Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Pornografický
  • Krátkometrážny
  • Dokumentárny
  • Komédia
  • Akčný

Recenzie (11)

plagát

Simpsonovci - Homer the Heretic (1992) (epizóda) 

„Nenuť mě volit mezi svým mužem a svým bohem. Jelikož ty nemůžeš vyhrát.“ Ja som Marge nikdy nejako neobľuboval, ale v tomto diely sa správa priam úplne fanaticky. Tento diel financovala cirkev?

plagát

Den po konci světa (2014) odpad!

Modlime sa k milostivému Stvoriteľovi, uctievajme jeho prikázania a ľúbme jeho dobrotivosť a lásku. Lebo ak nie, zošle na nás démonov, ktorí nás všetkých umučia k smrti. Boha, keby som mohol, tak toho zasratého teroristu zabijem. Bohužiaľ, reakcie pobláznených katolibancov v tomto filme sú opačné.

plagát

Živí mrtví: Počátek konce (2015) (seriál) 

Niektoré série boli pozerateľné, ale napríklad štvrtá a piata bola doslova utrpením a diely som preklikával. V každom diely každej série je minimálne jeden taký WTF moment, že nechápete, či to mal byť vtip, alebo scenárista bol nafetovaný. Každopádne tam nie je žiadna normálna postava, všetci sa správajú ako retardovaní, jediný normálny bol asi John, aj keď aj o ňom som niekedy pochyboval. Občas sa dalo pozerať na Aliciu a na Sherry a aj to bol možno dôvod, že som to zvládol až do poslednej série. V skratke, väčšiu nelogickú tuposť bez pointy som už dlho nevidel.

plagát

Do kríža (2020) (relácia) odpad!

Chrappa ma sklamal. Vedel som, že je to kresťanský fanatik, ale dlho si to nechával len pre seba. Toto je moc. Psia krv je vo mne, kríž oštievam.

plagát

Preľudnenie vs. trvalá udržateľnosť (2018) 

Škoda amatérskeho štýlu narratora (vidno, že je to homemade), pretože inak je spracovanie jasné a zrozumiteľné, mohlo by to osloviť viac ľudí. Preľudnenie je kľúčová problematika súčasnosti a asi finálna (a fatálna) problematika budúcnosti.

plagát

IO (2019) 

„Jako bychom byli k likvidaci naší planety předurčení. Někdo to připisuje nadměrnému znečišťování. Já tomu říkám lidská přirozenost. Několik vědců předpovědělo, co se asi stane. Tak začali stavět elektrárnu, která má být vyslána do vesmíru a tam od ostatních planet čerpat geotermální energii. Jenže je příliš pozdě. Lidé začnou umírat ve spánku... dusit se na ulicích, krev v žilách jim bude černat. Říkají tomu "neočekávaná změna složení atmosféry". Mně spíš přijde, že se nás planeta kvůli hrozbě zániku snaží eliminovat.“ Rozmýšľam, že keby všetci s názorom ako pani Waldenová, podľa ktorých sme k likvidácii vlastnej planéty predurčení a je to naša prirodzenosť, spáchali samovraždu, možno by tej planéte ešte nejaká tá nádej zostala. Rád by som ich v tom podporil a planéte pomohol. Inak, priemerný, ničím výnimočný film.

plagát

Vládci chaosu (2018) 

Zapálenosť pre vec mňa veľmi zaujala na týchto čudákoch. Dokonca až fascinovala. Film zobrazil ich charaktery tak dokonalo, že sa v nich dá pozorovať tá psychologická zvrátenosť, ktorá ma očaruje, aj keď nie som žiadny satanista. Z tohto pohľadu je zaujímavé, že Vikernes bol svojho času (keď podpaľoval kostoly a keď zavraždil Aarsetha) etický vegetarián. Neskôr k tomu, v roku 2010, v jednom rozhovore vyhlásil: „Ľudstvo by na tom bolo lepšie, keby nikdy nevynašlo poľnohospodárstvo a domestikáciu ...“ Jeho hudobný kolega Csihar bol tiež vegetarián. A potom, že vegetariáni sú precítení hipíci. Toto je film o počiatkoch kapely Mayhem a Burzum, nie o metale a satanizme. Omen.

plagát

Dobrovolná obeť (2006) 

Armin Meiwes určite nemal dostať taký vysoký trest. Pôvodný rozsudok osem a pol roka za zabitie (nie za vraždu, keďže jeho obeť súhlasila so zabitím), mal ostať v platnosti. Film vykresľuje tohto človeka priam až dokumentárne, dokonca aj úryvky z receptu "How to Butcher the Human Carcass" sú reálne. Páčilo sa mi spracovanie, temná atmosféra, nestrannosť, aj hudba.

plagát

Prvý napravený (2017) 

Film o farárovi, který prozřel. Umožňuje nahliadnuť priamo do farárovej psychiky a pozorovať, ako si postupne uvedomuje súvislosti a mení postoje. Jeho charakteru úplne rozumiem, to samotárstvo a večerné popíjanie a premýšľanie nad tým, čo je správne a čo morálne ...úplne sa v tom vidím. Rád by som si pozrel alternatívny koniec s tou bombovou vestou. Možno by sa mi páčil.

plagát

Mother: Caring for 7 Billion (2011) 

Toto je jeden z najdôležitejších dokumentov, lebo otvorí ľuďom oči a umlčí to hlúpe spoločenské tabu, kvôli ktorému sa ľudia hanbia hovoriť o preľudnení. Ako jeden z mála sa venuje tomuto kľúčovému problému a všetkému okolo toho. V dokumente hovoria vedci, ktorých si veľmi vážim (Paul R. Ehrlich, Albert Bartlett a Lester Brown). Treba vidieť, a aj Surviving Earth (Peter Charles Downey, 2014).