Reklama

Reklama

Carnival Row

(seriál)
Trailer 3
Dráma / Krimi / Fantasy / Mysteriózny / Thriller
USA, (2019–2023), 16 h 28 min (Minutáž: 48–67 min)

Hudba:

Nathan Barr

Hrajú:

Orlando Bloom, Cara Delevingne, Jared Harris, Indira Varma, Simon McBurney, David Gyasi, Scott Reid, Karla Crome, Mark Lewis Jones, Tamzin Merchant (viac)
(ďalšie profesie)

Série(2) / Epizódy(18)

Obsahy(1)

Neo-noir fantasy seriál. Na kontinentu zvaném Tirnanoc žily víly. V mnohém byly podobné lidem, ale měly křídla a uměly létat. Poté, co o jejich zemi svedly válku dvě mocné země, pokusila se většina z nich uprchnout do země, která válku prohrála - Republiky Burgue. V hlavním městě této země vykonávají s ostatními nelidskými rasami převážně podřadné práce, stále je to však lepší, než život v okupovaném světě. Jednou z těch, která prchá (a současně organizuje útěk ostatních), je Vignette Stonemoss (Cara Delevingne). Kdysi měla vztah s burgueským vojákem jménem Philo (Orlando Bloom). Domnívá se, že je mrtev, on však žije, je policistou a snaží se vyšetřit sérii krvavých vražd, které v hlavním městě kdosi páchá. (Jirka_Šč)

(viac)

Recenzie používateľa warrenur k tomuto seriálu (17)

Carnival Row (2019) 

1.seria: Zaujimavy svet, charaktery, romanticka i rasova linia. Priemer. 2.seria: Rozhodne akcnejsie a v prezentovanych myslienkach, politikarceni a revolucnych pletichach bohatsie ako prva seria. Potesila nova "priserka". Piata epizoda bola scenaristicky takmer dokonala, co ma ozaj prijemne prekvapilo. Jednalo sa vsak len o svetlu vynimku. Zaver bol na mna az prilis "rozpravkovy" a nebolo mu mozno verit, pokial divak pozorne sledoval zobrazovane pomery. Ak ste videli prvu seriu, rozhodne odporucam siahnut i po druhej. ()

Temný bůh se probouzí (2019) (S01E01) 

Prva cast navnadila. Vobec neposobi lacno. Naopak, masky, kostymy a cela vyprava vyzera nakladne a naviac je zasadena do spinaveho "Anglicka", ktore uz samo o sebe ma cim zaujat a dokreslit atmosferu. Dostatok ustrednych postav na pozadi rasoveho i vojnoveho konfliktu dava moznost, aby sa dej rozvinul mnohymi smermi. Naviac dvojka z roznych svetov je nemenej pritazliva a divaka si moze ziskat. Som zvedavy, co prinesie dalsi diel, nasliapnute to celkom ma. ()

Aisling (2019) (S01E02) 

O hrozbe na konci prveho dielu sme sa o moc viac nedozvedeli, zato vsak ostatne charaktery boli vykreslene podrobnejsie a i svet aristokratov a skryte pohnutky niektorych z nich. Moze byt, dycha to... ()

Království Měsíce (2019) (S01E03) 

Velmi zaujimavy a romanticky diel z minulosti. Z cias, ked sa nasa ustredna dvojka stretla. Exoticky pribeh i miesto. Prijemne ma potesilo i umiestnenie mojej oblubenej pesnicky od Agnes Obel "Fuel to fire" do jednej zo scen. Sam si ju uz roky sem-tam pustim. Je to ozaj, ako sa vravi, "piece of art". Tento diel dodal podton, vysvetlenie a odhalenie vo vztahu z predoslych dvoch dielov a i co-to priblizil o cernosskom priatelovi zpoza mrezi. Trosku ma zaraza, ze museli do mysteria "pixies" zaradit aj ich vlastnu kamasutru a celkom "trendy" lesbicky vztah, bez ktoreho sa uz neobide prakticky ziaden novodoby serial. Na skodu to vsak nie je...koniec koncov, je to "trendy" a divacky "spicy". :) ()

Nesourodé spojení (2019) (S01E04) 

Trochu rozpacity diel s par rusivymi momentami. (ta povaha odberu "telovej tekutiny" a "nahodicka" pri zachrane v zavere). Naopak, trochu sa poodkryl zavoj za tajomnym vrazdiacim stvorenim a priestor dostala i pre mna zaujimava postava prachateho fauna. V politike sa tiez co-to stalo a tajomna hra, o ktorej motivoch este divak netusi, skoncila "najdenim" uneseneho syna, ktoromu vsak sluzi sluch. :) ()

