Reklama

Reklama

Charlie a továreň na čokoládu

  • Česko Karlík a továrna na čokoládu (viac)
Trailer 2

Obsahy(1)

Charlie Bucket je malý chlapec, pochádzajúci z celkom zbedačenej rodiny, býva na okraji mesta hneď vedľa obrovskej továrne na čokoládu. Charlie miluje čokoládu, aj keď dostáva čokoládový bombón len raz do roka. Jedného dňa však vyhrá aj s ďalšími štyrmi deťmi cestu po fantastickej čokoládovej továrni, ktorú vlastní excentrický Willy Wonka a jeho nemenej zaujímaví zamestnanci. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (1 309)

Jossie 

všetky recenzie používateľa

Tak poprvé jsem si vychutnala Burtona v kině a odměnou mi byla skvělá pohádkovo - fantasy jízda, která vám nedá chvíli vydechnout, kdy se neuvěřitelně bavíte, smějete a zas máte slzy v očích, obdivujete ty neuvěřitelné nápady, barevnost, dokonalého Johnny Deppa, výborné děti v rolích vítězů Wonkovy soutěže o zlaté kupony a všechny ostatní herce, Elfmanovu hudbu a samotný kouzelný příběh Roalda Dahla. Potěšil i velmi dobře zvládnutý dabing. ()

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Tim Burton ma opäť dostal. Tohto jeho projektu som sa trochu obával. Jednoduchá pointa výchovného príbehu sa mi zdala nezaujímavá. Avšak! Burton to celé pojal svojským snovým spôsobom. Tie prostredia, tí hrdinovia, bizarne výstredný Willy Wonka, podivní malí Umpalumpovia, fantasy továreň, čokoládové vodopády, lietajúci sklenený výťah, uletené pesničky so zvláštnymi choreogarafiami, veverice,... skvelý farebný filmový trip. ***** ()

Reklama

betelgeuse 

všetky recenzie používateľa

Burton mi definitivně potvrdil, že jako novátorský tvůrce už před lety vyhasnul, a tak se nás aspoň – se střídavými uspěchy – snaží „pouze“ bavit. Tentokrát mu to jakž takž vyšlo. Film je – i díky Deppovi – velmi ulítlý a má pár výborných jednotlivostí (veverky, některá hudební čísla, překvapivé alternace Umpa-Lumpů), takže nakonec přece jen překonává adaptaci ze 70-ých let. Jinak ovšem Burton vytvořil velmi hustou pavučinu odkazů a na osobitou výpověď nebo opravdové emoce prakticky rezignoval. Stejně jako Elfman paroduje ty nejotřepanější pop-rockové styly uplynulých dekád, tak Burton buď zůstává věrný knize nebo se kryje pohodlnými satirickými stereotypy nebo cituje ty nejotřepanější ikonické scény kinematografie, a taky vykrádá sám sebe (zejména STŘIHORUKÉHO EDWARDA). Jeho srdcové plochy (melancholie, sentiment) působí už velmi obnošeně, naštěstí ale nejsou nijak rozsáhlé (a předpokládám ani vážně myšlené), a přednost dostává „silly“ nátěr. Burton na drogách. ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $150miliónovTržby USA $206,459,076Tržby Celosvetovo $474,968,763║ Uletené to je a dosť ale skutočné čaro príbehu príde až samým záverom, ostatok je na vážkach znesiteľnosti a zábavnosti, takže len priemer. /videl v kine: 55%/ ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

Spolupráca Burton-Depp opäť vyšla na výbornú a táto príjemná rozprávočka krásne spestrila moje zaspávanie. Krásny príbeh, výborný Johnny, túto rolu zvládol bravúrne a opäť dokázal, že vie zahrať čokoľvek! Nádherné hranie sa s farbami, počas celého filmu pútajú prepracované interiéry a záver to všetko len umocní. Super... 80%. ()

Galéria (182)

Zaujímavosti (83)

  • Johnny Depp má ve skutečnosti hnědé oči, jeho postava Willy Wonka má však oči modré. (Mr.Hudson)

Súvisiace novinky

Chalamet bude Willy Wonka

Chalamet bude Willy Wonka

25.05.2021

Hvězda filmů Dej mi své jméno a Duna Timothée Chalamet získal po předchozích spekulacích hlavní roli v nadcházejícím prequelovém filmu o Willy Wonkovi. Snímek od studia Warner Bros. pojmenovaný… (viac)

Willy Wonka se dočká prequelu

Willy Wonka se dočká prequelu

20.01.2021

Studio Warner Bros. oznámilo chystaný prequel Karlíka a továrny na čokoládu jednoduše pojmenovaný Wonka na 17. března roku 2023. Bude se tak jednat o prequel vyprávějící origin postavy Willyho Wonky,… (viac)

Waititi, Netflix a knihy Roalda Dahla

Waititi, Netflix a knihy Roalda Dahla

06.03.2020

Režisér Taika Waititi (Králíček Jojo, Thor: Ragnarok) napíše a natočí dva nové chystané animované seriály pro Netflix. Ty pak budou vycházet ze známého dětského díla spisovatele Roalda Dahla Karlík a… (viac)

Willy Wonka shání obsazení

Willy Wonka shání obsazení

06.06.2018

Studio Warner Bros. by rádo další miliardový úspěch a jedním z projektů, který by této mety mohl potenciálně dosáhnout, je remake oblíbené muzikálové klasiky Pan Wonka a jeho čokoládovna. Ten se… (viac)

Reklama

Reklama