Reklama

Reklama

Preľudnenie vs. trvalá udržateľnosť

všetky plagáty
Celý film
Dokumentárny / Krátkometrážny / Animovaný
Slovensko, 2018, 18 min

Réžia:

Peter Kralovič

Scenár:

Peter Kralovič

Hrajú:

Peter Kralovič (rozprávač), Donald Trump (a.z.)
(ďalšie profesie)

Obsahy(1)

Aké následky prináša preľudnenie? Čo je to ekologická stopa, nosná kapacita prostredia a populačná zotrvačnosť? Aké výsledky ponúkajú zelené technológie, futuristické projekty, programové dokumenty, recyklovanie odpadov, vegánstvo alebo sociálna ekológia? A môže niečo také ako trvalá udržateľnosť vôbec existovať? Toto obrázkové video sa snaží odpovedať na podobné otázky. (whack)

(viac)

Videá (1)

Celý film

Recenzie (5)

Khalesi 

všetky recenzie používateľa

Ja vidím trvalú udržateľnosť ako existenciu istej symbiózy na planéte a to medzi živočíšnymi druhmi navzájom a v súvislosti so životným prostredím. Pokiaľ niečo také má fungovať, musíme vynaložiť určité úsilie a zmeniť životný štýl a celkový prístup k planéte. Základom je uvedomenie si faktu, že naša Zem je jedinečná a nenahraditeľná pre nás a všetko živé čo z nej vzišlo. Preľudnenie je alarmujúcim problémom dnešnej doby. Dokument sa venuje obom témam dosť konkrétne a prináša podnet k hlbokému zamysleniu nad súčasnou situáciou ľudskej civilizácie. ()

whack 

všetky recenzie používateľa

Trvalá udržateľnosť je logický nezmysel. Žiadny rast nemôže byť nekonečný. Ani rast populácie. Hoci sa to niektorí snažia odľahčovať, podvedome si tento fakt uvedomuje každý. Toto video približuje najdôležitejšie následky a príčiny preľudnenia. Amatérska forma, akou je robené, nepadne vhod každému, ale je to dôležitá téma, a o to ide. ()

Reklama

janesX 

všetky recenzie používateľa

Preľudnenie obyvatelstva na Slovensku (alebo skôr starnutie, respektive vymieranie): r.1991= 5 274 335 r.2001= 5 379 455 r.2011=5 397 036 Zdroj Wikipedia. Inak ale poučné video. poznámka: mestá ako Humenné, či Michalovce, ale aj iné na východnom Slovensku majú každým rokom o cca 400 obyvateľov menej. A to už niekoľko rokov po sebe. Vo Vranove už nestretnete ani nohu vo frekventovanom čase keď v podobných mestách v zahraničí do seba ľudia na chodníkoch vrážajú. Nechcem tu vnášať politiku, ale toto sú dvanásťročné výsledky vládnucej strany Smer. To je skrátka fakt. ()

ManusiaLiar 

všetky recenzie používateľa

Škoda amatérskeho štýlu narratora (vidno, že je to homemade), pretože inak je spracovanie jasné a zrozumiteľné, mohlo by to osloviť viac ľudí. Preľudnenie je kľúčová problematika súčasnosti a asi finálna (a fatálna) problematika budúcnosti. ()

dudo24 

všetky recenzie používateľa

Z informatívneho hľadiska skvelé. Prevedenie mohlo byť lepšie. Miestami až moc technické ale super všeobecný úvod do problematiky preľudnenia. ()

Reklama

Reklama