Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ľudovítovi zavraždili neonacisti jediného syna. Kvôli nefunkčnému súdnemu systému sú však tí istí páchatelia prepustení na slobodu a Ľudo sa všetkými silami snaží dosiahnuť ich opätovné zadržanie. Bojuje s apatickou políciou, oportunistickou sudkyňou, ale aj s faktom, že svojho syna dostatočne nepoznal a nebol mu oporou. Čím viac sa sám viní za jeho smrť, tým viac sa rozpadá jeho vzťah s manželkou Zuzanou a dcérou Jankou. A tým úpornejšie sa snaží sám zasahovať do vyšetrovania. Keď sa však dozvie, že za synovou smrťou nestál náhodný útok extrémistov, ale organizovaná zločinecká skupina, uvedomuje si, že stojí proti nepriateľovi nad svoje sily. Pokúsi sa zachrániť aspoň to, čo mu ešte ostalo - vlastnú rodinu. (Continental film)

(viac)

Videá (3)

Trailer 2

Recenzie (122)

misterz 

všetky recenzie používateľa

Nemôžem tvrdiť, že by tu chýbala atmosféra bezmocnosti a spravodlivého hnevu, no od tohto typu filmov predsa len čakám viac. Niečo hlbšie. Postaviť časť príbehu a emócií na takom malom nepodstatnom klamstve otca nestačí. Na druhú stranu pekne to mapuje niektoré prehmaty nášho "nezávislého" súdnictva. Nemám žiadne ilúzie o náprave. Lepší priemer. 65/100 ()

Defaultovna 

všetky recenzie používateľa

Osobne nemám rada slovné spojenie "na pomery súčasného slovenského filmu", ale niekedy sa tomu jednoducho nedá vyhniť. Takže na pomery súčasného slovenského filmu je Ostrým nožom dosť solídny kúsok, ktorého najväčšou devízou je osviežujúca absencia dialógov, ktoré neznesiteľne šuštia papiermi. Celé to pôsobí celkom prirodzene, herci hrajú čo im sily stačia, a robia to dobre. Čo tomu však chýbalo, bola väčšia príbehová konzistentnosť a učesanejšia dramaturgia. U mňa silné 3*. ()

Reklama

David.Darco 

všetky recenzie používateľa

Myslím že základný kameň úrazu je prílišné zameranie sa na osobu otca. Rozvíjajú sa v podstate 3 roviny, Neonáckovia a mafia, otcova snaha a neochotu úradov. Avšak nie každej z nich je venovaný dostatočný priestor. Ďalším kameňom úrazu je obsiahnutie atmosféry. Bratislava a neonacizmus to nie je pár záberov na vyholené hlavy a ich fotky a pár záberov na Dunaj, most SNP a UFO. S týmto napríklad omnoho lepšie pracoval Bebjakov Čistič. Škoda, večná škoda. No napriek tomu to vnímam sčasti pozitívne, je treba robiť chyby, aby sme sa na nich učili a je dobré, že aj takéto projekty mladých autorov dokážu nájsť podporu v dotáciách a dostanú sa aj do komerčnejších kín. Síce jemný podpriemer, ale ďakujem a zaokrúhľujem hore. 2,5* ()

marhoul 

všetky recenzie používateľa

..a slzy tečou, jako voda v Dunaji... Krásný film, pokud lze tento výraz, v kontextu s takto závažným, veskrze odporným tématem, vůbec použít. Těší mě, že jsem ho měla možnost vidět na SVK mezi prvními diváky. Vynikající herecké výkony všech, zejména představitelů maminky a tatínka zavražděného chlapce... Jana Oľhová je v roli prokurátorky úžasná, Roman Luknár je výborný vždy, tady ale překročil vše, co dosud natočil. Toto byl jeho velký herecký koncert. Nádherná kamera, hudba i vkusně citlivý scénář, přičemž tak naléhavý... Ta bezmoc je prostě příšerná! Člověk odchází z kina jako spráskaný pes a stydí se. Za jiné, kteří jsou nevydrhnutelnou skvrnou společnosti. Slovenské dramaticlé počiny posledních let mě příliš neoslovují. Ostrým nožom však pokládám za vyzrálý film vysoké kvality a tvůrcům obdivně tleskám. Široké publikum bych upozornila na to, že řádné vykreslení linie psychického stavu nešťastných rodičů činí ze snímku komorní psychologické drama, které vyžadovalo větší prostor. Proto film plyne v pomalejším tempu. Nečekejte videoklipové zběsilé drama, abyste nebyli zklamáni. Dá se přežít i špatná slovenčina pana Krobota. :) Netopýří ucho se vytrápí, ale to je malicherná prkotina. Filmu přeji vysokou návštěvnost a doufám, že bude mít úspěch i v ČR. ()

jedna_vrana 

všetky recenzie používateľa

Od prvej do poslednej minúty ťažký a depresívny film, odohrávajúci sa na pozadí reálnych udalostí, ktoré sa na Slovensku stali. Podobne ako filmy Únos, Čiara, Nech je svetlo, Amnestie či Sviňa. A tak sa pýtam sama seba, či to u nás na Slovensku takto beznádejne vyzerá a že by som si už chcela pozrieť niečo pozitívnejšie, bez pocitu, že veci nemajú riešenie. Už sa bojím pozrieť si aj Perinbabu, ktorá by mala byť toho roku! K filmu - Luknár hrá svoju postavu veľmi dobre, trochu mi vadila Krobotova slovenčina a hlavne - nie je to prvý slovenský film, kde som mala problém "so sluchom". Nerozumela som dialógy (predtým sa mi to stalo pri Piatej lodi a Nech je svetlo). Herci ako keby si mumlali popod nos. ()

Galéria (53)

Zaujímavosti (12)

  • Vo filme možno počuť autentické nahrávky z programov z roku 2005, akými sú napríklad Rádiožurnál, vtedajšie správy Slovenskej televízie, ale aj prvá séria Slovensko hľadá SuperStar (vrátane známej skladby "Kým vieš snívať"). (GTS_PUNK)
  • Na špeciálnej predpremiére filmu sa objavil aj slovenský prezident Andrej Kiska a rodina zavraždeného Daniela Tupého. (Maarty von B)
  • Tvorcovia pracovali s rozpočtom 500 000 €. (kacer4)

Súvisiace novinky

Noir Film Festival 2019: Zítřek nemá šanci

Noir Film Festival 2019: Zítřek nemá šanci

17.08.2019

7. ročník unikátní přehlídky klasik, ale i pozapomenutých klenotů z bohaté pokladnice filmu noir představí snímky tematizující loupež, výběrovou retrospektivu noirových děl Fritze Langa, rozmanitou… (viac)

Reklama

Reklama