Reklama

Reklama

Pán prstenů: Prsteny moci

(seriál)
  • USA The Lord of the Rings: The Rings of Power
Trailer 1
USA, (2022–2024), 17 h 57 min (Minutáž: 65–72 min)

Série(2) / Epizódy(16)

Začínáme dobou relativního míru a sledujeme společenství postav, které čelí znovuobjevení zla ve Středozemi. Od nejtemnějších hlubin Mlžných hor přes majestátní lesy Lindonu, dechberoucí ostrovní království Númenor, až po nejzazší kouty mapy, stvoří tato království a postavy dědictví, která přežívají ještě dlouho po jejich odchodu. (Prime Video)

(viac)

Recenzie používateľa Nellaron k tomuto seriálu (5)

Série 1 (2022) (S01) 

Môžeme sa na chvíľu zastaviť? Pokochať sa prírodou, zoznámiť sa s rasami a ich zvykmi, prezrieť si detaily brnenia elfov, alebo vnímať vnútorné rozpoloženie Istar? Fakt musí byť všetko o zhone? Keď do 5 minút nenastane nejaká akcia, dáme seriálu odpad? Prstene moci nám svojim pomalým rozbehom dávajú podľa mňa jedinečnú príležitosť užívať si fantasy svet bez toho, aby sme boli v strese. Žiadných 10 strihov kamery za 2 sekundy. Seriál nám dovoľuje spoznať širokánsky tolkienov svet a jeho detaily pred udalosťami z Pána Prsteňov, spoznávanie Númenor, vznik Mordoru, samotných prsteňov a zrod legendárnych postáv. Užívajme si to. Nikdy by sa mi ani len nesnívalo, že budem mať možnosť toto všetko vidieť a v takej kvalite. Ide o prvú úvodnú sériu a tá splnila svoju úlohu dokonale. ()

Na moři (2022) (S01E02) 

Tak po prvé: seriál má nádherný a vypiplaný vizuál. Je vidno, že sa na tom makalo. Nezabudlo sa na zábery prírody, ktoré som oceňoval v Pánovi Prsteňov. Vizuálna stránka sa nesie v duchu pôvodnej filmovej trilógie, za čo tvorcom patrí vďaka. Vidíme mestá elfov, dokonca aj mesto trpaslíkov v plnom rozkvete. Nádhera. Po druhé: dej je slušne dynamický, najmä keď uvážime, že sú vonku len 2 diely. Rozbehnutých je niekoľko paralelných príbehov naraz, nenudím sa. Po tretie: mladá Galadriel hrá svoju úlohu výborne. Je dravejšia, bojovnejšia, čo je plne v súlade s tým, že je o pár stoviek rokov mladšia od čias LotR. Na Morfydd Clark sa navyše dobre pozerá. Rasová korektnosť je trochu prehnaná. Ľudskú rasu beriem, ale trpaslík nemá byť prečo čierny. Žije pod zemou. Seriál sa nám len rozbieha, ale každý, kto dá už teraz odpadové hodnotenie, je sám odpadom, a môže ísť hodnotiť akurát guláš na dedinských hodoch. Toľko práce od tvorcov, aby sme sa opäť mohli vrátiť do Stredozeme, a trollovia v zaprdených stoličkách klikajú na odpad - to je fakt na facku. ()

Velká vlna (2022) (S01E04) 

Pozor, ževraj Númenor je digitálny! No pfuj, odpad tam treba hneď dať! Asi mali Númenor naozaj postaviť a vytesať rovno do skaly, aby boli podaktorí diváci uspokojení :) Proste ma hrozne baví sledovať hodnotenie seriálu Prstene Moci. Najmä odpad-líkov. Dajú odpad, zhejtujú celý seriál po prvej časti, ale zase si pozrú ďalší diel. A aj ten ďalší. A ďalší. Hoši, veď keď je to odpad, tak to nepozerajte, nie? Tie argumenty o digitálnom Númenore, a pomalom deji a čiernych elfoch…. Veď dobre, Númenor je digitálny, rovnako tak bol Gondor. Dej sa pomaly rozbieha, rovnako ako v Spoločenstve Prsteňa, aby sme spoznali postavy, vytvorili si k nim vzťah. Počkajte si a určite to vyeskaluje do poriadnej vojny. No a tí čierni elfi, na to si asi budeme musieť v dnešnej dobe zvyknúť. Aj morská panna bude hnedá. ()

Udûn (2022) (S01E06) 

Podiel akcie týmto dielom prudko stúpol. Po minulých pokojnejších dieloch som sa cítil doslova napätý (scéna s odhalením vraždenia vlastných bola výborná). Dieliky jednotlivých príbehov do seba začínajú pomaly zapadať. Chce to trpezlivosť, nemôžeme všetko vidieť v jednej časti. Svet Pána Prsteňov bol vždy monumentálny. Inak je vidno, že polovica númenorských vojakov by Galadriel prefikla, som zvedavý, komu sa to nakoniec podarí. Mimochodom, chápem, že Psychor má nejaké psychické  mindráky, ale nemohol by si ich riešiť u odborníka? ()

Slitina (2022) (S01E08) 

Touto časťou sa tvorcovia seriálu mnohým vysmiali do tváre. Hádanka “kto je kto” totiž dostala prvú prekvapujúcu odpoveď. No a prvé prstene moci sú ukované. Mladý pán Gandalf sa začína prejavovať a hovorí v hádankách. Teším sa na druhú sériu. ()

Súvisiace novinky

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

29.02.2024

Druhá série ještě ani nemá oznámené datum premiéry, ale už teď víme, že se začalo pracovat rovnou na třetí řadě, v níž se vrátíme do Středozemě. Seriál Pán prstenů: Prsteny moci se pyšní obrovskými… (viac)

The Boys dostávají mexický spinoff

The Boys dostávají mexický spinoff

29.11.2023

Amazon sype peníze do všeho, co se alespoň trošku hýbe. U Citadely a Prstenů moci se rozhodně na ničem nešetřilo a v rozpočtech létaly obří cifry, že by se to ale promítlo do výsledných kvalit… (viac)

Seriálový Fallout má datum premiéry

Seriálový Fallout má datum premiéry

25.10.2023

Seriálová nabídka streamovací služby od Amazonu se brzy rozroste po Pánovi prstenů o další slavnou značku. Už příští duben totiž na Prime Video dorazí adaptace kultovní herní série Fallout od… (viac)

Reklama

Reklama