Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Komédia
  • Dráma
  • Animovaný
  • Akčný
  • Dokumentárny

Recenzie (205)

plagát

Francúzska depeša Liberty, Kansas Evening Sun (2021) 

Nie je o čom, mňa Wesove filmy skrátka náramne bavia a jeho estetika mi robí neskutočne dobre. French dispatch je oddychová, svižná, vizuálne nenormálne prepracovaná zábavka, obsahujúca plejádu skvelých hercov a herečiek, na ktorých je fakt vidno, že si hranie v nej doslova užívajú. Mňam, 9/10.

plagát

Miluj svojho robota (2021) 

Po celý čas si vravím: no, priemerná rom-com blbina s pár vtipnými momentami, preboha, ako chcú tvorcovia toto ukončiť? Napadlo mi asi päť možných scénarov, no ten, ktorý napkon prišiel, medzi nimi nebol, príjemne prekvapil riadnou dávkou melanchólie, a dvihol úroveň filmu o jednu hviezdičku.

plagát

The End of the F***ing World (2017) (seriál) 

Celkom rozumiem ľuďom, ktorý tento seriál zavrhujú, pretože ich príliš iritujú hlavné postavy a ich správanie. Mňa iritovali tiež, v prvej epizóde, možno kúštik v druhej. Kľúčom k ich obľúbeniu je však uvedomiť si, že nesledujeme dramatické osudy mladých ľudí na pozadí ich rozvíjajúcej sa lásky, ale proste len čiernohumornú poloabsurdnú tínedžerskú road movie preplnenú bizárom, a užívať si jazdu. Kamera a strih ma nesmierne bavili, aj herecký výkon mladého, no a čerešničkou na torte je skvele namiešaný 50tkový soundtrack. Dokonalé to nie je, ale ako jednorázová kratochvíľa na dva netflixové večery to dosť funguje.

plagát

Chodím po Moskve (1963) 

Mimoriadne príjemne strávených 78 minút okorenených extrémne chytľavou ústrednou melódiou, nesúcou sa celým filmom, sympatickými mladými postavičkami zažívajúcimi krátke epizódky takého všedného letného dňa v metropole Sovietskeho Zväzu. Absencia deja je štedro vykompenzovaná skvelou kamerou, situačným humorom a presne tou hravou letnou atmosférou s jemnými odtienikmi melanchólie, ako to mám rada. U mňa za plný počet.

plagát

Leto 85 (2020) 

Čisto objektívne by som mala udeliť dve, maximálne tri hviezdy, lebo dejová línia bola dosť banálna, predvídateľná a ničím neprekvapila. No celkom neobjektívne dávam 4, pretože Ozon z tohto neoriginálneho príbehu dokázal spraviť extrémne šarmantnú letnú retro jednohubku, na ktorú bolo radosť pozerať. Prvá polovica filmu odsýpala super, posledná polhodina už ťahala za o dosť kratší koniec. Napriek tomu som však celkom nadšená.

plagát

Nebraska (2013) 

Presne ten typ filmu, na aký mám chuť cez víkend poobede, keď je vonku hnusne a ja si navlečiem svoju deku s rukávmi, ktorú som dostala od kamošov k tridsiatke a verte tomu alebo nie, ide o MEGA vynález :-) Čiernobiela kamera bol pri tomto snímku vynikajúci nápad. Všetky postavy boli skvelo napísané aj zahraté, príbeh zahrial pri srdiečku, a.... ach, ako ja zbožňujem tieto tiahle jazdy nekonečnými cestami Ameriky! 9/10*

plagát

Najlepšie rande naslepo (2015) 

Uf, 70%? Vážne? Vravím si: Britský rom-com so Simonom Peggom, to sa zas nasmejem. No, a nenasmiala som sa. Teda konkrétne raz, a to na takmer záverečnej scéne (SPOILER!), kde Jack s bandou žúrujúcich mládežníkov beží v spomalenom zábere londýnskymi uličkami a hrá do toho Whitesnake. Inak je to divné, nevtipné a plné cringy scén a dialógov. Plus obe postavy sú, samozrejme, na facku.

plagát

Muži, ženy a deti (2014) 

Taká nenáročná príjemná indie blbina, na aké sme od Reitmana zvyknutí. U mňa o čosi slabšie než Thank you for smoking, no lepšie než preceňovaná Juno. Tých klišé, pri ktorých máte chuť si vydriapať oči a nahlas si spievať aby ste nepočuli ako mladá trieska dverami auta po tom, čo jej mamka spravodlivo naloží /btw, za to tresknutie dverami auta by v "RL" naložila moja mamka mne ešte viac) je tu dosť, ale poväčšine je to na také menšie pousmiatie. Adam Sandler mimoriadne prekvapil, ide azda o prvý film, kde som si z celého srdca nepriala, aby jeho postave stalo niečo fakt zlé. Jenifer Garner a jej defaultne znepokojený výraz je štandardne na facku, a Timothée Chalamet je na zožratie aj keď hrá tupého futbalistu s rozbitým nosom. 6,5/10*.

plagát

Magnólia (1999) 

Konečne dobehnutý kult. Hodnotenie asi takto: film je skvelo napísaný aj zrežírovaný, úplne chápem o čo mu ide, a to sa mu v podstate aj podarilo. Na druhej strane mám ale, čisto subjektívny, problém s naráciou a postavami, a to úplne rovnaký, ako pri Punch-Drunk Love od tiež PTA. Mne tie hysterické cholerické postavy s absolútnou absenciou esenciálnej logiky skrátka nerobia dobre, idú mi na nervy, neviem sa s nimi stotožniť, a napokon sa pristihnem pri tom, že mi je jedno, čo s nimi bude, alebo v horšom prípade, očakávam satisfakciu a dúfam, že sa im prihodí niečo fakt zlé. Asi starnem a zakrpatievam, je totiž pravdepodobné, že keby som tento film videla tak 10 rokov dozadu, bola by som uchvátená. Pol hviezdičky navyše za skvelú kameru a scénu kataklizmy. Takže 6,5* z 10.

plagát

Pátranie (2018) 

Forma predčila obsah. Záverečná pointa je na jeden veľký facepalm. Škoda.