Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Pornografický
  • Krátkometrážny
  • Dokumentárny
  • Komédia
  • Akčný

Denníček (14)

úderka environmentalistického black metalu!

Kedysi by som neveril, že nájdem takéto témy v black metale! Z toho satanistického nazi hnoja vyštúrať týchto zopár angažovaných kapiel muselo dať ku**vsky veľa roboty!

Ekológia musí byť environmentálna, nie sociálna!

Sociálni ekológovia neustále tvrdia, že upozorňovanie na preľudnenie je oddiaľovaním pozornosti od koreňov problému. Je to pre nich zakázaná téma, ktorá vraj nemá riešenie. To, že chcú kompletne nahradiť kapitalizmus a ekonomický systém, že chcú úplnú decentralizáciu miest, hospodárstva, výroby a všetkého, a že chcú dosiahnuť vymazanie hierarchie v celej spoločnosti globálne tak, aby si všetci ľudia boli rovní, im už nereálne a nerealizovateľné nepríde. Takže, stabilizovať populáciu druhu, ktorý je zodpovedný za ekologický kolaps, to je nerealizovateľné, ale kompletne od základov premeniť základy a piliere civilizácie, im príde v pohode. Aby toho nebolo málo, chcú to všetko dosiahnuť nenásilnou formou zdola. Keby sa pokúsili o formu, akou bojovali radikálne revolučné hnutia 60-tych a 70-tych rokov, možno by aspoň minimálnu šancu mali, ale oni to chcú vybudovať postupným, dobrovoľným osobným postojom jednotlivcov. Triezva hlava nepoberie tento absurdný, fanatický utopizmus. Ten troskotá ešte ďaleko pred politickými debatami, už len na tom, že väčšina ľudí po úplnej slobode bez autorít a šéfov ani netúži. Paradoxné je, že k sociálnym ekológom sa samo zaraďuje súčasné klimatické hnutie a dokonca aj mnohé environmentálne skupiny, nehľadiac na fakt, že snílkovskí a romantickí zakladatelia sociálnej ekológie (Murray Bookchin a spol.) tieto hnutia a skupiny otvorene odmietali a kritizovali za prílišnú liberálnosť, kompromisnosť a reformizmus. Nonsens.

Ak chceme "zachrániť Zem", musíme bojovať za ňu pre ňu, a nie za ňu pre jeden živočíšny druh. Musíme zhodiť antropocentrizmus, nadvládu človeka nad prírodou, a nie nadvládu človeka nad človekom, pretože väčšina ľudí sa svojej moci dobrovoľne nevzdá a preto im ju treba vziať nedobrovoľne, a to sa bez nadvlády urobiť nedá. Ak si niekto myslí, že ekologický kolaps sa dá oddialiť bez negatívnych následkov na pohodlie, možnosti a práva ľudí, musí to byť trol, podnikateľ, alebo blázon.

Vegánsky Black Metal

Chceli by ste tvrdú hudbu s presahom, bez influencie holohlavých bláznov so svastikami a vlasáčov so satanistickými znakmi? Recenzia TU.

COVID−19 Redux

Len pred pár dňami, po šiestich mesiacoch, presiahol počet mŕtvych priamo v dôsledku nového koronavírusu, denný prírastok obyvateľstva. A niekto je ešte stále schopný kecať o nejakej organizovanej depopulačnej agende? Ak by aj bola táto agenda skutočná, jej strojcovia by museli byť pekelne kurevsky neschopní, keď za celého pol roka dokázali zabiť iba toľko ľudí, koľko sa ich narodí každý jeden boží deň. Navyše, kvôli karanténe bol napríklad počet obetí autonehôd taký nízky, že ani keby počet mŕtvych na COVID−19 bol 100x vyšší, nebol by to žiaden úspech. Ukončenie karantény vo mne vyvolalo depresie, a to napriek tomu, že mestskí ľudia sa vrátili do svojho prirodzeného prostredia a v lese je mi konečne opäť príjemnejšie. Je to iba niekoľko dní, a Európa sa vracia do starých koľají. Voda v Benátkach je opäť mútna a nevidno v nej ryby, z pobreží Francúzska utiekli delfíny, korytnačky, ktoré sa počas karantény vrátili na Brazílske pláže, čelia smrti, rovnako ako aj milióny ďalších zvierat, ktoré sa začali navracať na svoje pôvodné územia, svetové mapy sa začínajú opäť červenať exhalátmi. Ulice zaplnené vrabcami, holubmi a diviakmi ma napĺňali šťastím, čo sa o uliciach zaplnenými autami a ľuďmi absolútne povedať nedá. Je mi smutno za rúškom a je mi smutno z ľudí, ktorí si neuvedomili príčiny a následky. To ale neznamená, že by sme sa mali cítiť bezradne a demotivovane. Mohli by sme si konečne všetci uvedomiť skutočné problémy a zahodiť za hlavu mýty, že prestať jesť mrciny a triediť odpad spasí svet. Nádor plodí neustále nové metastázy.

Posledná minúta

Ak si idete na uhladenom melodickom nu-metale z MTV, neklikajte, no ak žeriete špinavú nekvalitnú zašumenú stoku z podzemia, čekujte novinky môjho projektu Posledná minúta > black noise, raw blackened grindcore

Konštruktívna mizantropia?

