Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Majiteľ cirkusu Max Medici (Danny DeVito) poverí bývalú hviezdu Holta Farrier (Colin Farrell) a jeho deti Milly (Nico Parker) a Joe (Finley Hobbins), aby sa starali o novorodeného slona, ktorý je svojimi obrovskými ušami na smiech publiku v upadajúcom cirkuse. Ale potom, čo sa zistí, že Dumbo vie lietať, zažíva cirkus neuveriteľný návrat. Zároveň sa o Dumba veľmi zaujíma podnikateľ V.A. Vandevere (Michael Keaton), ktorý angažuje "podivného tlstokožca" pre svoj najnovší zábavný podnik Dreamland. Dumbo stúpa na vrchol slávy vďaka spoločným vystúpeniam s očarujúcou a okázalou kráľovnou vzduchu Colette Marchantovou (Eva Green). Čoskoro však Holt Farrier zisťuje, že pod nablýskaným povrchom zábavného podniku Dreamland, sa skrýva nejedno temné tajomstvo. (Saturn)

(viac)

Videá (18)

Trailer 8

Recenzie (237)

chelseaman22 

všetky recenzie používateľa

Pokud máte rádi práci Tima Burtona, tak se na film rozhodně nedívejte. Tím jediným nestandardním, co ve filmu uzříte je slonisko, které létá jako Ron Weasley na stráži u famfrpálových branek. Vyjma slona tvoří všichni účinkující velice otravný komparz - jak já tě nenávidím KOLINE! 31 % Celosvětový příjem k 24. 7. 2019: $352,065,785, což je 2,07 násobek rozpočtu ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Máme tu ďalší vypočítavý pokus o hranú verziu klasickej animovanej rozprávky, ktorá ale nekopíruje doslovne originál a berie si viac menej iba hlavnú zápletku. Tým pádom som ale pri jeho sledovaní nemal taký pocit márnosti a zbytočnosti, ako pri tohtoročnom Pinocchiovi. Našťastie sa k réžii dostal Tim Burton, aby sme sa vďaka nemu dostali aspoň čiastočne nad priemer. Obsadenie je samozrejme lahôdkové a výprava veľmi slušná, takže možno aj zabudnete, že príbeh je predvídateľný, nie príliš uveriteľný a plný klišé. Najlepšie ale bude vôbec nepremýšľať nad motiváciami postáv, kedy medzi tými echt kladnými postavami a zlosynmi vlastne nie je veľký rozdiel, všetci pracujú so zvieratami za účelom zisku, len my musíme držať palce tým, ktorí sú už na pohľad anjeli. ()

Reklama

dr.horrible 

všetky recenzie používateľa

Tuctové postavy, tuctový príbeh, nezaujímaví detskí herci, prehrávajúci dospelí herci (konkrétne Eva Green hrala fakt strašne) a jeden roztomilý slon. A burtonovský fikčný svet, zo všetkého najviac pripomínajúci jeho 90.kové filmy. Vzniknúť Dumbo vtedy, pozerali by sme naňho inak. A ja vlastne neviem, prečo má práve on tak nízke hodnotenia, keď podobnými neduhmi trpela drvivá väčšina burtonoviek za posledných 20 rokov. Pre deti fajn. ()

Matty 

všetky recenzie používateľa

Hlavním hrdinou animovaného Dumba bylo slůně. V hrané verzi Tima Burtona je slůně především atrakcí v šablonovitém příběhu několika fádních postav, které paradoxně trápí, že někdo využívá zvířata jako atrakce. Jinak jde o zcela rutinně zrežírovaný film bez jiskry a (překvapivě) taky bez pamětihodných vizuálních nápadů a (skoro) bez humoru. Původní disneyovka je o hodinu kratší, mnohem kouzelnější, dojemnější a obsahuje scénu s růžovými slony (ke které Burton jen krátce odkáže), napsanou zřejmě pod vlivem absintu. Čili sobě a svým dětem raději znovu pusťte Dumba z roku 1941. 50% ()

Dale 

všetky recenzie používateľa

Asi tu budem jeden z mála, ktorému sa Burtonov Dumbo páčil viac ako Disneyho animovaný. Veľmi príjemný, emotívny a tradične skvele natočený burtonovský rozprávkový príbeh. Pár slabých miest to malo (väčšinou spojených s Keatonom), ale ja som si to užil určite viac, ako som čakal, podľa tunajších väčšinových reakcií. ()

Galéria (46)

Zaujímavosti (8)

  • Eva Green se bojí výšek – během natáčení dokázala překonat svůj strach, a to za pomoci profesionálního umělce, který ji trénoval v jejích kaskadérských kouscích. (ČSFD)

Súvisiace novinky

Zemřel herec Alan Arkin

Zemřel herec Alan Arkin

30.06.2023

Přichází smutná zpráva pro celý filmový svět, ve věku devětaosmdesáti let totiž ve čtvrtek v kalifornském Carlsbadu zemřel oblíbený americký herec, režisér, scenárista a hudebník, držitel Oscara Alan… (viac)

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

18.06.2022

A máme to tu zase. Studiu Disney se strategie aktualizování svých klasických a divácky velmi populárních animovaných franšíz finančně velmi dobře vyplácí a po hraných předělávkách Popelky, Krásky a… (viac)

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

04.11.2021

Hrané adaptace klasických animovaných hitů se studiu Disney v posledních letech velmi dobře vyplácí, není tedy divu, že po Popelce, Knize džunglí, Krásce a zvířeti, Dumbovi, Aladinovi a Mulan nyní… (viac)

Nej filmy roku a PF 2019!

Nej filmy roku a PF 2019!

31.12.2018

Film, od kterého jsme kvůli komplikacím při natáčení (výměna režiséra) raději nic velkého nečekali. Bohemian Rhapsody. Dnes suverénně nejoblíbenější a masami nejlépe hodnocený filmový šlágr roku.… (viac)

Reklama

Reklama