Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ľudovítovi zavraždili neonacisti jediného syna. Kvôli nefunkčnému súdnemu systému sú však tí istí páchatelia prepustení na slobodu a Ľudo sa všetkými silami snaží dosiahnuť ich opätovné zadržanie. Bojuje s apatickou políciou, oportunistickou sudkyňou, ale aj s faktom, že svojho syna dostatočne nepoznal a nebol mu oporou. Čím viac sa sám viní za jeho smrť, tým viac sa rozpadá jeho vzťah s manželkou Zuzanou a dcérou Jankou. A tým úpornejšie sa snaží sám zasahovať do vyšetrovania. Keď sa však dozvie, že za synovou smrťou nestál náhodný útok extrémistov, ale organizovaná zločinecká skupina, uvedomuje si, že stojí proti nepriateľovi nad svoje sily. Pokúsi sa zachrániť aspoň to, čo mu ešte ostalo - vlastnú rodinu. (Continental film)

(viac)

Videá (3)

Trailer 1

Recenzie (122)

bourec 

všetky recenzie používateľa

Herecký výkony jsou jako jediný super.Jinak pokud si vzpomenete na film Jamese Wana Rozsudek smrti,kterej vlastně měl hodně podobnej děj a pohnutky,tak bych já dal Luknárovi jasnej návod,co udělat se skupinou špinavejch fašistickejch prasat.Takhle to má sice jasný mantinely v reálnym světě,ale velká zábava to není.50%. ()

Swannie 

všetky recenzie používateľa

Celkom som sa tešila, keďže to konečne vyzeralo na lepšie hodnotený slovenský film, realita však padla hlboko pod moje očakávania a ja som v kine zdesene pozerala nie len na plátno, ale aj okolo seba, či sa to ostatným ľuďom naozaj páči a len ja som divná. Fajn, uznávam, vizuál bol relatívne podarený. Roman Luknár hral ako jediný skvelo, akurát to nebolo veľa platné, keď každú scénu usekli skôr, než stihla dostatočne vyznieť a ja som tým pádom absolútne nemala možnosť stotožniť sa s náročnou situáciou jeho postavy. Nehovoriac o tom ako pateticky a prvoplánovo mnohé scény vyznievali, miestami som mala pocit, že nám omylom pustili nejaký zo slovenských seriálov. Bolo mi vyslovene nepríjemné a trápne to sledovať a musela som sa premáhať, aby som vydržala do konca. Na scény súdu nechcem ani len spomínať, tie boli asi najväčším fiaskom vizuálne aj obsahovo. Množstvo slovenských filmov v poslednej dobe pozostáva len z informácií nahadzovaných jedna za druhou, pričom divák nedostáva čas ich spracovať. Chýba autenticita a reálne emócie. A mnohým ľuďom to už asi stačí, čo je dosť smutné. No je to každého osobný názor, ktorý im nechcem brať, len… začínam mať pocit, že sa nezvyšuje kvalita filmov ale znižujú nároky divákov. V každom prípade, Ostrým nožom za mňa veľké sklamanie. ()

Reklama

Tosi 

všetky recenzie používateľa

Zarputilého otce hrál Roman Luknár velmi dobře, ještě kdybych mu tak rozuměl každé slovo. Slovensky tedy umím dobře, ale on ve filmech často nesrozumitelně huhlá. Z filmu sršela jeho naprostá bezmoc dovolat se spravedlnosti, až se klasicky otvírala kudla v kapse. Tyhle filmy se musí točit, i když nebudou dokonalé. ()

vyfuk 

všetky recenzie používateľa

[FEBIOFEST]Co se dá pěkného říci? Film, který by mohl být jasně daný, ale on v sobě nechává suchost jako planeta samotná. Ono to vlastně není špatné. Máte dobrý příběh. Určitý hon za spravedlností a podobně. Ale prostě je v tom klasika taková, že jde o to zpracování. Modlil jsem se a přál si, aby si postavy mezi sebou řekli o pár slov více. Prostě spolu vedli dialogy. Nechali nás, abychom se do nich lépe vcítili skrze jejich pocity. Ale tohle není Roma. Je to prostě škoda. Je zajímavé, že to, co bych čekal spíše v Karlových Varech mne potkalo zrovna na Febiofestu. A to suchý film, který není zrovna pohodlné v rámci zpracování sledovat. Ale to neznamená, že jde o něco špatného. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

V podstate štandadný krimi thriller, ktorý ťaží zo známeho nedoriešeného sk prípadu, ale vydáva sa vlastnými cestami a tak je hodnotiteľný najmä smerom k svojmu vlastnému fikčnému svetu. Trvá síce hodinku a pol, ale ten subjektíny čas je predsa len dlhší, chýba tu trochu ruka dramaturga, ktorý by túto nonstop konverzačku oživil niečím navyše a hneď to mohlo dostať viac šťavy, napríklad takým hľadaním vražednej zbrane. Určite lepšie zvládnuté po všetkých stránkach ako Únos, šedivá atmosféra dodáva na hutnosti, len stále sa Ostrým nožom nedokáže poriadne odpichnúť od solídneho súčasného sk štandardu. Len sa treba zmieriť s tým, že film vážne nie je rekonštrukciou oných nešťastných udalostí a je viac menej univerzálny a aplikovateľný do akéhokoľvek iného prostredia než len do nášho malého pieskoviska. ()

Galéria (53)

Zaujímavosti (12)

  • Inspirací pro film Ostrým nožom se stal skutečný případ z roku 2005, kdy parta skinheadů zavraždila v Bratislavě vysokoškolského studenta a nikdy nebyla potrestána. Jde o jeden z nejpalčivějších případů moderního Slovenska, který ukazuje i na bolesti a otázky české společnosti. Je spravedlnost dostupná opravdu pro každého? Pro všechny lidi bez rozdílu, i pro obyčejného učitele a jeho běžnou rodinu střední třídy? „V době, kdy Daniela Tupého zabili, jsem byl přibližně v jeho věku. O osudné bitce i vraždě jsem toho hodně slyšel, mezi mladými celý případ hodně rezonoval, smrt se silně dotkla celé naší generace. Mnohem smutnější, než samotná vražda, je ale nespravedlnost, která následovala,“ říká k filmu režisér Teodor Kuhn. (Zdroj: Bontonfilm)
  • Vo filme možno počuť autentické nahrávky z programov z roku 2005, akými sú napríklad Rádiožurnál, vtedajšie správy Slovenskej televízie, ale aj prvá séria Slovensko hľadá SuperStar (vrátane známej skladby "Kým vieš snívať"). (GTS_PUNK)

Súvisiace novinky

Noir Film Festival 2019: Zítřek nemá šanci

Noir Film Festival 2019: Zítřek nemá šanci

17.08.2019

7. ročník unikátní přehlídky klasik, ale i pozapomenutých klenotů z bohaté pokladnice filmu noir představí snímky tematizující loupež, výběrovou retrospektivu noirových děl Fritze Langa, rozmanitou… (viac)

Reklama

Reklama