Konec truchlení (2019) (S01E05) 

Dej sa nam v tomto dieli, ktory zanrovo asi najvernejsie vystihuje dramu, prijemne posunul. Uvod do "spolocnosti" si bohaty faun vysluzil a vyzera, ze surodenci su nateraz "za vodou". Zatial na politickom pozadi sa po odstraneni politickeho oponenta dostava odhodlana bojovnicka proti fae jeho dcera Sophie (aspon tak ma jej ohnivy prejav posobit). A komuze sa nezapaci viac, ako prave unesenemu synovi. ;) Hlavnou liniou je vsak postupne odkryvanie Rycroft-ovej minulosti, pocinajuc uvodnymi minutami v sirotcinci, az po nadherny melancholicky hudobny zaver podfarbeny spevom jeho matky. Hm...ako je s tym vsetkym prepojeny potulny umelec, ktoreho milacikovia nedopatrenim opustaju brehy ostrova....tot zahada...zatial. btw. spoznali ste v spravcovi sirotcinca herca, co hral warlocka, co uveznil Daeneris vo vezi s drakmi? ;) ()

Víla bez doprovodu (2019) (S01E06) 

To je tak, ked ako vytrcajuci z radu a odlisny zacnes na seba prilis upozornovat a vystrkovat rozky. A tak, trosku neuvazene a trochu pohlteni emociami sa nasa dvojka dostava za mreze. Dost ma vyrusilo par veci v linii s Vignette, ale chapem, ze to ma svoju nadvaznost. (nedalo sa s knizockou uletiet? predsa to je tak sikovna vila ;) ) Trocha slabsi diel pre mna zachranuje prave prachaty pan s kopytkami, Agreus, ktory patri urcite do trojky mojich najoblubenejsich charakterov napriec serialom. Hoci mam tusenie, kam to asi bude smerovat, napriek tomu ma tato dejova linia bavi..pripomina mi to grofa Monte Christo. ;) Zeby potulny umelec, bol len umelec? Vrazdiaci prizrak tentokrat okrem vizie moc priestoru nedostal. Ako vyplynulo uz v predoslom dieli, mladi politici si sadli a ohnivy politicky vystup mladej Sophie bol len pre efekt. ()

Soumrak (2019) (S01E08) 

Hoci trosku prvoplavnove a niektore liniove zakoncenia i predvidatelne, neda sa tomu upriet zabavnost. Nemozem sa ubranit podobnemu pocitu, ako som mal pri politickych hrach v Pennyworthovi, ci pri prevratoch v Man from high castle, ci Handmaid's Tale. Kazdopadne sa serialu neda upriet jeho originalita. Linie o rodokmeni, aj ta romanticka ustrednej dvojice, ci tej "roznorodej", co sa akurat plavi, boli rozhodne zaujimave a pomerne napadito az korenisto prerozpravane. Co sa tyka technickej stranky az po tu herecku, niet serialu co vytknut. Ak nieco, tak su to obcasne ucelove a trochu silene zvraty, nelogicnosti (z pohladu vnimaveho divaka ;) ), ktore vsak mozno prejst bez povsimnutia a zabavit sa na divnej atmosfere tohoto vymysleneho sveta, v ktorom mozno budete, ako i ja, vidiet podobnosti z inych serialovych kuskoch. I tak odporucam. 75% ()

Season 2 (2023) (S02) 

Rozhodne akcnejsie a v prezentovanych myslienkach, politikarceni a revolucnych pletichach bohatsie ako prva seria. Potesila nova "priserka". Piata epizoda bola scenaristicky takmer dokonala, co ma ozaj prijemne prekvapilo. Jednalo sa vsak len o svetlu vynimku. Zaver bol na mna az prilis "rozpravkovy" a nebolo mu mozno verit, pokial divak pozorne sledoval zobrazovane pomery. Ak ste videli prvu seriu, rozhodne odporucam siahnut i po druhej. ()

Nové pořádky (2023) (S02E01) 

"Partizansko-utlacovatelsky" priemer s priehrstim politickej manipulacie. Priemer. Pozitivne ma prekvapila len linia s Tourmaline a viziami vestkyne. ()

Nový úsvit (2023) (S02E02) 

Napriek akcnosti dielu ma okrem, v predoslom dieli spominanej, Tourmalininej linie - moci, zaujala zrejme ta lietajuca "priserka", ktoru videla ona sama ocami. Inak pomerne scenaristicky slabe. ()

Sparas (2023) (S02E05) 

