Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film Obhajca nevinných, ktorý vznikol podľa skutočnej udalosti, rozpráva silný a podnetný príbeh mladého právnika Bryana Stevensona (Michael B. Jordan) a jeho boja za spravodlivosť, ktorý sa zapísal do dejín. Po ukončení štúdia na Harvarde mal Bryan na výber z viacerých lukratívnych pracovných ponúk. Namiesto toho sa však vydáva do Alabamy, aby s pomocou miestnej obhajkyne Evy Ansleyovej (Brie Larson) obhajoval neprávom odsúdených alebo tých, ktorým sa nedostalo riadneho zastúpenia. Jedným z jeho prvých a najškandalóznejších prípadov sa stane ten okolo Waltera McMilliana (Jamie Foxx), ktorý bol v roku 1988 odsúdený na smrť za neslávne známu vraždu 18-ročného dievčaťa, a to napriek tomu, že existuje množstvo dôkazov o jeho nevine a že proti nemu svedčil len zločinec, ktorý mal dobrý dôvod klamať. (TV Markíza)

(viac)

Videá (2)

Trailer 3

Recenzie (92)

EvilPhoEniX 

všetky recenzie používateľa

Parádní soudní drama s výborným Michael B.Jordanem a Jamiem Foxxem! Jamie Foxx je obviněný z vraždy 18 leté dívky a hrozí mu smrt elektrickým křeslem, ale Jamie Foxx tvrdí nevinu, důkazy jsou nepřímé a spíš to vypadá na rasistické odsouzení a Jordan jakožto začínající právník udělá vše proto, aby mu zachránil život. Film plyne pomalejším tempem, ale sbírání důkazů mě bavilo a finální soudní rozstřel má sílu, tlak i emoce, takže za mě spokojenost. Fanoušci soudních dramat by měli zbystřit. Ve vedlejší roli potěší i milá Brie Larson.8/10 ()

Pavlínka9 

všetky recenzie používateľa

Za mě hodně silné, intenzivní a pro "černochy" náročné téma. Myslím si, že je pro nás, kteří toto neprožívají či s tím nemají zkušenost, dost těžké porozumět tomu, čím si lidé jiné barvy pleti než je typický "běloch" prochází. Mě toto téma vždy dokáže rozčílit, protože já bych je obhajovala také....Film měl za mě vše - i dokonce náznak toho, že né každý v tom vězení je proti černochům, když to takto řeknu. Skvělá hudba, střih, téma, a vynikající Jamie Foxx. Za mě paráda :) A i ten čas filmu, který mě překvapil byl ok :) ()

Reklama

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $25miliónovTržby USA $36,001,502Tržby Celosvetovo $50,401,502▐ Tak toto mi sadlo, takéto smutné príbehy ma dostanú. Väzenská téma a bezprostredná americká nenávisť voči černochom. Veru je asi z čoho vyberať, v tej slobodnej amerike sa veru majú ľudia ako v raji, a odsúdia bez problémov toho kto im "je trochu nesympatický" a vojde im do cesty, heh, nuž smola. Smutný ale silný príbeh o tom ako sa nakladá so zákonmi medzi papalášmi, tí čo ich majú velebiť ich najviac zneužívajú, no krása a smutná realita. Michael B. Jordan v ďalšej dobre vytipovanej úlohe. /80%/ ()

Flopik 

všetky recenzie používateľa

Veľmi pekné súdne drama s vynikajúcim Machaelom a Foxxom. Ja takéto príbehy o nespravodlivosti môžem, tuto mi však niečo chýbalo. Nemalo to ten správny emočný "drive" ako by som si predstavoval a miestami mi to prišlo dosť naťahované. Na druhú stranu to pekne predstavilo maximálnu nespravodlivosť a najhoršie je, že sa to skutočne odohralo. To tomu dodáva zimomriavky. Za mňa za 4*. ()

katmandzoo 

všetky recenzie používateľa

Na každých deväť prípadov ľudí odsúdených na trest smrti pripadá jeden, ktorý je obvinený a popravený neprávom. Štatistika, ktorá je viac ako hrozivá a upozorňuje na ňu aj tento film natočený podľa skutočných udalostí. Bryan Stevenson je človek, ktorý desiatky rokov v rámci svojej advokácie poskytoval právne zastúpenie ľudom, ktorým sa od štátu nedostalo. Najčastejším dôvodom pritom bolo iba to, že mali odlišnú farbu pleti ako bolo spoločensky žiaduce. Stevensonov pravdepodobne najsledovanejší prípad bol natoľko inšpiratívny, že sa o ňom tvorcovia rozhodli natočiť viac ako dve hodiny trvajúci film a ja im tlieskam. Od celkového poňatia prípadu, skrz jeho postupné ozrejmovanie a poukazovanie na najzávažnejšie nedostatky systému spravodlivosti v USA až po samotné rozuzlenie. Človek miestami krúti hlavou a pozastavuje sa nad tým, ako môže byť systém tak deravý a aj napriek evidentným dôkazom sa mnohým nedostane spravodlivosti (česť výnimkám, ktoré sú svetlými momentami práve vďaka ľuďom ako Stevenson). Michal B. Jordan exceluje v pre neho netypickej role, ktorá mu však veľmi sadla a Jamie Foxx je zakaždým zárukou potrebnej kvality, takže obaja posúvajú Just Mercy na ešte vyšší level. Naozaj skvelý filmársky počin. ()

Galéria (50)

Zaujímavosti (3)

  • Film vychází ze stejnojmenné knihy „Just Mercy“ od Bryana Stevensona. (SONY_)
  • Celosvětová premiéra proběhla 6. září 2019 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (BMW12)
  • Natáčanie filmu prebiehalo na viacerých miestach v amerických štátoch Alabama a Georgia. (MikaelSVK)

Súvisiace novinky

Michael B. Jordan v biblickém velkofilmu

Michael B. Jordan v biblickém velkofilmu

26.03.2019

Herec Michael B. Jordan (Creed, Black Panther) bude produkovat a zároveň ztvární hlavní roli v biblickém velkofilmu Methuselah od studia Warner Bros. Příběh vypráví o muži, který se dožil 969 let,… (viac)

Reklama

Reklama