Reklama

Reklama

Keď nádejný Willy Wonka dorazí do sveta výroby čokolády, nemá nič iné ako pár mincí vo vrecku a klobúk plný snov – jedným z nich je otvoriť si vlastný obchod s čokoládou. Jeho sny ale prekazí Čokoládový kartel a ziskuchtivá pani Drhná. No vďaka jeho dôvtipu, talentu a nových kamarátov sa Willy vydáva na veľké čokoládové dobrodružstvo a zistí, že kým väčšina ľudí uprednostní chamtivosť pred dobrom, všade sa nájde svetielko nádeje - stačí len použiť svoju fantáziu! (Continental film)

(viac)

Videá (9)

Trailer 1

Recenzie (395)

Spiker01 

všetky recenzie používateľa

Asi jako většina lidí z Česka jsem nikdy neviděl původního Wonku, ovšem ten Burtonův u nás doma frčel hodně často. Přesto to však evidentně nepřineslo nějakou větší lásku k předloze, spíše jen k filmu samotnému, protože od nového Wonky jsem nečekal vůbec nic a nijak mě nelákal do kina. A to si přitom myslím, že Paul King je výborný režisér, který natočil oba skvělé Paddingtony a Chalamet jeden z největších talentů své generace. Jen zkrátka ten motiv mně osobně nepřijde tolik zajímavý a když jsem těsně před premiérou zjistil, že půjde o muzikál (což marketingové oddělení z dobrých důvodů tajilo jak jen mohlo), mé očekávání ochablo úplně. Celkově se však rozhodně jedná o feel good snímek, který si užije celá rodina a většině to může úplně v klidu sednout a budou si to chtít pouštět každý rok, u mě tentokrát ta odlehčená a pohádková nálada nezaklapla a v druhé polovině jsem se začal docela už dost nudit. Takže za mě nakonec slabší subjektivní tři hvězdičky, i tak bych se ale Willyho nebál komukoliv doporučit. ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Dlho som váhal medzi 3 a 4 hviezdami. Prvé čo som povedal, keď som asi rok naspäť zistil, že vzniká nový Wonka bolo: "Preboha načo? Pre koho?, veď to nie je tak dávno, čo J. Depp ako Wonka potešil divákov malých aj veľkých..." Samozrejme ako som tušil, je to iný pohľad, iné spracovanie. Príbeh fajn, herci tiež, len mám rád klasický film, radšej než muzikál, ktorým sa nový Wonka takmer stal. Kolíše niekde ne hranici žánrov, no radosť mi urobil H. Grant ako Umpa Lumpa, aj ten jeho tanček a pesnička na záver mi výborne sadli. Základná otázka či je nový Wonka lepší než ten posledný znie - pre mňa nie, no oplatí sa vidieť. 70%. ()