Tato cast patri jednoznacne k najlepsim, ak nie vobec najlepsia, v ramci celeho serialu. A to vdaka nasledovnemu: Konecne kvalitne napisany epizodicky scenar, vyborna gradacia napatia a praca s atmosferou, odvaha (balls :D), akou sa tvorcovia nebali "zbavit" hlavneho charakteru/-rov (kedy sa uz konecne viaceri budu konecne inspirovat Georgom R.R. Martinom v tomto prvku? :D ) ak to teda bolo rozhodnutie tvorcov a nie len sfilmovanie existujucej predlohy. No a zaverom, samozrejme atraktivne a celkom podarene odhalenie ku koncu. Inak, pripomente mi prosim, ak tento moj vyplod ktosi precita, :D Priserka v zavere bola jednoznacne inspirovana jednou bestiou z hororu rokov 80tych. Vie mi niekto pripomenut, ako sa to volal? Chvilku som teraz googlil a nemal som stastie. V tom horore totiz islo len o akusi postavu v plasti, co takto "vybavila" ludi, ked ich "objala" a vypadli tusim len kosti. A nie, nebol to Mimic. Thanks. :) Aj ked "objektivne" by to bolo tych 80%, ocenujem pathviezdim, pretoze je to naozaj o "rad dalej" ako doteraz. ()

Zkáza Sparasů (2023) (S02E06) 

Suhlasim. Taktiez ma linia mix-race dvojice v "komunizme" nebavi. Inak zaujimalo ma, ktora herecka hrala priserku - Sparas-a v potociku z tejto epizody. Samozrejme nie v tej CGI-forme. :D Je nou Markéta Tannerová Šebesťáková (61r), ktora hrala v mnozstve znamych divadelnych suborov. Opat sla "noha z plynu". ()

Návrat (2023) (S02E07) 

Nechcu nas tu, my tu nechceme byt...hm, ako to vyriesit? Export. :) Off-topic, nedalo sa nenajst paralelu s nasimi skusenostami pocas 2.sv.v. a bol by som preto velmi pozorny, pri takto "ustretovom" geste. Sparas uzavrel s ciernymi "zvlastne spojenectvo". Zrejme predsa len nerobi rozdiely medzi rasami, napriek tomu, ze fyzicky "riesil" len ludi. ()

Zrada (2023) (S02E08) 

Scenaristicky velmi slusny politicky protitah a ocenujem aj sikovny power-move. Do konca serie nam vsak ostavaju posledne dve casti a mam dojem, ze sa do nich "nepodari" zapracovat rozuzlenie so Sparas-mi. Mozno sa mylim, ale tato linia ma zaujima najviac. Btw. vzducholode musia byt "poriadne rychle"...prislo mi to s "velvyslankynou" a jej, uz len odcudzenym spolocnikom, pomaly ako teleport. Nehoroviac vzapati o leaderke v zavere. ()

Past na Sparase (2023) (S02E09) 

Tahy a protitahy, plany si navzajom hatia politicky diplomati i revolucny stvaci. :) Par klasickych klise ako ponechat hajzlika, co ma moznost vsetko zvratit len tak, ci uz tradicny useknuty koniec. Napriek tomu uchadzajuca cast, hoci sa toho okrem intrig moc nedeje. Trochu nepatricne posobila Tourmalinina miestami vtipna nalada..wtf?! "What did you see???"...povieme si po prestavke. :) 65% ()

Léčka (2023) (S02E10) 

Napriek pomerne usmievavemu a pozitivnemu zaveru v poslednych minutach, mi zaverecna epizoda prisla mimoriadne uponahlana a v mnohom "neuveritelna". Napriklad rolou, v akej sa ocitol Philo a akemu priestoru sa mu v nej dostalo. To sa vsak tykalo viacerych postav. Bez toho, aby som spoiloval, Tourmalinina linia x-epizod "klamala telom", aby sa v zavere prihodne naplnila. Narozdiel od inych postav vsak aspon mala kdesi nejaky zaklad. Ako rozpravka stvorhviezdie, ako fantasy, ktore by malo respektovat svoje vlastne vnutorne pravidla len priemer. Nuz a ta klisoidna hlaska na kamerovy detail...  Meh. :) ()

Súvisiace novinky

37. ročník FAMUFESTu právě začíná!

37. ročník FAMUFESTu právě začíná!

26.04.2021

FAMUFEST a jeho 37. ročník již stojí za dveřmi a čekají, až je příští týden vpustí dovnitř. Od středy 28. dubna do neděle 2. května 2021 se v rámci festivalového dění můžete těšit nejen na nabitý… (viac)

Reklama

Reklama