Konštruktívna mizantropia nie je želanie si rakoviny pre ľudí. Konštruktívna mizantropia nie je nenávidenie svojich rodičov a pohŕdanie všetkými jedincami naokolo. Konštruktívna mizantropia nie je narcistické povyšovanie samého seba na akéhosi nadčloveka a ani hľadanie si idolu v zoznamoch zločineckých vojnových vodcov, ktorí hubili ľudí nehodiacich sa tej-ktorej ideológii. Tieto pseudointelektuálne alebo hedonistické typy mizantropov si zasluhujú pohŕdanie. Jedinou konštruktívnou mizantropiou je averzia voči despotickému agresívnemu invazívnemu druhu Homo sapiens ako celku, z environmentálneho uhlu pohľadu. Vedomosti o dopadoch tohto druhu na iné druhy a planétu sú dostatočnými argumentmi na averziu. Antinatalizmus, antiantropocentrizmus ide s konštruktívnou mizantropiou ruka v ruke. Je to o tom.

oko za oko

!!

ekológia?

Ochranári, trampi, skauti a woodcrafteri chránia zvyšky jedľovo-bukových lesov pred zástupcami drevospracujúcej loby. Obrázok pochádza zo začiatku 11. storočia. Tieto metódy boja boli opustené ochranármi v 19. storočí.

ekológia?

čo ďalej?

Keď si dávam o ôsmej večer kávu, nie je to preto, že by som mal rád kávu, nepijem ju ani ráno, ani na obed. Je to preto, že som nasratý, že je osem hodín a ja som vyřízený. Má človeka napĺňať práca pre firmy, z ktorých spoločnosť nemá úžitok, alebo práca pre spoločnosť, ktorá si ju neváži? Stále dookola to isté, celý život. Od rána do večera. Žijeme 5 hodín z 24, zvyšok prerobíme a prespíme. Často rozmýšľam nad tým, či by bolo lepšie podporovať víziu sci-fi civilizácie à la Venus Project, kde by človek nemal žiadne povinnosti a všetko by za neho robili stroje, alebo víziu primitivizmu, návratu k spôsobu života, aký fungoval pred vynájdením poľnohospodárstva, a mať svoj život vo vlastných rukách. Nech to beriem z akéhokoľvek hľadiska, vždy mi vyjde rovnaká odpoveď – je to v podstate jedno, pretože hlavnou príčinou všetkých sračiek na svete nie je kapitalizmus, ani Amerika, ani cigáni, ani prisťahovalci, ani komunisti, ale preľudnenie. Keby tu bolo 10-15x menej ľudí, mohol by tu byť raj, bez ohľadu na to, či by sme mali nohy vyložené na stoloch a rite by nám utierali roboty, alebo by sme v hustých lesoch polonahí zbierali maliny do prútených košíkov. Bolo by tu každopádne krajšie, v oboch prípadoch. A ja by som nemusel piť kávu o ôsmej večer.

priznanie

Studené upršané veterné počasie ma ukľudňuje. Vonku nie je veľa ľudí, a keď sa dostatočne vyzimím a zaleziem domov, nie je mi až tak ľúto, že som nezostal v lese. Som rád, že môj lacný odev má limity a je premokavý. Predsa len aj ja som trochu zhýčkaný civilizáciou, veľkomestom a pivom, a takéto počasie radšej trávim na nete rozširovaním spiatočníckych textov a rozvracačských internetových stránok. S filmami nezabíjam žiaden čas, väčšina z nich sa mi hnusí, nestoja mi ani za hodnotenie odpadom, hodnotu majú pre mňa iba filmy s agitkou, samozrejme len s takou agitkou, ktorú podporujem, a len preto mám účet na ČSFD.

...už jsme si užili dosti, je třeba se vrátit...

...

...už jsme si užili dosti, je třeba se vrátit...

trvalá udržateľnosť

Prvým krokom by malo byť zastavenie výroby strojov (vrátane aut; benzín bude na prídel) a výstavieb, zničenie reklamného a módneho priemyslu, všetky korporácie a firmy by mali byť zoštátnené. Antropocentrické presvedčenia, podľa ktorých v súčasnosti funguje svet, by mali byť potlačené a nahradené ekocentrizmom a hlbokou ekológiou; prírode pripadne absolútna hodnota nezávislá od jej využiteľnosti v prospech ľudstva a zvieratá nebudú chránené kvôli ľudským záujmom, ale kvôli nim samotným. Ďalej treba odlúčiť cirkvi od štátov a schváliť Všeobecnú deklaráciu práv Matky Zeme a Všeobecnú deklaráciu práv zvierat, ktorá by právne povýšila Zem a všetky živé organizmy. Nevyhnutná je minimalizácia možností voľby pre človeka v oblastiach využívania neobnoviteľných zdrojov a zvierat; tie budú chránené Ústavou Zeme v rovnakej miere ako človek. Do zdrojov pitnej vody treba vmiešať prostriedky, ktoré výrazne obmedzia riziko otehotnenia, čo bude najdôležitejší krok k zníženiu preľudnenia, kontrolu pôrodnosti vykonávať formou odobratia prídavkov na deti. Nasledovať bude postupný, organizovaný rozklad civilizácie, rozloženie miest na sebestačné komunity s kapacitou maximálne niekoľko tisíc ľudí. Dovoz a vývoz tovaru, ktorý sa dá vyprodukovať lokálne, bude zakázaný. To sú základné kroky, o ktoré sa musíme snažiť. A že každý jedinec má silu, to je isté, jediná kvapka benzínu v mori znečistí 120 l vody.