Reklama

Reklama

Heavy Trip

  • Česko Heavy Trip (viac)
Trailer 3

VOD (1)

Obsahy(1)

Dvadsaťpäťročný Turo trčí v zapadnutej dedinke na severe Fínska. Jediným svetlým bodom v jeho živote je amatérska metalová kapela Impaled Rektum, v ktorej zastáva post speváka. On a jeho kamaráti už 12 rokov skúšajú, ale dosiaľ neodohrali ani jeden koncert. Potom ich však prekvapí nečakaná návšteva z Nórska – organizátor jedného z najbrutálnejších metalových festivalov Northern Damnation. Chlapci si uvedomia, že je to situácia „teraz alebo nikdy“. Členovia kapely, ktorá sa po pokašľanom zahrievacom koncerte rozpadne, sa dávajú znova dohromady. Ukradnú dodávku, mŕtvolu v rakve z miestneho cintorína, nového bubeníka z liečebne pre duševne chorých a utečú do Nórska. Zatiaľ čo utekajú pred fínskou políciou, musia čeliť nórskej armáde a ich neslávne známej jednotke Delta, aby sa dostali na svoj prvý skutočný koncert. (Film Europe)

(viac)

Videá (4)

Trailer 3

Recenzie (262)

jakeer 

všetky recenzie používateľa

Vtipné momenty striedajú ešte vtipnejšie, no ale aj doslova kameňákovské scénky. A hoci sa to spočiatku nezdá, že z filmu by niečo mohlo byť, je treba uznať, že neustále naberá na tempe a v zmysle "koniec dobrý, všetko dobré" si tie štyri hviezdičky zaslúži. Veľkým pozitívom je, že film dokáže neustále prekvapovať, z pomerne generických zápletok vždy vykorčuluje originálnym spôsobom. A aj keď ste príbehov "from zero to hero" videli nespočetne, tento je predsa len niečim unikátny a ani happy end nie je úplne happy (ale taký škandinávsky). ()

Cappuccino 

všetky recenzie používateľa

Ako fanúšik metalu som od Heavy Trip čakal skutočnú zábavu plnú zábavných narážok na tento hudobný žáner. Niekoľko ich tam síce bolo, ale celkovo na mňa Heavy Trip pôsobil ako nezáživná nuda, u ktorej som si naplno užil asi len skladbu Kuusamo od kapely s dokonalým názvom Impaled Rektum – https://www.youtube.com/watch?v=HPst3NNjCp0. ()

Reklama

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Tento metalový náklad z Fínska ma úprimne pobavil. Už len tie postavy a ich charaktery boli sami o sebe zábavné, a keď sa to potom dalo do tohto nápaditého príbehu s príslušným svojským humorom, tak z toho bola skvelá kombinácia! Film mal v sebe množstvo vtipných okamihov, scén a hlášok. Úplne TOP scéna bolo, keď sa im zasekla tá rezačka na soby a vznikol z toho skvelý metalový riff, aký nemal vo svete obdobu :D Len škoda toho miestami až príliš nevkusného a zvratkového "humoru" (to si veru mohli odpustiť). Ale inak super komédia, bavil som sa! 4* ()

Davies182 

všetky recenzie používateľa

Nemám pravděpodobně k heavymetalovému hudebnímu žánru až tak vřelý vztah, abych dokázal naplno ocenit film narvaný několika povedenými, většinou ale spíš ultra mimózními fóry a přestřelenými hláškami, koketujícími právě s nejkrvavější muzikou současnosti. Vlastně mě dost udivuje, že jsem se tím víceméně pronudil, i přesto, že úvod a finále jsou perfektní. Pro lidi se sklony k tvrdším riffům a pravidelné návštěvníky Brutal Assaultu nicméně jeden z "deseti filmů, které musíte vidět, než skočíte z pódia do kotle a nikdo vás nechytí". [Tento komentář byl napsán uvnitř mrtvé ovce.] ()

JimmyII 

všetky recenzie používateľa

Miluju finské filmy pro jejich podivnost a absurdní humor. A tady jsem oboje dostal vrchovatě, na crazy notu a s “symphonic post-apocalyptic reindeer-grinding Christ-abusing extreme war pagan fennoscandian metalem” k tomu (což je plus!). Kolem a kolem ale sympatické postavy, skvělý námět a vtipy, herecky přesné (Pasi!). Jen možná škoda, že prvních 60 minut z 90 je vlastně expozice a to, na co jsem čekal, je pak až moc uspěchané. ()

Galéria (51)

Zaujímavosti (7)

  • V originálním (finském) znění postavy mluví oulským dialektem. (Facillitant)
  • Na náhrobnej doske zosnulého bubeníka Jynkkyho (Antti Heikkinen) je napísaný neexistujúci dátum jeho úmrtia – 31.6.2016. (duridr)
  • Turo (Johannes Holopainen), zpěvák kapely Impaled Rektum, nosí většinu filmu tričko Cannibal Corpse, což je název americké death metálové kapely, která vznikla v roce 1988. (pornogrind)

Reklama

Reklama