Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Akčný
  • Horor
  • Komédia
  • Dráma
  • Sci-Fi

Recenzie (1 851)

plagát

Baghead (2023) 

Tak za mňa nakoniec celkom splnené očakávania. Ciri zdedí hostinec, kde v pivnici žije podivná bytosť. Tá dokáže potom ako zožerie predmet mŕtvej osoby, sa na ňu zmeniť. Má to solídnu atmosféru, je to pekne natočené a zbytočne to neodbočuje. Vytáčalo ma pravidlo 2 minút, ktoré počas celého filmu nikdy nebolo dodržané. Čarodejnica je fajn, masky potešili aj keď veľmi málinko využité. Vďaka atmosfére však bolo celkom desivé aj to vrece na hlave. Ubiehalo to rýchlo a ja som sa osobne dosť bavil. Nie je to niečo, načo si spomeniem ale na druhú stranu v tomto roku konečne pozerateľný horor. 4*.

plagát

Baby na úteku (2024) 

Coen úplne mimo a týmto sa mi teda vôbec netrafil do mojej noty. Dve lesbičky idú na Floridu, v aute majú kufrík ktorý patrí mafiánom a po ceste si lížu viete čo. Mohla z toho byť fajn komédie ale po vtipnej stránke sa toho trafilo veľmi málo. Natočené je to ako také retro, postavy mi nesadli a nebavili ma. Dvaja mafiáni boli fajn, ale dostali málo priestoru. Na začiatku ma silno svrbela ruka na odpad a skoro som to vypol. Nakoniec slabší priemer.

plagát

Návrat do budúcnosti 2 (1989) 

Tak pokračovanie neuberá, možno povedať že dokonca pridáva na kvalite. Opäť skvelo odľahčené, dobre sa nato pozerá a zápletka spolu s celkovým prepojením bavila. Finále krásne navnadí na pokračovanie, tak sem s ním.

plagát

Duna: Časť druhá (2024) 

Aj keď sa mi pokračovanie zdá lepšie ako jednotka, musím jednu hviezdu ubrať. No a prečo je tomu tak ? Villeneuva nám servíruje opäť poriadne blockbusterové dielo, plné epických scén, krásneho vizuálu a kopou akcie. O hereckom obsadení ani nehovorím a soundtrack je sám o sebe skvelý. Na druhú stranu mi prišlo, že aj napriek tomu aká tam je osudovosť, tak mi to tak osudové neprišlo. Hlavná postava je fajn, ale nejako si ma nezískala, bavili ma skôr záporné postavy. Celý film, ktorý nie je zrovna krátky sa buduje pôda pre finále a to za mňa teda Denis vôbec nezvládol. Rýchla akcia,  jeden súboj 1 v 1 ( ten chválim) a koniec. Kopa dôležitých postáv umrie len tak, ako keby boli úplne zbytočné. No za mňa ten koniec teda mínus. Bavil som sa počas filmu, aj keď mal hluché miesta. Dunu II však nemôžem ospevovať tak ako mnohí iní. Reálne je to 5*, ale ja som tu mál nároky teda vyššie.

plagát

The Walking Dead: The Ones Who Live (2024) (seriál) 

Po Rickovej smrti, som potiahol ešte pár epizód, ale Walking Dead pre mňa v podstate skončil, takže na tento seriál ako na jediný som sa neskutočne tešil. Výsledok ohromne potešil a rovno poviem, že mám len jedinú kritiku. Toto si pýtalo aspoň 10 epizód, nakoľko to bolo fakt skvelé. Takto mi to však prišlo až príliš rýchle. Andrew je opäť ťahúň seriálu, potešila ma aj Danai. Obaja herecky na vrchole. Seriál skvelo hrá na emócie, nie je to vôbec nútené a pri pár scénach budete mať slzy v očiach. Vizuál je skvelý, za tie peniaze sa ale iné ani nečakalo. Zápletka ma bavila, Ricka som si zas a znovu užil, no a zas a znova som aj zaspomínal vďaka flashbackom aký kedy Walking Dead býval, a že kedysi bol top seriálom. Finále až moc kecacie, ale ja odpúšťam. Dúfam, že s Rickom a Michonne sa ešte stretneme, popravde by som si prial spojenie spin-off seriálov. To by bola bomba. Teraz samozrejme za plný a veľká spokojnosť.

plagát

Smrtiace ticho (2020) 

Miestami skvelé, bohužiaľ miestami kde by to potrebovalo pritvrdiť alebo šokovať tomu dochádza dych. Herci potešili, hlavne ten Nikolaj v hlavnej úlohe. Pozerá sa nato dobre, má to dobrú atmosféru, chýbali mi tam však drsnejšie zábery, nakoľko v tej ponurej atmosfére by sa to hodilo . Akčné veľmi nie, skôr dráma.  Za mňa medzi  3 a 4*, cítil som väčší potenciál. Wind River o dve hviezdy lepšie, keby mám teda porovnávať.

plagát

Jedeme na teambuilding (2023) 

Tak nakoniec obrovská škoda. Nakoľko to Peťa promovala ako riadnu šialenosť, tak som to aj očakával. Za mňa sa to ale držalo až moc pri zemi. A pri tom tam boli fakt skvelé nápady. Partičky neustále ožratých Brňákov som sa nevedel nabažiť, Peťa na karaoke tiež nemala chybu ale inak tie momenty na ktoré by som si spomenul, no veľa ich nie je. Herci super, bavilo to ale mohlo to byť viac uletenejšie a vtipnejšie. Potešili aj sexi baby, niekde medzi 3 a 4*.

plagát

Imaginary: Neviditeľné zlo (2024) 

Čakal som to zlé, ale že až takto ?  Čistá šablónovitá záležitosť, kde sa Wadlow ani len v najmenšom nesnaží o niečo originálne. Presťahovanie sa, najmenšia má imaginárneho priateľa, ktorý je troška reálny a step matka ju musí zachrániť. Otca rovno odpratali do práce na celý film nech neberie minúty. Hororovo totálna nuda a bieda, nedá sa tam ničoho zľaknúť, plynie to extrémne pomaly a tá dĺžka je tak prepálená. Finále som už len pretáčal a chvalabohu zato, inak by som sa už zbláznil. Katastrofa a veľmi málo chýbalo k odpadu.

plagát

Hrozba smrti (2024) 

Jakyňo nahodil letnú formu a vyriešil pár naliatych štangastov v bare. Skvelá oddychovka pri ktorej sa nedá nudiť, akčné scény sú skvelé a na súboje sa veľmi dobre pozerá. Občasné CGI troška kazí dojem, ale to odpúšťam. Do toho si pridajte hudbu z baru a pohoďáka Gyllenhaala. No a čerešnička na torte je Conor, ktorý herecká hviezda síce nebude, ale táto úloha šialenca mu padla nekustočne dobre a na ich súboje je radosť sa pozerať. Čistý maniak a poriadny nárez. Za mňa veľmi fajn a 5* si to udržalo pohode.

plagát

Starci (2022) 

Za mňa by to bolo aj v pohode, nemôžem však odpustiť jednu vec. Prečo tí starci boli zrazu jak nadľudia? Behali tam po štyroch liezli jak na drogách a hlavný starý dedo bol stealthy zabijak s ponožkami jak sa patrí. Keby toto ostalo v realistickej rovine bol by som oveľa viacej spokojnejší. Inak krvavé málo, pamätná scéna je asi tak tá pleseň na nohách a aj keď má film pár dobrých atmosferických scén, väčšinu času ma to nebavilo. Skôr podpriemer a 2*.