Reklama

Reklama

Posadnutý pomstou

  • Česko Tichá msta (viac)
Trailer

Bohatý právnik žije spokojným životom, naplneným úspešne vykonávanou prácou. Z rutiny ho vykoľají až vražda jeho manželky a dcéry. Pretože polícia si s prípadom nevie rady, rozhodne sa smrť najbližších pomstiť na vlastnú päsť... (TV Markíza)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (62)

SeanLSD 

všetky recenzie používateľa

Ak už si v 21. storočí skutočne každý herec musí zahrať takúto úlohu, tak nech to vyzerá radšej takto ako JA, POMSTA s Travoltom, ktorú som videl pred týždňom. Pravý rozdiel rozlišujúci béčkovú sračku od kvalitného žánrového filmu nie je primárne o peniazoch, ale o tom tajomnom slovíčku RÉŽIA. Scenár je totiž podobne primi.. klasický, hoci omnoho usporiadanejší a zmysluplnejší (inak povedané – menej béčkový). Ja to nevidím ako problém, pokiaľ ma herci presvedčia, aby som uveril ich emóciam. A Banderas je rozhodne iná herecká liga ako Adkins, čo už samo osebe naznačuje, že sa Florentine hádam chcel pokúsiť o niečo iné ako vo svojich ostatných filmoch. Musím uznať, že sa mu to veľmi dlho (vo filme veľmi krátkom) darí. Expozícia je všetko. Pre toho, kto čaká len bitku, to musí byť neznesiteľné. Antonio ma ale zaangažoval - jeho tragédia a spôsoby, akými sa s ňou vyrovnáva. Nezačne hneď hrotiť karate a mlátiť dealerov na ulici. Tak by to bolo v zlom béčku. V dobrom ho najprv necháme hrať... slopať, hulákať a mudrovať, potom sa ako trest nechá otĺkať až nakoniec sám začne otĺkať, pričom zloží stoického bobríka mlčania. To je všetko fajn, priam super. Bravo. Potom je tu remeslo. A Isaac nielenže skutočne rozumie filmovej réžií, ale čo vie najlepšie, je režírovať bitky. To sa vie. Preto prekvapí, že nakoniec o ne (takmer) vôbec nejde. Nie je to tá vetva revenge filmu, v ktorej je postihnutý aktér bývalý neviemaký špecialista, ktorého osobná strata donúti vrátiť sa k remeslu a vyvraždiť polovicu sveta, ale ani tá (mnou ďaleko obľúbenejšia), v ktorej sa obyčajný človek dostane po príslušnej premene (ktorá ma na tom najviac zaujíma) do toho istého krvavého chaosu, v ktorom vyvraždí polovicu sveta... Prekonať sklamanie z toho, že to nebude o bitkách, dokáže jedine príbeh – resp. emocionálna zaangažovanosť mňa ako diváka. Tá fungovala – a preto bolo vlastne najväčším sklamaním, ktoré mi bráni ísť s hodnotením vyššie, samotný záver, v ktorom už ma bitka ako taká vlastne nezaujímala. Už som jej myšlienku opustil. A iné myšlienky, ktoré ma medzičasom začali zaujímať, sú tu roztrieskané v klasickom bitkárskom finále. Nevadí, že v najlacnejšom sklade. Bitka je to dobrá – špinavá, kontaktná, (relatívne) realistická, nápaditá. Ale tu sa mohlo ešte polhodinu niečo diať, vyvíjať, tu sa s celým tým dobre rozbehnutým a aj morálne zaujímavo sproblematizovaným príbehom ešte dalo (a malo) zaujímavo pracovať! A nemyslím spôsobom, že záporák (ak už by sme neriešili nadhodené otázky viny, zodpovednosti a spravodlivosti) bude mať ďalších 20 komplicov, ktorých bude treba vytrieskať... Škoda – lebo sa mi to páčilo. Každopádne ak mi nejaký štandardný akčňák dá viac ako chuť na štvrťhodinu cvičenia – a dokonca ma popri zamýšľaní sa nad slovami a činmi donúti prečítať si konečne Marca Aurelia, je to udalosť. ()

Yardak 

všetky recenzie používateľa

Celkově se dá říct, že se jedná o lehce nadprůměrný akční-thriller. Scénář sice není bůhví jak kvalitní, ale když přistoupíte na stanovenou hru pomsty Antonia Banderase dle knihy Marcuse Aurelia, tak se hodinku můžete dobře bavit jako já. Herecky to samozřejmě stojí na Banderasovi a je veliká škoda, že Karl Urban je jen vedlejší postava (škoda, že to nebylo opačně:o)). Florentine akci natočit opravdu umí; jeho pokus udělat áčkové pojetí akčního filmu kvituji, i když se to nakonec nepovedlo na 100 % :o). Lehce nadhodnotím, poněvadž to tu je zbytečně podceňované - mezi 3/4 hvězdami. ()

Reklama

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Už po niekoľkýkrát ten istý motív, ktorý sa dokonale podarilo zobraziť len v Ctihodnom občanovi. Šťastný muž, rodinka a zrazu vražda manželky aj dcéry. Od takto okukaného námetu očakávam nejakú pridanú hodnotu, nielen pomstu, inak to zapadne prachom medzi béčkovými až céčkovými filmami podobného razenia. Hranie sa na nemého ani zakomponovanie filozofie Marca Aurelia to nijako neachránilo. 60-ročný Banderas už pôsobí v bitkárskych scénach skôr ako slon v porceláne. ()

anderson 

všetky recenzie používateľa

Filmov o pomste nie je nikdy dosť, ale aby neboli stále také jednotvárne, snažia sa ich tvorcovia obohatiť aj o iné - dajme tomu - myšlienkové rozmery. V prípade tohto filmu, hoci sa nejedná o dielo "bergmanovského" typu sa prikláňam na stranu kladného hodnotenia. Banderasov hrdina je uveriteľný, správne motivovaný a zdeptaný a pointa filmu ma prinútila dokonca klásť si určité otázky kto je v tomto príbehu kladný a kto záporný hrdina. Celé je to navyše remeselne zručne a svižne - v rámci svojich možností - nakrútené a Paz Vega je sympaťáčka. Za mňa teda za 4 filozofické traktáty. (25.3.2021) ()

Ouwen 

všetky recenzie používateľa

Výborné akční scény, tedy souboje, perfektní choreografie, skvělé střihy, excelentní kamera. Zbytek je k ničemu. Banderas nemá žádný charisma, film mě hodně nudil, Urban tu je jenom chvilkově, a film nemá čim strhnout. Film vůbec nefunguje po emocionální stránce, a vůbec mě ani nezajímalo jak to dopadne. ()

Galéria (27)

Zaujímavosti (1)

  • Natáčelo se v Bulharsku a USA. (Yardak)

Reklama

Reklama