mi podarilo pozrieť si aj Road House z 1989. Výsledok je vcelku prekvapivý a nový remake z toho veru nevychádza nijak oslnivo. A ešte zaujímavejšie je, že teraz viem dokonca ešte viac tu klasiku oceniť. Jasné, chvíľu mi trvalo kým som si zvykol na ten oldschool štýl, ale po priamke cringe-guilty pleasure-pure pleasure sa tomu nakonec fakt nedalo odolať. A vlastne až po pozretí Road House 2024 mi to doklaplo, ono to malo aj super postavy a príbeh. Remake s Gyllenhaalom, čo inak je slušná voľba, je (chce byť) síce po každej stránke cool, ale je to prázdnučký, plochý film v ktorom ma prebral snáď len Conor McGregor. A je to pritom dlhší film. A navyše, chýba tu Jakeovi parťák, aj keď Swayze dostal Sama Elliotta, čomu sa snáď konkurovať nedá. Bol to vcelku zaujímavý 'experiment' takto porovnať dva námetom podobné filmy s odstupom 35 rokov. (9/10)

plagát

Hrozba smrti (2024) 

(24/2024) / Docela netradične si tu struhnem dvoj-recenziu, keďže včera sa mi podarilo pozrieť si aj Road House z 1989. Výsledok je vcelku prekvapivý a nový remake z toho veru nevychádza nijak oslnivo. A ešte zaujímavejšie je, že teraz viem dokonca ešte viac tu klasiku oceniť. Jasné, chvíľu mi trvalo kým som si zvykol na ten oldschool štýl, ale po priamke cringe-guilty pleasure-pure pleasure sa tomu nakonec fakt nedalo odolať. A vlastne až po pozretí Road House 2024 mi to doklaplo, ono to malo aj super postavy a príbeh. Remake s Gyllenhaalom, čo inak je slušná voľba, je (chce byť) síce po každej stránke cool, ale je to prázdnučký, plochý film v ktorom ma prebral snáď len Conor McGregor. A je to pritom dlhší film. A navyše, chýba tu Jakeovi parťák, aj keď Swayze dostal Sama Elliotta, čomu sa snáď konkurovať nedá. Bol to vcelku zaujímavý 'experiment' takto porovnať dva námetom podobné filmy s odstupom 35 rokov. (5/10)

plagát

Sopka: Záchrana z Whakaari (2022) 

(23D5/2024) / Myslím, že téma, aj keď teda so smutným príbehom, je atraktívna. Ľudí vždy priťahovali extrémy, a aj keď osobne ich ja nevyhľadávam, ísť ku kráteru aktívnej sopky je vcelku zaujímavá turistická atrakcia. Mieru viny organizátorov a zodpovednosti jednotlivcov súdiť nebudem, ale bolo jasné, že v danom momente bolo riziko vysoké. Dokument samotný taký no, nič navyše autentické tam moc neni, skôr sa veľa vykecáva a trochu naťahuje, ale miestami to má dobré momenty. (6/10)

plagát

Mladá dáma (2024) 

(22/2024) / Momenty to má občas vcelku dospelácke, temnejšie a potom zrazu je to rozprávka pre deti až divný cringe. Trebalo to trochu upratať, alebo sa hneď na začiatku rozhodnúť čo robím. Tuším pôvodne šlo o to uspokojiť každého, zvyčajne ale tento prístup nefunguje. Millie je ale fajn. (6/10)

plagát

Moje učitelka chobotnice (2020) 

(21D4/2024) / Pecka, že do tohto Netflix šiel. Svieži vietor na poli reality-doku ocenený aj Oscarom. Pekný príbeh, strhujúce zábery, a týpek veľmi zaujímavá postava, dodal do filmu zaujímavo poňatý naratív. (9/10)