Reklama

TheEvilTwin 

všetky recenzie používateľa

Výborná rodinná komedie a Wonkův “origin” v celé své kráse. Je to nápadité, barvité a všechny postavy jsou přímo skvělé, ať už záporný čokoládový kartel, kde každý z těch tří má svou roli a zábavnost, tak celá skupinka kolem Wonky, z nichž všichni byli stejně pohádkově skvělí. Dojde i na trochu humoru (ikdyž zdaleka ne tolik, kolik bych si přál) a objeví se i Umpalumpa (Hugh Grant je borec!!!), u něhož mi zase chyběla větší role a víc času na scéně, páč solil jednu top scénu za druhou, ale jako celek to funguje jako rodinná pohádka úplně perfektně a tenhle pozitivní vibe rezonoval celým kinem, takže velmi spokojená čtyřka, ve které i Chalamet zazářil jak pán. Mohlo to být lepší? Nejspíše ano. Ale momentální spokojenost převládá i tak. Jo a Atkinson v roli kněze je totální masakr!!:D ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Spoilery. Už by to konečne niekto mal povedať otvorene: Timothée Chalamet má pred sebou závratnú kariéru. Stane sa minimálne hviezdou desaťročia. Je tu nákazlivo optimistický. Ako celý film. Kuriózne nie je to, že máme dočinenia s feel good filmom. Kuriózne je, že je to feel good film o sirotách, nútenej práci, likvidácii bábätiek, chudobe, tyranii, obmedzovaní osobnej slobody, únosoch, vydieraní a korupcii na najvyšších miestach. Občas pár vecí nesedí (Wonka má morálny problém ukradnúť fľašu mlieka, ale desiatky balónov nie... ale OK, máte pravdu, nešlo mu o kravské, lež o žirafie mlieko). Inokedy snímka pôsobí dojmom drastického prestrihávania (som jediný, kto sa tešil sa na finálny megasúboj s desiatkami mníchov a kung-fu zabijačkou?), v iných momentoch si režisér zvolil také jednoduché riešenie, až to musel byť asi zrejme nejaký extra rafinovaný vtip (objavenie úkrytu s účtovnou knihou). Rovnako mi nedáva logiku, ako mohli ak som to správne pochopil denne miznúť na celé hodiny a nikto si to nevšimol. A ako mohli urobiť také gigantické slávnostné otvorenie s TONAMI čokolády, keď pár scén predtým Wonka explicitne povie, že mu Umpa Lumpa vzal posledné zásoby čokolády. Scenár je jedno obrovské klišé. Ale. Wonka ako postava je skvelý, detto jeho herecký predstaviteľ. Atmosféra je jedným slovom úžasná a vizuál podmanivý. Scenár, hoc plný predvídateľných okamihov, je zároveň plný báječných nápadov (neskutočne chytľavý Hugh Grant). Na môj vkus je tu prekvapivo veľké množstvo tzv. konenčníkových momentov. Prvú polovicu by som zhodnotil ako fantastickú. V druhej sa to pokazí (kto sa bude taktiež tešiť na namakaný čoko-heist movie, bude sklamaný, je tomu venovaných len cca posledných 15 minút a aj tých je dosť slabých). Našťastie, napriek tomu máme dočinenia so skvelým prequelom plným rozkošného humoru, milých postáv, hravých dialógov, pekných muzikálových vystúpení a dojemných, silných, kúzelných momentov (mama). ()

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Prekvapive docela prijemny prekvapeni. Trochu me nejdriv zaskocila ta rozjuchana, priteplala a rozezpivana stylizace, ale ten film je proste neskutecne optimistickej, navic pisnicky jsou docela chytlavy a jak Chalameta moc nemusim, jako Wonka je skvelej, neskutecne pozitivni i kdyz az lehce pritroubla postava, trochu mi pripomnel Monkeyho z One Piece. K tomu super stylizace ala Dickens, svizne odsejpajici dej, paradni fory, skvely herci. Proste dvouhodinova jizda pro dobrou naladu za lepsi 4*. ()

Galéria (35)

Zaujímavosti (16)

  • Hugh Grant povedal, že režisér Paul King mu "poslal maketu Oompa Loompy úplne nahého. A moje malé deti to trocha vystrašilo". King dodal: "Bolo to jedno z najviac znepokojujúcich vecí, ktoré som v živote videl. Ak by sa to niekedy dostalo von, generácia detí by bola poznačená." (Arsenal83)
  • Hugh Grant sa vyjadril, že nenávidel čas strávený hraním postavy Oompa Loompa, keďže proces herectva pre pohybovú kameru považoval za fyzicky nepríjemný (opísal to ako nosiť tŕňovú korunu) a bezcieľny (tvrdí, že nikdy nedostal uspokojivú odpoveď na otázku, či by mal "hrať svojim telom, alebo nie"). Priznal sa, že v zákulisí vyvolal veľký rozruch, keď zistil, že väčšina jeho práce bola nakoniec po natáčaní nahradená animáciou. Na otázku, prečo teda vzal túto rolu, povedal: "Trochu neznášam [robiť filmy], ale mám veľa detí a potrebujem peniaze." (Arsenal83)

Súvisiace novinky

Druhá Duna bude kralovat IMAXu

Druhá Duna bude kralovat IMAXu

30.07.2023

Sedmá Mission: Impossible měla IMAX kina jen něco málo přes týden, než ji odtamtud vystrnadil Christopher Nolan a jeho Oppenheimer. Atomový opus populárního režiséra si nyní tento formát udrží… (viac)

Reklama

Reklama